Παναιτωλικός – Πανσερραϊκός 3-0: Η έδρα τον κρατά στον «αφρό»! (highlights)

Ο Παναιτωλικός, με Χουάνπι και Μαυρία να σκοράρουν στο α' μέρος και τον Λομόνακο να σκοράρει στις καθυστερήσεις, κέρδισε τον Πανσερραϊκό και παρέμεινε εκτός επικίνδυνης ζώνης.

Η ομάδα του Πετράκη, με πολύ καλή αμυντική συμπεριφορά, κυριαρχία στο κέντρο και κορυφαίους τους Μαυρία, Τορεχόν, Χουάνπι και Ντίας, επέστρεψε στις νίκες μετά από τέσσερις αγωνιστικές. Απέδειξε ξανά ότι η έδρα αποτελεί το μεγαλύτερο όπλο της, καθώς έχει πετύχει εκεί όλες τις φετινές της νίκες.

Ο Πανσερραϊκός ξεκίνησε καλά, αλλά το ξέσπασμα των γηπεδούχων ήταν αρκετό, με τους φιλοξενούμενους να μην μπορούν να αντιδράσουν, σε μία κακή επιθετικά εμφάνιση.

Εννέα λεπτά ήταν αρκετά

Ο Πανσερραϊκός ήταν αυτός που ξεκίνησε πιο δυνατά το ματς και πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Χατζηστραβός τροφοδότησε τον Άλεξιτς δεξιά στην περιοχή, όμως αυτός πλάσαρε λίγο άουτ!

Ο Παναιτωλικός απάντησε με σουτ του Ντίας στο 10′ που μπλόκαρε ο Χοβάν, όμως οι Σερραίοι απείλησαν ξανά στο 15′, όταν ο Ουάρντα έκανε σουτ στην περιοχή και ο Όικονόμου κόντραρε σε κόρνερ. Στο 19′ ο Άλεξιτς βρέθηκε στην περιοχή, σούταρε και ο Τσάβες μπλόκαρε.

Όλο το υπόλοιπο του α’ μέρους όμως, ανήκε στον Παναιτωλικό, που αρχικά απείλησε με Τορεχόν και Καρέλη, στο 20′ και το 21′ αντίστοιχα, πριν βρει δίχτυα δύο φορές μέσα σε ένα εννιάλεπτο.

Στο 26ο λεπτό, έγινε το 1-0, όταν ο Καρέλης μπήκε από δεξιά στην περιοχή, γύρισε στον Χουάνπι και αυτός με ωραίο πλασέ, νίκησε τον Χοβάν, για το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα.

Στο 34′, ήρθε και το 2-0 από τους γηπεδούχους: σε φάση διαρκείας, ο Ντουάρτε αρχικά από δεξιά, δεν μπόρεσε να νικήσει τον Χοβάν, όμως στη συνέχεια ο Τορεχόν γύρισε από αριστερά για τον Μαυρία, αυτός σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Μπέργκστρεμ και κατέληξε στα δίχτυα!

Οι γηπεδούχοι, σκόραραν και τρίτη φορά στο 42′ με ατομική προσπάθεια του Ντίας, όμως το γκολ ακυρώθηκε, καθώς ο σκόρερ, στο ξεκίνημα της φάσης, είχε πάρει την μπάλα με το χέρι.

«Κερασάκι» Λομόνακο!

Στο ξεκίνημα του β’, ο Πάμπλο Γκαρσία έκανε μαζεμένες αλλαγές, προσθέτοντας και τρίτο στόπερ στα μετόπισθεν.

Oι φιλοξενούμενοι, είχαν και την πρώτη ευκαιρία στο β’ μέρος, με απ’ ευθείας φάουλ του Τομάς στο 49′, που πέρασε λίγο άουτ.

Στο 51′ όμως, ο Παναιτωλικός απείλησε με φάουλ του Χουυάνπι από αριστερά και κεφαλιά του Χουυάνπι, που πέρασε λίγο άουτ.

Ακολούθησε ένα διάστημα με πολλές διακοπές λόγω φάουλ, πριν ο Ντουάρτε επιχειρήσει σουτ από τον άξονα στο 62′, χωρίς να προβληματίσει τον Χοβάν.

Στο 68′, ο Παναιτωλικός, έχασε μεγάλη ευκαιρία να «κλειδώσει» οριστικά το ματς, όταν ο Ντίας εκτέλεσε κόρνερ και μετά από κεφαλιά προς τα πίσω, ο Καρέλης βρέθηκε σε θέση για γκολ στη μικρή περιοχή, όμως ο Χοβάν του είπε «όχι» με μεγάλη επέμβαση.

Οι Αγρινιώτες, λίγο έλειψε να πληρώσουν τη χαμένη ευκαιρία στην αμέσως επόμενη φάση, όμως ο Άλεξιτς, ολομόναχος στην περιοχή, αστόχησε με το κεφάλι, μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Με τον Πανσερραϊκό όμως να ρίχνει κι άλλους επιθετικούς στο ματς, ο Παναιτωλικός έβρισκε χώρους και στο 76′, έχασε άλλη μια ευκαιρία, όταν ο Χουάνπι γύρισε για τον Ντουάρτε στην περιοχή, αλλά το σουτ του τελευταίου πέρασε άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη, περιορίστηκαν σε ένα σουτ του καλό σουτ του Χατζηστραβού, στο 81′ με την μπάλα να κοντράρει σε κόρνερ.

Το μόνο που έμενε για την ομάδα του Πετράκη, ήταν το «κερασάκι στην τούρτα» και ήρθε στο 90+3′, όταν δύο αλλαγές του συνεργάστηκαν: ο Λιάβας έβγαλε σέντρα από δεξιά, ο Λομόνακο νίκησε τον Χοβάν από κοντά και έγραψε το τελικό σκορ.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 3-0

Stoiximan Super League 2023-24, Πλέι – άουτ, 1η Αγωνιστική, Γήπεδο Παναιτωλικού

Γκολ: 26′ Χουάνπι, 34′ Μαυρίας, 90+3′ Λομόνακο
Κίτρινες: Ντίας, Xoυάνπι, Μλάντεν – Nτανκερλούι, Διαμαντής, Ουεντραόγκο
Κόκκινες: –
Διαιτητής: Τσιμεντερίδης
Βοηθοί: Τζιουβάρας, Μπαλιάκας
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Πετράκης): Τσάβες – Μαυρίας, Μ. Οικονόμου, Μλάντεν, Ταμπίτζε, Τορεχόν – Χουάνπι (90+2′ Μπουζούκης), Τσιγγάρας (90+2′ Μπαμπόκ), Φρ. Ντουάρτε (89′ Μπελεβώνης) – Καρέλης (83′ Λομόνακο), Ντίας (83′ Λιάβας).
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Γκαρσία): Χοβάν – Δεληγιαννίδης, Διαμαντής (65′ Μπετανκόρ), Ντανκερλούι (46′ Γκοτζαμανίδης)- Μπέργκστρεμ – Α. Οικονόμου (46′ Ουεντραόγκο), Μορέιρα – Χατζηστραβός (90+1′ Σοφιανός), Ουάρντα, Τομάς (65′ Μούργος) – Άλεξιτς.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.