Βόλος – ΠΑΣ Γιάννινα 1-2: Νίκη-οξυγόνο με Κόντε (highlights)

Με πρωταγωνιστή τον Πέδρο Κόντε, ο οποίος σκόραρε δις, ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε νίκη-χρυσάφι στο Πανθεσσαλικό, καθώς επιβλήθηκε 2-1 του Βόλου.

Σε ένα παιχνίδι που οι δύο ομάδες «καίγονταν» για βαθμούς, οι Ηπειρώτες πανηγύρισαν την τρίτη φετινή τους νίκη στη Super League, μία νίκη υπερπολύτιμη στη «μάχη» παραμονής που δίνουν.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Πέδρο Κόντε με τα δύο γκολ που σημείωσε, τεράστια επέμβαση του Σούλη στο 90+6’ κράτησε τη νίκη για τον ΠΑΣ.

Τους 16 βαθμούς έφτασε η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου, που πανηγύρισε την πρώτη εκτός έδρας νίκη στο φετινό πρωτάθλημα και πλησίασε τον Βόλο στον πόντο.

Ανώτερος ΠΑΣ – Προβάδισμα με Κόντε

Αρκετά καλό ρυθμό είχε το πρώτο 45λεπτο στο Πανθεσσαλικό, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να πατά καλύτερα στο γήπεδο, μετά τα πρώτα δέκα λεπτά, και να προηγείται από το 30’ χάρη στο γκολ του Πέδρο Κόντε.

Ο Βόλος μπορεί να ξεκίνησε πιο δυνατά, στην προσπάθεια να βρει ένα γρήγορο γκολ, όμως δεν εκμεταλλεύτηκε τις δύο πολύ καλές ευκαιρίες που δημιούργησε. Μόλις στο 4’ ο Νάγκι είπε «όχι» στον Γκαρσία, που πλάσαρε από το ύψος του πέναλτι, ενώ έξι λεπτά αργότερα ο Κόμπα αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Αυτές ήταν και οι καλύτερες στιγμές των γηπεδούχων στο πρώτο ημίχρονο.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα μετά το πρώτο δεκάλεπτο, ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και στο 14’ έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του στο ματς με κεφαλιά του Εραμούσπε. Στο 22’ οι Ηπειρώτες απείλησαν και πάλι από στατική φάση με κεφαλιά του Αργεντινού, ενώ με τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Εραμούσπε ήταν εκείνος που βγήκε ξανά πρώτος στη μπάλα και πήρε την κεφαλιά, ο Κόντε μπήκε στην πορεία της μπάλας και με διπλή προσπάθεια, πέτυχε το 5ο φετινό του γκολ στη Super League. Μάλιστα, οι Ηπειρώτες κατέγραψαν μία ακόμη ευκαιρία στο πρώτο μέρος και πάλι με κεφαλιά, αυτή τη φορά του Παμλίδη (43’), η οποία δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Κόβατς.

Γκολ “ζωγραφιά” ο Ασεχνούν, αλλά ο ΠΑΣ είχε Κόντε

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Βόλο, αφού στην πρώτη ευκαιρία (47′) βρήκε γκολ ισοφάρισης. Σκόρερ ο Ασεχνούν, ο οποίος με απευθείας εκτέλεση φάουλ, αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, έστειλε τη μπάλα στο δεξί παραθυράκι της εστίας του Νάγκι και δεν του άφησε περιθώριο αντίδρασης, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Ένα γκολ, πάντως, που δεν άλλαξε το σκηνικό της αναμέτρησης, αφού για περίπου 20 λεπτά οι δύο ομάδες αλληλοεξουδετερώθηκαν στη μεσαία γραμμή. Ο ΠΑΣ έδειξε τα πρώτα σημάδια αντίδρασης στο 65′ με ένα σουτ του Παντελάκη, που εξουδετέρωσε δύσκολα ο Κόβατς, ενώ επτά λεπτά αργότερα ο Πέδρο Κόντε “χτύπησε” για δεύτερη φορά στο Πανθεσσαλικό. Ντεμίρ και Κιάκος συνεργάστηκαν εξαιρετικά, ο δεύτερος γύρισε τη μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής και ο επερχόμενος Κόντε έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα, πετυχαίνοντας το δεύτερο γκολ του κόντρα στον Βόλο.

Από εκεί και πέρα, όπως ήταν λογικό, οι γηπεδούχοι τα έπαιξαν όλα για όλα, με τον Άνχελ Λόπεθ να ρίχνει στο ματς κάθε επιθετικό «όπλο» που είχε στη διάθεση του. Ο Βόλος προσπάθησε να ασκήσει πίεση, αλλά η αλήθεια είναι πως του έλειπε η τελική προσπάθεια. Στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων, ωστόσο, θα μπορούσε να είχε «κλέψει» τον βαθμό της ισοπαλίας με τον Μωραΐτη, όμως ο Σούλης έκανε σωτήρια επέμβαση και κράτησε το προβάδισμα για την ομάδα του μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.  

Βόλος (Άνχελ Λόπεθ): Κόβατς, Άλχο (46′ Κίτσος), Καλογερόπουλος, Ράσιτς, Μύγας, Γκλάβτσιτς (73′ Μωραΐτης), Ντε Καμπς (73′ Μπαριέντος), Κόμπα (46’ Τρουιγιέ), Ασεχνούν, Ποπέσκου (62′ Ολιβέρα), Γκαρσία.
Στον πάγκο: Κόστιτς, Σιέλης, Τάχατος, Τσοκάνης.

ΠΑΣ Γιάννινα (Μιχάλης Γρηγορίου): Νάγκι (62′ Σούλης), Οσέι Τούτου, Κιάκος, Εραμούσπε (46’ Παντελάκης), Μπακαδήμας, Λιάσος, Ριένστρα, Τζίνο (70′ Καραχάλιος), Ροσέρο (88′ Σόρια), Παμλίδης (70′ Μέτε Κάαν), Κόντε.
Στον πάγκο: Μπάλαν, Τσαούσης, Λέο, Ροζάλες.

Διαιτητές: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος
Βοηθοί: Λάζαρος Δημητριάδης, Πολυχρόνης Κωσταράς
4ος Διαιτητής: Σταύρος Τσιμεντερίδης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.