Ο Αλβάρο Ζαμόρα παίζει non stop με την Εθνική ομάδα της Κόστα Ρίκα μετά το τέλος της σεζόν με τον Άρη, σκόραρε σήμερα (10/6) το πρώτο του γκολ με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του και ετοιμάζεται για... limit up στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο

Το τέλος της σεζόν στην Ελλάδα δεν σήμαινε και τέλος της σεζόν γενικώς για τον Αλβάρο Ζαμόρα. Αντιθέτως, η περίοδος συνεχίζεται για τον μεσοεπιθετικό του Άρη, με την Εθνική Κόστα Ρίκα αυτή τη φορά. Μάλιστα, με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του τα πηγαίνει πολύ καλά, με αποτέλεσμα να εκτοξεύει τη μετοχή του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο!

Ο Ζαμόρα σήμερα (10/6) σκόραρε το πρώτο του γκολ με την Εθνική ομάδα της πατρίδας του. Το πέτυχε κόντρα στη Γρενάδα, στον αγώνα που έγινε στο πλαίσιο των προκριματικών του ερχόμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η Κόστα Ρίκα επιβλήθηκε με σκορ 3-0 στην αναμέτρηση που έγινε στο Kirani James National Stadium, στη Γρενάδα, με τον παίκτη του Άρη να κάνει το 2-0 στο 34ο λεπτό.

Να σημειωθεί ότι ο Ζαμόρα έχει παίξει τρία παιχνίδια ως τώρα με την Κόστα Ρίκα από την 1η Ιουνίου και δώθε. Το πρώτο ήταν φιλικό, με αντίπαλο την Εθνική Ουρουγουάης, την 1η Ιουνίου. Το δεύτερο ήταν με αντίπαλο τον Άγιο Χριστόφορο, στο πλαίσιο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, στις 7 Ιουνίου και το τρίτο ήταν το σημερινό, στο οποίο σκόραρε για πρώτη φορά με την Εθνική ομάδα της χώρας του.

Η Εθνική Κόστα Ρίκα έχει μπροστά της αγώνες για το Κόπα Αμέρικα, στα τέλη του τρέχοντα μήνα. Συγκεκριμένα, στις 25 Ιουνίου παίζει με την Βραζιλία, στις 29 Ιουνίου παίζει με την Κολομβία και στις 3 Ιουλίου παίζει με την Παραγουάη. Φυσικά, αν προκριθεί από τον όμιλό της θα συνεχίσει στη διοργάνωση.

Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο Ζαμόρα υπολογίζεται για τους αγώνες του Κόπα Αμέρικα και μάλιστα ως βασικός. Αν όντως, συμβεί αυτό, η μετοχή του θα ανέβει κι άλλο. Τώρα, όπως αναφέρει γνωστός ιστότοπος στο διαδίκτυο (transfermarkt) που ασχολείται με τέτοιου είδους θέματα, ο Ζαμόρα αποτιμάται στην ποδοσφαιρική αγορά με ένα ποσό της τάξης των 700.000 ευρώ. Αυτή την αξία την απέκτησε αγωνιζόμενος στον Άρη, καθώς η μέγιστη τιμή που είχε φτάσει αγωνιζόμενος στην Ντεπορτίβο Σαπρίσα (στην πατρίδα του) πιο πριν ήταν 275.000 ευρώ. Οι συμμετοχές στην Εθνική ομάδα (τώρα έχει φτάσει τις 11 ο Ζαμόρα) πάντα φέρνουν άνοδο στην αξία ενός παίκτη και πολύ περισσότερο όταν βρίσκει και γκολ!