Ολυμπιακός: Πιο πολλούς Μασούρες, Φορτούνηδες και… Ελαραμπίδες! (videos)

Το ματς στην Κηφισιά ο Ολυμπιακός θα το κέρδιζε γιατί... κάποιοι το είχαν αποφασίσει!

Το παιχνίδι με την Κηφισιά για τη 18η αγωνιστική της Super League είχε έναν ξεχωριστό αστερίσκο για τον Ολυμπιακό, καθώς “σφήνωσε” ανάμεσα στα ματς με τον Παναθηναϊκό για τη φάση των “16” του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Κάρλος Καρβαλιάλ είχε ως στόχο ένα γρήγορο γκολ, που θα έκανε τη δουλειά τη δική του και των παικτών του ευκολότερη, για να λύσουν τελικά το αίνιγμα του ματς απέναντι στους ουραγούς της κούρσας του ελληνικού πρωταθλήματος. Τελικά για να φύγει ο Ολυμπιακός με το τρίποντο απ’ την Καισιαριανή έπρεπε να μιλήσουν οι σταθερές αξίες του Ολυμπιακού των τελευταίων ετών και συγκεκριμένα οι Μασούρας, Φορτούνης και Ελ Αραμπί.

Ο Μασούρας έχει μπει στο 2024 με ένα ανανεωμένο προφίλ σε σχέση με το φινάλε της σεζόν. Βρήκε δίκτυα με την ΑΕΚ, ήταν μόνιμο πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό στο ματς κυπέλλου της Λεωφόρου και κόντρα στην Κηφισιά, πέτχυε ένα ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ γκολ. Αυτό ακριβώς ήθελε ο Καρβαλιάλ! Ο Ολυμπιακός ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να εκμεταλλευθεί την πληθωρικότητα του και να πάει για πρώτη φορά μετά από 5 ματς με το προβάδισμα στα αποδυτήρια σε παιχνίδι Super League. Για να συμβεί αυτό δεν πρέπει μια ομάδα ν’ αφήνει δευτερόλεπτο να πάει χαμένο. Χρειάζεται εγρήγορση, συγκέντρωση και αποτελεσματικότητα. Αν συνθέσουμε αυτές τις τρεις λέξεις, θα σχηματίσουμε το γκολ “ποίημα” του Μασούρα για το 0-1 του Ολυμπιακού!

Ενώ λοιπόν το γκολ του Μασούρα στο 11′ και του Ναβάρο στο 39′, μας πρεοετοίμασαν για μια “σβηστή” νίκη του Ολυμπιακού, η αποβολή του Ρέτσου, άλλαξε τις ισορροπίες και το γκολ του Μιλίσεβιτς έβαλε την Κηφισιά ξανά στο ματς απ’ το παράθυρο. Η διαιτητική ομάδα είχε αρκετή δουλειά, όπως και ο VAR, ο οποίος άκουσε πολλά παράπονα απ΄τον Ολυμπιακό για σειρά φάσεων, που συνδέονται άμεσα με την ομαλή και δίκαιη εξέλιξη του σκορ. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ολυμπιακός εκφράζει παράπονα για τη διαιτησία και περίπου στο 77ο λεπτό, οι παίκτες μαζεύτηκαν στον πάγκο της ομάδας, δεχόμενοι την εντολή ν’ αποχωρήσουν απ’ τον αγωνιστικό χώρο. Λοιπόν κάπου εκεί μίλησε γι’ ακόμα μια φορά στη σεζόν ο Κώστας Φορτούνης, “σπρώχνωντας” ξανά την ομάδα στο χορτάρι. Ο Φόρτου αφουγκράστηκε τη διάθεση των συμπαικτών του να παίξουν το ματς μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Αυτή η διάθεση ήταν σε πλήρη συμφωνία με τη δική του βούληση να πάρουν το ματς στο γήπεδο και αφού κάνουν τη δουλειά, ν’ ασχοληθούν με τη διαιτησία. Με λίγα λόγια οι παίκτες του Ολυμπιακού προτίμησαν να κάνουν τη δουλειά τους, όπως και ο διαιτητής τη δική του. Το αποτέλεσμα τους δικαίωσε.

Μασούρας και Φορτούνης είναι παίκτες οι οποίοι γνωρίζουν απόλυτα τον παλμό της Super League. Μπορούν να ζυγίσουν ένα ματς, να πιάσουν σε “δευτερόλεπτα” τον παλμό του και γι΄αυτό πρωταγωνιστούν στο κορυφαίο επίπεδο. Κοινός παρονομαστής η ελληνική καταγωγή τους, η οποία τους έχει προικίσει με αμέτρητες παραστάσεις, ευχάριστες και αλγεινές, στα γήπεδα μας. Τίποτα δεν τους εκπλήσσει, οπότε διατηρούν σχεδόν πάντα τα μάτια στον στόχο. Κόντα στους παραπάνω βαδίζει εδώ και καιρό ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Ένας τεράστιος φορ, ο οποίος στα 5-10-15 λεπτά που έχει στη διάθεση του, θα κάνει τα πάντα για ένα γκολ, για μια ασίστ, για μια πάσα “κλειδί”. Μπορείς να το διαπιστώσεις όχι μόνο απ’ τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται, αλλά και απ’ τον τρόπο που προετοιμάζεται για να περάσει ως αλλαγή, απ’ τον τρόπο που βαδίζει απ’ τον πάγκο προς την πλάγια γραμμή για ν’ αντικαταστήσει κάποιον συμπαίκτη. Γεμάτος ενέργεια, γεμάτος συγκέντρωση. Στην Καισαριανή ο Ελ Αραμπί θα σκόραρε όσες φορές χρειαζόταν για να κερδίσει ο Ολυμπιακός. Η αγκαλιά του στον Χρήστο Μουρίκη, στο γκολ που ακυρώθηκε λόγω VAR, είναι απόλυτα δικαιολογημένη, καθώς μιλάμε για έναν άνθρωπο, ο οποίος δεν παρέχει μόνο την επιστημονική του κατάρτιση στους παίκτες οι οποίοι βρίσκονται σε φάση αποθεραπείας και ενδυνάμωσης, αλλά και τεράστια πνευματική βοήθεια.

Για τη συνέχεια της σεζόν, η οποία θα είναι άκρως ενδιαφέρουσα, ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί στο χορτάρι περισσότερους Μασούρες, Φορτούνηδες και Ελαραμπίδες. Πάθος, ποιότητα, αποτελεσματικότητα, αν θέλετε να μετατρέψουμε τα παραπάνω ονόματα σε αξίες!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.