Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς είναι στην προεπιλογή της Εθνικής Σερβίας για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου του ερχόμενου καλοκαιριού, με προοπτική να είναι παρών στην τελική φάση

Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς ήταν βασικό στέλεχος της Εθνικής Σερβίας στα προκριματικά του Euro 2024, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη ότι είναι στις προεπιλογές του Ντράγκαν Στοΐκοβιτς για τους αγώνες της τελικής φάσης, που θα γίνουν τον ερχόμενο Ιούνιο στη Γερμανία. Σήμερα (18/5) ανακοινώθηκε η σχετική λίστα και το όνομα του μεσοεπιθετικού του ΠΑΟΚ φιγουράρει ανάμεσα στα υπόλοιπα που (προ)επέλεξε ο προπονητής της Σέρβικης ΠΟ.

Με δεδομένο ότι ο Ζίβκοβιτς έχει αποτελέσει βασική επιλογή στους αγώνες της προκριματικής φάσης του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, αναμένεται να δώσει το παρών στις αναμετρήσεις του Γ’ ομίλου της διοργάνωσης (και στη συνέχεια, βεβαίως, εφόσον οι Σέρβοι προκριθούν), με αντιπάλους για τη σέρβικη ομάδα την Αγγλία, τη Σλοβενία και τη Δανία κατά σειρά.

Ο Ζίβκοβιτς έχει φτάσει τις 44 συμμετοχές ως τώρα στην Εθνική ομάδα της χώρας του, έχοντας πετύχει 1 γκολ. Εφόσον βρεθεί στην τελική φάση του Euro, αυτή θα είναι η τρίτη μεγάλη διοργάνωση που θα συμμετάσχει με την ομάδα της Σερβίας. Έχει γράψει συμμετοχές στις διοργανώσεις του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 και του 2022, οπότε θα προσθέσει στο βιογραφικό του και τους αγώνες για την τελική φάση του Πανευρωπαϊκού.

Serbia