Η ΑΕΚ ήταν εξαιρετική στο πρώτο ημίχρονο, πήρε νωρίς κεφάλι στο σκορ με τον Τσούμπερ και έκανε εξαιρετική διαχείριση στο δεύτερο 45λεπτο, φτάνοντας στη νίκη (0-1) επί του ΠΑΣ Γιάννινα στους "Ζωσιμάδες".

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα για παραπάνω από ένα ημίωρο στο πρώτο ημίχρονο ήταν εντυπωσιακή. Βρήκε ένα γρήγορο γκολ με τον Τσούμπερ (7’), απειλήθηκε μόλις μία φορά από τον ΠΑΣ Γιάννινα  και έχασε τεράστιες ευκαιρίες να «κλειδώσει» το παιχνίδι.

Παρόλα αυτά, η «Ένωση» δεν κινδύνεψε στο δεύτερο ημίχρονο, διαχειρίστηκε πολύ σωστά το προβάδισμα και έφτασε σε μία πολύ σημαντική νίκη, που την φέρνει στους 27 βαθμούς. Αντίθετα, ο ΠΑΣ Γιάννινα παρέμεινε στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας, καθώς αγνοεί τη νίκη από τις 20 Αυγούστου και το παιχνίδι με την Κηφισιά.

Κυρίαρχη η ΑΕΚ στο πρώτο 45λεπτο

Ανώτερη ήταν η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο! Άνοιξε το σκορ αρκετά νωρίς με τον Τσούμπερ (7’), απειλήθηκε μόλις μία φορά από τον ΠΑΣ και θα μπορούσε να είχε σημειώσει κι άλλα γκολ, όμως δεν αξιοποίησε τις κλασικές ευκαιρίες που δημιούργησε.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα μπήκε στο παιχνίδι με το πόδι κολλημένο στο… γκάζι, στην προσπάθεια να βρει ένα γρήγορο γκολ. Απείλησε στο 2’ με τον Σιμάνσκι, στο 3’ με προβολή του Τσούμπερ, στο 4’ με σουτ του Ελίασον και τελικά βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 7’. Οι «κιτρινόμαυροι» έκρυψαν τη μπάλα έξω από την περιοχή, ο Πινέδα τροφοδότησε τον Τσούμπερ και ο Ελβετός με πλασέ νίκησε τον Κλέιμαν και έγραψε το 0-1.

Η αντίδραση του ΠΑΣ ήταν ακαριαία, αφού στο 10’ έχασε μοναδική διπλή ευκαιρία με Μπάλαν και Παμλίδη (δοκάρι) να φτάσει στην ισοφάριση, όμως την πέταξε στα… σκουπίδια. Αυτή ήταν και η μοναδική αξιοσημείωτη ευκαιρία των γηπεδούχων στο πρώτο 45λεπτο.

Αντίθετα, η ΑΕΚ συνέχισε να πατά καλύτερα, ήλεγχε απόλυτα τον ρυθμό και έψαχνε τον τρόπο να φτάσει σε δεύτερο γκολ. Στο 27’ έφτασε μια ανάσα από αυτό, όμως ο Τσούμπερ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κλέιμαν, αλλά ούτε και να σημαδέψει σωστά σε κενή εστία. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και στο 32’ με τον Κλέιμαν να σταματά τον Μάνταλο και στη συνέχεια της φάσης ο Γκατσίνοβιτς να αστοχεί από κοντά σε κενή εστία.

Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με την ΑΕΚ να έχει το προβάδισμα και τις ευκαιρίες να το διευρύνει, τις οποίες όμως δεν αξιοποίησε.

Ημίχρονο χωρίς φάσεις, κράτησε το προβάδισμα η ΑΕΚ

Αρκετά πιο αργός ήταν ο ρυθμός του αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο, κάτι που όπως αποδείχθηκε ευνοούσε τον ΠΑΣ Γιάννινα. Η ΑΕΚ ναι μεν είχε την κατοχή της μπάλας και έδειχνε να ελέγχει απόλυτα την κατάσταση, όμως δεν επισκεπτόταν με τη συχνότητα του πρώτου ημιχρόνου την εστία του Κλέιμαν. Σε αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο το γεγονός πως οι Ηπειρώτες είχαν κλείσει τις γραμμές τους, έχοντας ξεκάθαρα παθητικό ρόλο και έψαχναν τη μία και μοναδική ευκαιρία για να απειλήσουν.

Ο Ματίας Αλμέιδα προχώρησε σε μαζεμένες αλλαγές στο 75’, σε μία προσπάθεια να αλλάξει την εικόνα της ΑΕΚ και να την κάνει πιο απειλητική, όμως στην πραγματικότητα η «Ένωση» είχε μόλις μία καλή στιγμή με ένα σουτ του Γαλανόπουλου στο 89’. Την ίδια στιγμή πάντως οι φιλοξενούμενοι δεν κινδύνεψαν σε κανένα σημείο, διαχειρίστηκαν πολύ σωστά το προβάδισμα και έφτασαν δίκαια στη νίκη.

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Κλέιμαν, Πανάγου, Τσαούσης, Εραμούσπε, Παντελάκης, Καραχάλιος (90+4′ Μπακαδήμας), Ριένστρα, Τζίμας (66′ Λεό), Παμλίδης, Ροσέρο (85′ Κόντε), Μπάλαν (66′ Γκάρο).
Στον πάγκο: Αθανασίου, Κιάκος, Μπορταγκάραι, Λώλης Ν., Λώλης Α.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Βίντα, Κάλενς (83′ Μήτογλου), Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Πινέδα (75′ Γαλανόπουλος), Ελιάσον, Γκατσίνοβιτς, Μάνταλος (75′ Πισάρο), Τσούμπερ (75′ Πόνσε).
Στον πάγκο: Αθανασιάδης, Ρότα, Χατζισαφί, Άμραμπατ, Φαν Βέερτ.

Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος
Βοηθοί: Ιωάννης Καραγκιζόπουλος, Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου
4ος Διαιτητής: Δημήτριος Μαλούτας