ΑΕΚ-Κηφισιά 3-0: Ξεμπέρδεψε σε πέντε λεπτά (Pics, videos)

Η Κηφισιά έμεινε με δέκα στο 4', ο Γκαρσία έχασε πέναλτι στο 7', αλλά έβαλε δύο γκολ σε 5 λεπτά και η ΑΕΚ ξεμπέρδεψε νωρίς πετυχαίνοντας μια εύκολη νίκη (3-0)στην επιστροφή των φιλάθλων της στις εξέδρες της "Αγιά Σοφιάς".

Η αποβολή του Σπίνου στο 4ο λεπτό άλλαξε τα δεδομένα στο παιχνίδι, η ΑΕΚ κυριάρχησε πλήρως, έβαλε δύο γκολ με τον Λιβάι Γκαρσία σε διάστημα πέντε λεπτών (19′, 24′) και ο αγώνας στην “Αγιά Σοφιά” ουσιαστικά ολοκληρώθηκε με την Ένωση να παίρνει μια εύκολη νίκη σε ματς για την 23η αγωνιστική της Super League.

Το τρίτο γκολ για την Ένωση ήρθε στο 90′ με τον Λιούμπιτσιτς να σκοράρει το πρώτο του γκολ με τα κιτρινόμαυρα.

Ωραία ατμόσφαιρα μετά από καιρό στη Νέα Φιλαδέλφεια με τον κόσμο της ΑΕΚ να απολαμβάνει ξανά την αγαπημένη του ομάδα!

Τα πλάνα των προπονητών

Με σοβαρά προβλήματα στο κέντρο της άμυνας η ενδεκάδα της ΑΕΚ και τον Αλμέιδα να βάζει σε θέση στόπερ τον Εχσάν Χατζισαφί, καθώς απουσίαζαν τρεις κεντρικοί αμυντικοί.

Από την πλευρά του ο Κώστας Μπράτσος παρέταξε τη φιλοξενούμενη Κηφισιά σε σχηματισμό 4-2-3-1. Ο Αναγνωστόπουλος ήταν στην εστία με τους Γκόμπελιτς, Σπίνο, Τσάπαν και Μιλίτσεβιτς στην άμυνα, από τα δεξιά προς τα αριστερά. Σολόα και Τσανάτζια ήταν το δίδυμο στη μεσαία γραμμή. Μενέντες – Μπιφουμά ήταν στα άκρα της επίθεσης και ο Ματέους Σάντος πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Οζέγκοβιτς.

Μήνυμα στήριξης προς τον Άντριου Τετεϊ και κατά του Ρατσισμού από τους παίκτες της Κηφισιάς.

Αποβολή, χαμένο πέναλτι και σόου Γκαρσία

Με σημαντική ευκαιριά για γκολ άρχισε ο αγώνας στην “Αγιά Σοφιά” καθώς στο 57ο δευτερόλεπτο, από τη σέντρα του Πήλιου, ο Λιβάι Γκαρσία πήρε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής με τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ.

Τρία λεπτά μετά, ο Τσούμπερ έβγαλε εξαιρετική κάθετη για τον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος μπήκε μέσα στην περιοχή με τον Σπίνο να τον ανατρέπει και τον Γκορτσίλα να δίνει πέναλτι και να αποβάλει τον αμυντικό της Κηφισιάς. Ο επιθετικός από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο ανέλαβε την εκτέλεση, όμως ο Αναγνωστόπουλος κατάφερε ν’ αποκρούσει και να κρατήσει το μηδέν στην εστία του, ενώ στη συνέχεια ήταν απελπιστικά άστοχο το σουτ του Σιντιμπέ.

Η φάση της αποβολής του Σπίνου

Η συνέχεια ήταν ολοκληρωτικά για την ΑΕΚ που πίεσε ασφυκτικά τους φιλοξενούμενους για να βρει το γκολ, το οποίο ήρθε στο 19′. Ο Ελίασον έκανε τρομερή ενέργεια αποφεύγοντας εντυπωσιακά τον Γκόμπελιτς και με ωραία σέντρα βρήκε τον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-0.

Πέντε λεπτά μετά, η Ένωση διπλασίασε τα τέρματά της όταν ο Πήλιος έβγαλε ωραία σέντρα από τ’ αριστερά, ο Γκατσίνοβιτς σούταρε στην κίνηση με τον Αναγνωστόπουλο να αποκρούει, αλλά στη συνέχεια της φάσης ο Λιβάι Γκαρσία με κεφαλιά έκανε το 2-0.

Στο 28′, η ΑΕΚ έφτασε σε τρίτο γκολ της ΑΕΚ πάλι από τα αριστερά, με τον Πήλιο να κάνει ωραία πάσα μέσα στην περιοχή για τον Γκατσίνοβιτς, ο οποίος γύρισε δυνατά τη μπάλα με τον Τσάπαν να βάζει το πόδι και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Αναγνωστόπουλου. Το γκολ όμως ακυρώθηκε για off side στον Πήλιο τη στιγμή που δέθηκε πάσα από τον Χατζισαφί.

Η ΑΕΚ έκανε ότι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο και στο 36′, μετά από ωραία κυκλοφορία της μπάλας ο Ελίασον σούταρε έξω από την περιοχή με τον Αναγνωστόπουλο να διώχνει σε κόρνερ.

Δύο λεπτά μετά, ο Τσούμπερ έβγαλε ταχύτατα στην αντεπίθεση την ΑΕΚ, πάσαρε στον Γκατσίνοβιτς, όμως το σουτ του Σέρβου μέσα από την περιοχή έφυγε ελάχιστα άουτ.

Πρωταγωνιστής με δύο γκολ στο Α’ μέρος ο Λιβάι Γκαρσία.

Κυριάρχησε ξανά η ΑΕΚ, “παρθενικό” γκολ για Λιούμπιτσιτς

H εικόνα στην εκκίνηση του δεύτερου μέρους παρέμεινε ίδια με αυτή του πρώτου μέρους. Η ΑΕΚ είχε τον απόλυτο έλεγχο, ήταν μόνιμα έξω από την περιοχή, αλλά δεν είχε τόσες επικίνδυνες φάσεις. Στο 57′ το σουτ του Γκατσίνοβιτς, πέρασε άουτ, ενώ ένα λεπτό μετά ο Σιντιμπέ έστειλε τη μπάλα στην αγκαλιά του Αναγνωστόπουλου.

Στο 64′, ο Γιόνσον έβγαλε ωραία κάθετη μπαλιά για τον Πήλιο, ο οποίος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα άουτ, με τον κόσμο να αποθεώνει τον νεαρό αριστερό μπακ της Ένωσης φωνάζοντας ρυθμικά το όνομά του.

Η Κηφισιά βρήκε την πρώτη της τελική στο παιχνίδι στο 75′, με τον Τετέι να σουτάρει μέσα από την περιοχή αλλά τη μπάλα να περνάει πάνω από την εστία, ενώ δύο λεπτά μετά ο Αραούχο σούταρε και ο Αναγνωστόπουλος έδιωξε με γροθιές.

Στο 80′, η ΑΕΚ “έκρυψε” τη μπάλα, με τον Λιούμπιτσιτς να βγάζει στον Πινέδα, αυτός έκανε αμέσως το γύρισμα για να σκοράρει ο Αραούχο, όμως το γκολ δεν μέτρησε για off side στην πάσα προς τον Μεξικανό.

Η ΑΕΚ έφτασε σε τρίτο γκολ στο 90′, όταν από ωραία σέντρα του Άμραμπατ, ο Λιούμπιτσιτς πήδηξε πιο ψηλά απ’ όλους και με κεφαλιά νίκησε τον Αναγνωστόπουλο για το τελικό 3-0.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.