Αστέρας Τρ.-Παναιτωλικός 2-2: Απομακρύνονται τα Playoffs, ανάσα παραμονής (videos + highlights)

Ισόπαλοι 2-2 Αστέρας Τρίπολης και Παναιτωλικός σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι στο "Θόδωρος Κολοκοτρώνης" με πολλές ευκαιρίες για τις δύο ομάδες.

Αστέρας Τρίπολης και Παναιτωλικός έψαξαν τη νίκη στο “Θόδωρος Κολοκοτρώνης”, αλλά οι προσπάθειές τους ολοκληρώθηκαν στο ισόπαλο 2-2. Αποτέλεσμα που απομακρύνει τα playoffs για τους γηπεδούχος, ενώ για την ομάδα του Αγρινίου ήταν ένας πολύτιμος πόντος στη μάχη για την παραμονή. Στο -4 από τη Λαμία η αρκαδική ομάδα με τρεις αγωνιστικές να μένουν για το φινάλε της κανονικής περιόδου της Super League.

Ο Παναιτωλικός προηγήθηκε στο 42′ με τον Ντίας, για να φτάσει ο Αστέρας στην ανατροπή με γκολ των Μιριτέλο στο 45+2′ και Ζουκάνοβις στο 65′. Ο Οικονόμου χάρισε τον βαθμό στους φιλοξενούμενους με γκολ στο 92′, ενώ στα τελευταία δευτερόλεπτα χάθηκαν μεγάλες ευκαιρίες εκατέρωθεν για το γκολ της νίκης.

Τα πλάνα των προπονητών

Ο Μίλαν Ράσταβατς παρέταξε τον Αστέρα με 4-2-3-1 και τον Γραμματικάκη κάτω από την εστία, Λύρατζη, Άλβαρες στα άκρα της άμυνας, στόπερ τους Ζουκάνοβιτς, Καστάνιο, αμυντικά χαφ τους Γιαμπλόνσκι, Γκος, δεξιά τον Καλτσά, αριστερά τον Κρεσπί, στον άξονα τον Μπαρτόλο και στην κορυφή τον Μιριτέλο.

Από την άλλη, ο Γιάννης Πετράκης χρησιμοποίησε 3-5-2 με τον Στεργιάκη στο τέρμα, στόπερ τους Οικονόμου, Ντουάρτε, Μλάντεν, στις δύο πλευρές του Λιάβα, Τορεχόν, Χουάνπι, Πέρες, Φρεντ κεντρικά χαφ και επιθετικό δίδυμο τους Καρέλη, Ντίας.

Ο Μιριτέλο διέγραψε τη γκάφα του Γιαμπλόνσκι

Με τον Παναιτωλικό να βγαίνει από την εκκίνηση στην επίθεση άρχισε ο αγώνας και τους φιλοξενούμενους να χάνουν σημαντική ευκαιρία με τον Ντίας στο 3′ για το 0-1, όμως ο Γραμματικάκης είχε σωστή αντίδραση.

Στο 10′, ο Αστέρας κυκλοφόρησε ωραία τη μπάλα, “άνοιξε” την άμυνα του Παναιτωλικού με την πάσα του Μιριτέλο, αλλά ο Μπαρτόλο από πλεονεκτική θέση έστειλε τη μπάλα άουτ.

Πέντε λεπτά μετά, ήταν σειρά του Παναιτωλικού να χάσει μεγάλη ευκαιρία όταν από τη σέντρα του Λιάβα, ο Ντίας εκτέλεσε στην κίνηση μέσα από την περιοχή αλλά ο Γραμματικάκης κράτησε ανέπαφη την εστία του, ενώ ο Παραγουανός στο 16′ απείλησε με νέο σουτ χωρίς να βρει εστία.

Στο 35′, ο Μπαρτόλο έβγαλε ωραία σέντρα, ο Κρεσπί κατέβασε εξαιρετικά τη μπάλα, αλλά πριν εκτελέσει ο Οικονόμου σταματάει με το αριστερό την προσπάθεια του επιθετικού του Αστέρα, ενώ έξι λεπτά αργότερα επικίνδυνο φαλτσαριστό σουτ του Γιαμπλόνσκι, ο Στεργιάκης είδε με ικανοποίηση τη μπάλα να περνάει πάνω από την εστία του.

Ο Αστέρας που γενικώς ήλεγχε το ματς στο 42′ έμεινε πίσω στο σκορ όταν ο Γιαμπλόνσκι έκανε απίθανο λάθος πασάροντας τη μπάλα στον Σέρχιο Ντίας, ο οποίος με το ανοικτό του κοντρόλ ελευθερώθηκε και με ωραίο σουτ νίκησε τον Γραμματικάκη για το 0-1.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Καλτσάς εκτέλεσε ωραίο κόρνερ, ο Μιριτέλο ξεμαρκαρίστηκε υπέροχα και με δυνατή κεφαλιά από τη μικρή περιοχή ισοφάρισε σε 1-1.

Γκολ από στατικές φάσεις και ευκαιρίες για νίκη εκατέρωθεν

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον Μπρούνο Ντουάρτε να προσπαθεί να μιμηθεί τον Γιαμπλόνσκι, ο Μιριτέλο έκλεψε τη μπάλα, με τον Μπαρτόλο απέναντι από τον Στεργιάκη να πλασάρει και να στέλνειτ η μπάλα άουτ, ενώ ένα λεπτό μετά, ο Καρέλης έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Αστέρα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για off side.

Στο 57′, ο Άλβαρες σέντραρε από τα αριστερά, αλλά η κεφαλιά του Μπαρτόλο πέρασε άουτ, ενώ στο 60′ από εκτέλεση φάουλ του Αργεντινού, ο Γιαμπλόνσκι στο δεύτερο δοκάρι πήρε την κεφαλιά αλλά δεν βρήκε στόχο χάνοντας μεγάλη ευκαιρία για την ανατροπή.

Ο Παναιτωλικός είχε πολλά προβλήματα στις στατικές φάσεις και όπως συνέβη στο πρώτο γκολ, έτσι και το δεύτερο ήρθε από στημένη μπάλα. Ο Καλτσάς στο 65′ εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, ο Ζουκάνοβιτς πετάχθηκε πρώτος στη μπάλα και με κεφαλιά νίκησε τον Στεργιάκη για το 2-1.

Ο Ζουκάνοβιτς πανηγυρίζει το 2-1.

Στο 71′ τραυματίστηκε ο Στεργιάκης μετά από σύγκρουση με τον Καλτσά και αντικαταστάθηκε από τον Τσάβες, με τον Παναιτωλικό να βρίσκει γκολ ισοφάρισης στο 80′ με τον Τορεχόν μετά από σουτ του Ντίας, αλλά το VAR μετά από έλεγχο της φάσης το ακύρωσε θεωρώντας πως ο Ζοάο Πέδρο που ήταν οριακά εκτεθειμένος επηρέαζε το οπτικό πεδίο του Γραμματικάκη.

Από στατική φάση ήρθε η απάντηση και του Παναιτωλικού, στο δεύτερο λεπτό του εξτρά χρόνου ο Χουάνπι εκτέλεσε κόρνερ και ο Οικονόμου με δυνατή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-2!

Στο 6ο λεπτό του εξτρά χρόνου, ο Αστέρας έκανε σοβαρό λάθος στην άμυνά του με τον Καστάνιο, ο Ζοάο Πέδρο που έκλεψε τη μπάλα πάσαρε στον Λομόνακο, όμως ο Αργεντινός έκανε άσχημο κοντρόλ και ο Γραμματικάκης βγήκε και μπόκαρε, ενώ στην αμέσως επόμενη επίθεση ο Μάντζης με σουτ μέσα από την περιοχή είδε τον Τσάβες να διώχνει με γροθιές.

Ο Αστέρας έχασε κι άλλη μεγάλη ευκαιρία, στο 97′, όταν ο Λύρατζης έβγαλε εξαιρετική σέντρα με τον Μπαρτόλο να κάνει την προβολή και τον Τσάβες να διώχνει ενστικτωδώς τον Παναιτωλικό από το 3-2.

Οι συνθέσεις:

Αστέρας Τρίπολης: Γραμματικάκης – Λύρατζης, Άλβαρες (86′ Χουχούμης), Ζουκάνοβιτς, Καστάνιο – Γιαμπλόνσκι, Γκος (70′ Βαλιέντε) – Καλτσάς, Κρεσπί (86′ Παλάσιος), Μπαρτόλο – Μιριτέλο.

Παναιτωλικός: Στεργιάκης (76′ Τσάβες) – Οικονόμου, Ντουάρτε, Μλάντεν – Λιάβας, Τορεχόν, Χουάνπι, Πέρες, Φρεντ (76′ Ζοάο Πέδρο)- Καρέλης (75′ Στάγιτς), Ντίας (84′ Λομονάκο).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.