Παναθηναϊκός: Ο Μπακασέτας, τα ντεμπούτα του και το νούμερο… 21!

Τι κάνεις στις παρθενικές του εμφανίσεις ο Έλληνας άσος.

Έτοιμος να αγωνιστεί άμεσα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού είναι ο Τάσος Μπακασέτας, ο οποίος είναι πιθανό να κάνει το ντεμπούτο του με το «τριφύλλι» την Τετάρτη (24/01)κόντρα στον Ατρόμητο!

Ο Φατίχ Τερίμ τον συμπεριέλαβε στην αποστολή της ομάδας του για τον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος στη Λεωφόρο και ο αρχηγός της Εθνικής αναμένεται να πάρει χρόνο συμμετοχής.

Έτσι θα πραγματοποιήσει την όγδοη παρθενική του εμφάνιση σε σύλλογο στην καριέρα του. Τι είχε κάνει στις προηγούμενες επτά φορές;

Το Novasports.gr σας τις παρουσιάζει:

Η πρώτη εμπειρία

Την πρώτη του επίσημη εμφάνιση ως ποδοσφαιριστής του Αστέρα Τρίπολης κατέγραψε σε ηλικία 16 ετών ο Τάσος Μπακασέτας στις 18 Απριλίου του 2010. Λίγους μήνες πριν κλείσει τα 17 του, ο τότε φέρελπις άσος πέρασε ως αλλαγή του Τσέζαρεκ στον αγώνα απέναντι στην ΑΕΚ.

Μπορεί να μπήκε στο 84ο λεπτό και οι Αρκάδες να ηττήθηκαν με 2-0 στο ΟΑΚΑ, όμως η ιστορία της καριέρας του είχε αρχίσει να γράφεται.

Ο παρθενικός δανεισμός

Προκειμένου να πάρει ευκαιρίες και ματς στα πόδια του ο Μπακασέτας βρέθηκε στην Football League και τον Θρασύβουλο, τον Ιανουάριο του 2011. Στις 13 Φεβρουαρίου έκανε την πρώττη του εμφάνιση, μπαίνοντας αλλαγή μετά το ημίχρονο στο εντός έδρας ματς με τον Παναιτωλικό.

Η παρουσία του δεν στάθηκε αρκετή και ο σύλλογος της Φυλής ηττήθηκε με 1-0 στο πλαίσιο της 22ης στροφής.

Το εξαιρετικό ντεμπούτο με τον Άρη στην 21η στροφή

Για άλλη μία φορά ο τότε 20χρονος μεσοεπιθετικός αποχώρησε ως δανεικός από τον Αστέρα στον Άρη, στη χειμερινή περίοδο της σεζόν 2013-14.

Το ντεμπούτο του έλαβε χώρα στο γήπεδο της Λειβαδιάς και ο ίδιος ήταν εξαιρετικός. Σκόραρε δύο τέρματα (30′ και 48′), βάζοντας μπροστά την ομάδα του με 2-0. Όμως και τότε η ομάδα του ηττήθηκε, με το απίθανο 4-3!

Αξιοσημείωτο φυσικά ότι ήταν η πρώτη του φορά που σημείωσε γκολ σε παρθενική παρουσία με ομάδα στην 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος…

Η πρώτη εμφάνιση στην… πλατεία

Έχοντας αποχωρήσει από τον Αστέρα για λογαριασμό του Πανιώνιου, ο Μπακασέτας πραγματοποίησε την πρώτη του παρουσία στην… πλατεία ως αλλαγή.

Συγκεκριμένα στις 31 Ιανουαρίου του 2015 μπήκε στο ματς στο 90+2′ στη θέση του Φούντα, στο εντός έδρας 2-1 για την 21η αγωνιστική.

Το ντεμπούτο ήρθε στην Ευρώπη

Για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Έλληνας άσος έκανε την πρώτη του εμφάνιση με νέα ομάδα στην Ευρώπη, στις 28 Ιουλίου του 2016.

Έπαιξε για παρθενική φορά με τη φανέλα της ΑΕΚ στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League, μπαίνοντας ως αλλαγή του Πέκχαρτ στο 46′, στο εκτός έδρας 0-0 με τη Σεντ Ετιέν.

Η τουρκική περιπέτεια

Όντας βασικός έκανε την πρώτη του εμφάνιση με την Αλάνιασπορ ο Μπακασέτας, στις 17 Αυγούστου του 2019. Η τουρκική περιπέτειά του άρχισε νικηφορά, μιας και ήταν εκ των βασικών συντελεστών στο εκτός έδρας 1-0 επί της Καϊσέρισπορ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Το «διπλό» στην Κωνσταντινούπολη

Τάσος Μπακασέτας
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Την παρθενική του παρουσία στην έδρα της Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη έκανε ο Μπακασέτας στις 31 Ιανουαρίου του 2021 με την Τράμπζονσπορ. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός μπήκε στη θέση του Οζντεμίρ στο 62′ και μαζί με τους συμπαίκτες του πανηγύρισε μια σπουδαία επικράτηση με 2-1.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.