Ολυμπιακός: Ναι, ο “Ιμπόρα του Μεντιλίμπαρ” κατέκτησε 4 Europa League!

Μάλιστα, αυτός είναι ο Ιμπόρα που υπέγραψε στον Ολυμπιακό!

Η “ερυθρόλευκη” άνοιξη καλά κρατεί! Ο Ολυμπιακός με 8 (!) αλλαγές στο αρχικό του σχήμα κέρδισε με άνεση τον ΠΑΟΚ 2-1 και προσπέρασε τον πιο δύσκολο σκόπελο των εγχώριων διοργανώσεων, ενώ ακολουθούν τα ματς με Άρη και Λαμία. Οι Πειραιώτες ήταν μια ομάδα που για μεγάλο μέρος του πρωταθλήματος χαρακτηριζόταν από έλλειψη ομοιογένειας. Μάλιστα το βασικό επιχείρημα σχετικά με το βήμα παραπάνω των ανταγωνιστών του στη Super League, ήταν η χημεία που υπήρχε στα ρόστερ ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκού, σε σχέση με τη… Βαβέλ του Ολυμπιακού. Άμα τη εμφανίσει του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ όλα αυτά ξεχάστηκαν και φαίνεται εκ των αποτελεσμάτων του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη, πως ορισμένα πράγματα είναι σχετικά. Ο Βάσκος έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του οργανισμού, απ’ τη διοίκηση και τους παίκτες, μέχρι το staff και τον κόσμο και παρουσιάζει έναν Ολυμπιακό, όπως ακριβώς τον ονειρεύονται στο λιμάνι. Επιθετικό, πιεστικό, γρήγορο.

Ο Ολυμπιακός δεν αλλάζει κοστούμι αναλόγως τα πρόσωπα, αλλά έχει μία πυξίδα, μια φιλοσοφία, έναν προορισμό. Πως τα κατάφερε ο… στρατηγός Μεντιλίμπαρ; Αν προσθέσουμε την άποψη των ανθρώπων που τον ζουν καθημερινά, αλλά και τα αποτελέσματα με τον Ολυμπιακό, συμπεραίνουμε πως ο Βάσκος έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στο ποδόσφαιρο και τους βασικούς του κανόνες που τους κατέχει άριστα. Το ορθολογικό του πλάνο, η δικαιοσύνη και η έλλειψη ανασφάλειας, έχουν κερδίσει τους παίκτες, ενώ ο ίδιος κάνει το παν για να χωρέσει όλο και περισσότερους στο rotation. Πλέον υπάρχει κίνητρο στον Ολυμπιακό, καθώς οι ευκαιρίες δεν είναι τυπική, αλλά ουσιαστική διαδικασία! Ο Μεντιλίμπαρ έχει πιστωθεί την… ανάσταση μονάδων του ρόστερ που βολόδερναν μεταξύ του πάγκου, της εξέδρας και του… σπιτιού τους. Τζολάκης, Γιόβετιτς, Ρίτσαρντς, Ιμπόρα, Μαρτίνς ανήκουν στην παραπάνω ομάδα, ενώ να σημειώσουμε πως προερχόμαστε από ένα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο οποίο ο πιτσιρικάς Άμπεϊ ήταν “παλικάρι”, ενώ σκόραρε ο Κίνι!

Όταν έφτασε στον Ολυμπιακό ο Μεντιλίμπαρ αναφέραμε πως διαθέτει “μαγικό ραβδί”, όμως συνήθως ο χρόνος εκθέτει τα δημοσιογραφικά κλισέ. Εδώ συνέβη το αντίθετο. Επειδή λοιπόν δεν έχει κανένα μαγικό ραβδί ο Ισπανός, οι καρποί που γεύονται οι φίλοι της ομάδας, είναι αποτέλεσμα της απλής ποδοσφαιρικής γλώσσας που ομιλεί, της λατρείας του για την ποιότητα και την πειθαρχία, αλλά και της σαφήνειας του πλάνου του. Η συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών λατρεύει να δουλεύει για έναν τέτοιο κόουτς. Επιπλέον η λάμψη που του χαρίζει η πρόσφατη κατάκτηση του Europa League, αποτελεί ένα επιπλέον στοιχείο που κάνει τα μάτια των παικτών του να γυαλίζουν.

Απέναντι στον ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός ήταν αιφνιδιαστικός και έδωσε ακριβώς τον ρυθμό που ήθελε στο ντέρμπι. Ήταν ένα ματς χωρίς τρομερή ποιότητα, όμως ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που έδινε ρυθμό στο ματς και έψαχνε περισσότερο τα γκολ. Τα βρήκε με τους Κίνι και Μαρτίνς και θα μπορούσε να τελειώσει πολύ νωρίτερα το ματς, αλλά έλλειψε απ’ τους παίκτες του το καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια. Αυτό είναι κάτι που πρέπει ν’ απασχολήσει τον προπονητή. Ο Ολυμπιακός έπαιξε με τη ρευστότητα του 1-0 και του 2-0 και δεν ολοκλήρωσε τις αντεπιθέσεις που δημιούργησε, απέναντι στον ΠΑΟΚ που ρίσκαρε, προσφέροντας χώρους.

Για το τέλος να πούμε πως η παρουσία του Βιθέντε Ιμπόρα για δεύτερο συνεχόμενο ματς στα πλάνα του Μεντιλίμπαρ ανατρέπει όλη την εικόνα που είχε διαμορφωθεί μέχρι τώρα για τον Ισπανό χαφ. Ναι βαρύ κορμί, αλλά όχι “τελειωμένος”. Ο Ισπανός χαφ διαθέτει ποιότητα και στοιχεία που θα είναι χρήσιμα στην κούρσα. Η πληθωρικότητα του στη μεσαία γραμμή και η ποδοσφαιρική του οντότητα μπροστά απ’ τους κεντρικούς αμυντικούς δικαιολογούν το λαμπερό του παλμαρέ. Ο Μεντιλίμπαρ “ξύπνησε” το κίνητρο και τον εγωισμό του ρόστερ, που εμφανίζεται ιδαιτέρως αλληλέγγυο πλέον. Χαρακτηριστική η εικόνα του Γιόβετιτς που χάρηκε με τη χαρά του Μασούρα, ο οποίος πραγματοποίησε ένα “ψεύτικο” κοντρόλ κατεβάζοντας την μπάλα απ΄τον… θεό, με ένα ανεπαίσθητο μυτάκι. Ο παγκίτης Μαυροβούνιος σηκώθηκε και χειροκρότησε, φανερώνοντας το εξαιρετικό κλίμα που επικρατεί αυτή τη στιγμή στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.