Αυγέρη: «Η κυβέρνηση, ούτε θέλει ούτε μπορεί να αντιμετωπίσει την οπαδική βία»

Η τοποθέτησή της για τα μέτρα κατά της οπαδικής βίας που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση.

«Οι σημερινές ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά ότι η κυβέρνηση, ούτε θέλει, ούτε μπορεί να αντιμετωπίσει την οπαδική βία», τονίζει σε δήλωσή της η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Δώρα Αυγέρη.

«Τη δολοφονική συμπεριφορά εγκληματικών οργανώσεων και την θλιβερή ανοχή μιας ελάχιστης οπαδικής μειοψηφίας δεν θα την πληρώσουν, ούτε οι αθλητές, ούτε οι φίλαθλοι, ούτε οι πολίτες και η πολιτεία. Αυτό το ακούμε ξανά και ξανά από κυβερνητικά χείλη, μετά από κάθε τραγικό περιστατικό δολοφονικής οπαδικής βίας που συμβαίνει επί των ημερών της κυβέρνησης της ΝΔ, και δυστυχώς τα περιστατικά αυτά είναι πολλά».

Παραθέτει, επιπλέον, απόσπασμα από συνέντευξη του πρωθυπουργού τον Φεβρουάριο του 2022, λίγες μέρες μετά από τη δολοφονία του ‘Αλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη, κατά την οποία ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «εάν δεν λύσουμε το θέμα της βίας τώρα, δεν θα το λύσουμε ποτέ. Βλέπετε ότι μιλάμε λίγο και πιστεύω ότι κάνουμε αρκετά, μέσα σε αυτή την τραγωδία ας είναι αυτό μία ευκαιρία να κάνουμε επιτέλους αυτό το οποίο περιμένει όλη η ελληνική κοινωνία » .

Έτσι σημειώνει ότι, «για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση προχωρούσε στην ανακοίνωση δέσμης μέτρων και ενάμιση χρόνο μετά, τον Αύγουστο του 2023, Κροάτες χούλιγκαν διέσχιζαν ανενόχλητοι τη μισή χώρα με προορισμό τη Νέα Φιλαδέλφεια. Νεκρός ακόμη ένας νέος άνθρωπος. Ο Μιχάλης Κατσουρής.

Ο πρωθυπουργός, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της UEFA, ανακοινώνει τα ίδια μέτρα για τη βία στο ποδόσφαιρο και δηλώνει για μια ακόμη φορά πόσο αποφασισμένος είναι.

Όπως αποδεικνύεται, η κυβέρνηση δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα στην πράξη. Λόγια και μόνο λόγια. Το περασμένο Σάββατο, μετά την επίσκεψή του στον βαριά τραυματισμένο αστυνομικό, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρότεινε την άμεση εφαρμογή τεσσάρων μέτρων», για να τονίσει καταληκτικά: «Η κυβέρνηση φαίνεται να τα υιοθετεί. Το μεγάλο όμως ερώτημα είναι αν πράγματι θέλει και μπορεί να τα εφαρμόσει». 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας