Ολυμπιακός: Ο Καρβαλιάλ, τα λιγότερα λάθη και οι άμεσες μεταγραφές (videos)

Ο Κάρλος Καρβαλιάλ δεν θα βρει χρόνο προσαρμογής στα νέα του καθήκοντα! Το πρόγραμμα "τρένο" του Ολυμπιακού απαιτεί άμεσες κινήσεις.

Ο Ολυμπιακός αποχαιρέτησε το 2023 με την εκτός έδρας ισοπαλία με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Αν η δύσκολη νίκη επί του Πανσερραϊκού είχε ανεβάσει την αυτοπεποίθηση του ποδοσφαιρικού τμήματος, η ισοπαλία στο Περιστέρι έφερε προβληματισμό, αν και ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε χωρίς παίκτες του βασικού του κορμού. Ο Κάρλος Καρβαλιάλ έχει αναλάβει την ευθύνη του προπονητικού θώκου στον Ολυμπιακό σε μια απ’ τις πιο δύσκολες στροφές των τελευταίων ετών. Ο Ολυμπιακός άμα την πρόσληψη του Πορτογάλου είχε μπροστά του ένα ευρωπαϊκό ματς (5-2 με την Μπάτσκα Τόπολα), τρία εκτός έδρας παιχνίδι για τη Super Leage (Πανσερραϊκό 0-1, Ατρόμητο 0-0 και Λαμία 3/1), ενώ η νέα χρονιά ξεκινάει με δύο ντέρμπι για πρωτάθλημα και κύπελλο (ΑΕΚ 7/1, Παναθηναϊκός 10/1).

Όπως είναι εύκολα κατανοητό, ο Καρβαλιάλ δεν έχει χρόνο για χάσιμο και για προσαρμογή. Πρέπει μέσα σε ελάχιστο χρόνο να πάρει όσα περισσότερα μπορεί απ’ τους παίκτες του και παράλληλα να βρει τη φόρμουλα των επιτυχημένων αποτελεσμάτων. Απ’ τις πρώτες ημέρες στον Ρέντη ο Καρβαλιάλ ζήτησε λιγότερα ατομική λάθη, ενώ φρόντισε γρήγορα να μεταφέρει στους παίκτες τη φιλοσοφία του. Ο Ολυμπιακός του Καρβαλιάλ στοχεύει να είναι πιο πιεστικός, με περισσότερα τρεξίματα και αλληλοκαλύψεις απ’ τους μέσους, αλλά και περισσότερη επιθετικότητα απ΄τα πλάγια μπακ. Μέσα απ’ τα παιχνίδια θα φροντίσει να εμφανίσει τη νέα εικόνα της ομάδας, καθώς ο προπονητικός χρόνος είναι λίγος και προφανώς δεν είναι εύκολο να αφομοιωθούν νέα στοιχεία γρήγορα. Ο Καρβαλιάλ θέλει χρόνο, που θα τον κερδίσει μέσα από αποτελέσματα, τα οποία θα έρθουν σε μεγάλο βαθμό από την “παλιά” συνταγή και εικόνα της ομάδας. Αυτή είναι μια ιδιόμορφη αλυσίδα που έχει σχηματιστεί.

Την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι άμεσος στα μεταγραφικά του χτυπήματα. Ο χρόνος πιέζει και όπως φάνηκε στο ματς του Περιστερίου, χωρίς τα βασικά του κομμάτια, δεν μπορούν να προκύψουν αξιόπιστες λύσεις. Παράλληλα ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί θ’ αποχωρήσει για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής, όπου και θ’ αγωνιστεί με τη φανέλα του Μαρόκου. Οπότε είναι προφανές πως ο Ολυμπιακός πρέπει να αναζητήσει παίκτες οι οποίοι θα είναι έτοιμοι να μπουν σε αγωνιστικό ρυθμό και να φορέσουν την “ερυθρόλευκη” φανέλα στις πρώτες δέκα ημέρες του Ιανουαρίου.

Σε αυτή τη λογική, προέκυψε και το σενάριο Κουρμπέλη για τον Ολυμπιακό, ο οποίος είναι έτοιμος να παίξει και γνωρίζει καλά τους ελληνικούς ρυθμούς. Για το συγκεκριμένο σενάριο ωστόσο δεν υπάρχει ακόμα αντίδραση εκ μέρους των Πειραιωτών. Αν ευσταθεί, κάπου εδώ προκύπτει μια αστοχία, καθώς ο Ολυμπιακός προχώρησε το καλοκαίρι στην αποδέσευση του Μπουχαλάκη, για να πάρει στη θέση του τον Ιμπόρα και τώρα ακούγεται το όνομα του Κουρμπέλη. Πάντως το νέο σχήμα που “τρέχει” τις μεταγραφές έχει την εμπειρία, τη φιλοδοξία και την ευελιξία ώστε να κινηθεί πιο γρήγορα σε σχέση με το καλοκαιρινό σενάριο. Το 2024 θα ξεκινήσει με ενδιαφέρον!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.