Παναιτωλικός – ΑΕΚ 2-2: Απίθανη γκέλα και βαθμός “χρυσάφι” (pics, vids)

Η ΑΕΚ προηγήθηκε 2-0 στο Αγρίνιο στο 14', όμως κατάφερε να χάσει τη νίκη από τον Παναιτωλικό που επέστρεψε στο ματς με πέναλτι του Ζοάο Πέδρο και γκολ του Μπαλντασάρα στο δεύτερο ημίχρονο.

Την ευκαιρία να βρεθεί μόνη στην κορυφή της Super League πέταξε η ΑΕΚ, η οποία παρά το γεγονός ότι στο 14′ ήταν μπροστά στο σκορ με 2-0 δεν μπόρεσε να φύγει με τη νίκη από το Αγρίνιο, καθώς ο Παναιτωλικός δεν παράτησε το ματς φτάνοντας στην ισοφάριση σε 2-2.

Ο Λιβάι Γκαρσία στο 2′ και ο Ελίασον στο 14′ έβαλαν την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ, με την Ένωση να ελέγχει πλήρως το παιχνίδι, αλλά να μην μπορεί να κρατήσει τη νίκη. Πολύτιμος βαθμός για τον Παναιτωλικό στην μάχη για την παραμονή, με την ομάδα του Πετράκη να μην παρατάει το ματς και να φτάνει στην ισοφάριση με πεναλτι του Ζοάο Πέδρο και γκολ του Μπαλντασάρα στο 65′.

Στους 31 βαθμούς, όσους και ο Παναθηναϊκός πλέον η ΑΕΚ που είναι έναν πόντο πίσω από τον ΠΑΟΚ, ενώ ο Παναιτωλικός έφτασε τους 10.

Τα πλάνα των προπονητών

Με 3-5-2 και τον πρώην παίκτη της ΑΕΚ, Μάριο Οικονόμου οι επιλογές του Γιάννη Πετράκη για τον Παναιτωλικό, ενώ ο Ματίας Αλμέιδα έβαλε στο αρχικό σχήμα τον Ζίνι ως παρτενέρ του Λιβάι Γκαρσία στην επίθεση της Ένωσης. Δείτε εδώ πως άρχισαν τον αγώνα οι δύο ομάδες.

Τίμησαν τη μνήμη του Νεστορίδη!

Κυριαρχία της ΑΕΚ, αλλά “ανοικτό” δεύτερο ημίχρονο

Η ΑΕΚ μπήκε αποφασιστικά στο Αγρίνιο για να ξεμπερδέψει από νωρίς με την υπόθεση νίκη κόντρα στον Παναιτωλικό με την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα να βρίσκει γκολ στην πρώτη της τελική! Μόλις στο δεύτερο λεπτό, μετά από ωραία σέντρα του Σιντιμπέ, ο Λιβάι Γκαρσία που ήταν εκτός παιχνιδιού από χτύπημα εκκίνησε από τη μεσαία γραμμή, βρήκε τη μπάλα στον βηματισμό του και με σουτ έξω από την περιοχή νίκησε τον Καπίνο για το 0-1.

Με τη συμπλήρωση πέντε λεπτών αγώνα η Ένωση είχε δύο σημαντικές ευκαιρίες για να διπλασιάσει τα τέρματά της, αλλά και στις δύο περιπτώσεις ο Γκατσίνοβιτς ήταν άστοχος.

Το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ ήρθε στο 14′ και ήταν φανταστικό. Ο Ελίασον ήρθε από τα δεξιά, συνέκλινε στον άξονα και με ωραίο φαλτσαριστό αριστερό σουτ έστειλε τη μπάλα στην αντίθετη γωνία του Καπίνο για το 0-2!!!

Γκαρσία-Ελίασον οι πρωταγωνιστές της ΑΕΚ στο Α’ ημίχρονο.

Η ΑΕΚ με το προβάδισμα των δύο τερμάτων έκανε ότι ήθελε στο γήπεδο και ο Παναιτωλικός αδυνατούσε να πλησιάσει στην περιοχή της. Στο 24′ από έξυπνη εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου, ο Ζίνι σούταρε στην κίνηση με τον Καπίνο να μπλοκάρει σταθερά τη μπάλα.

Ο Παναιτωλικός βρήκε γκολ στο 35′, όταν από εκτέλεση κόρνερ ο Μουκουντί πήγε με δύναμη πάνω στον Μλάντεν που τσίμπησε τη μπάλα με τον Καμερουνέζο να βρίσκει τα πόδια του και τον Μανούχο να δίνει πέναλτι. Ο Ζοάο Πέδρο ανέλαβε την εκτέλεση και με χτύπημα αλά Πανένκα νίκησε τον Αθανασιάδη για να βάλει ξανά στο ματς τους γηπεδούχους.

Η ΑΕΚ μέχρι να κλείσει το ημίχρονο πίεσε για να βρει τρίτο γκολ, αλλά δεν κατάφερε να κάνει κάποια μεγάλη ευκαιρία.

Ο Ζοάο Πέδρο νίκησε τον Αθανασιάδη και έβαλε ξανά στο ματς τον Παναιτωλικό.

Ισοφάρισε ο Μπαλντασάρα, κράτησε τον βαθμό ο Καπίνο

Το δεύτερο ημίχρονο στο ξεκίνημά του ήταν ισορροπημένο. Στο 53′ ο Παναιτωλικός κυκλοφόρησε ωραία τη μπάλα, ο Λιάβας γύρισε στον Ζοάο Πέδρο, αυτός πάτησε στον Χουάνπι, όμως το σουτ που έκανε αυτός δεν ήταν καλό, ενώ στο 57′ το σουτ του Γκατσίνοβιτς έφυγε άουτ.

Στο 61′, ο Σέρβος έκλεψε τη μπάλα έφτασε έξω από την περιοχή με το σουτ που επιχείρησε να αποκρούεται με δυσκολία σε κόρνερ από τον Καπίνο.

Δύο λεπτά μετά, ο Παναιτωλικός “άγγιξε” την ισοφάριση όταν από φάουλ του Χουάνπι και γύρισμα του Μλάντεν με το κεφάλι, ο Οικονόμου μέσα από την περιοχή δεν μπόρεσε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα.

Τρομερή εμφάνιση για τον Στέφανο Καπίνο που με σπουδαίες επεμβάσεις κράτησε τον βαθμό για τον Παναιτωλικό.

Η ισοφάριση για την ομάδα του Γιάννη Πετράκη ήρθε στο 65′, όταν Λιάβας έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Ζοάο Πέδρο σούταρε πάνω στον Βίντα, η μπάλα στρώθηκε στον Μπαλντασάρα ο οποίος με τρομερό σουτ από το ύψος της περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Αθανασιάδη για το 2-2.

Στο 80′ από μπαλιά του Λιάβα, ο Καρέλης έφυγε στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ, ο Μουκουντί τον έριξε στο έδαφος, αλλά ο βοηθός έδωσε off side και έτσι η φάση τελείωσε χωρίς κάτι περισσότερο για τους γηπεδούχους.

Η ΑΕΚ στο 83′ έφτασε κοντά σε τρίτο γκολ, αλλά της το στέρησε ο Καπίνο ο οποίος έκανε σπουδαία επέμβαση σε γυριστό σουτ του Γκατσίνοβιτς μέσα από την περιοχή.

Στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων η ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε μαρκάρισμα πάνω στον Ντομαγκόι Βίντα, όμως Μανούχος και Βεργέτης που βρέθηκε στο VAR έκριναν πως δεν υπήρχε παράβαση.

Οι συνθέσεις:

Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης): Καπίνο, Οικονόμου, Μπρούνο Ντουάρτε, Μλάντεν, Λιάβας, Χουάνπι (64′ Καρέλης), Μπαλντασάρα, Χατζηθεοδωρίδης (81′ Μπελεβώνης), Τορεχόν, Φρεντερίκο Ντουάρτε, Πέδρο (90′ Τσιγγάρας)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Μοχαμάντι (86′ Φαν Βέερτ), Μουκουντί (86′ Μήτογλου), Βίντα, Σιντιμπέ (68′ Ρότα), Σιμάνσκι (68′ Γιόνσον), Μάνταλος, Γκατσίνοβιτς, Ελίασον, Ζίνι (68′ Τσούμπερ), Λιβάι Γκαρσία


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.