Ολυμπιακός: Σκληρό μάθημα την κατάλληλη ώρα

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε διαδικασία αναγγένησης και οι παρορμητισμοί οδηγούν σε λανθασμένα συμπεράσματα.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε μια δύσκολη διαδικασία αλλαγής προφίλ απ’ το περασμένο καλοκαίρι και ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ κέρδισε λιθαράκι λιθαράκι μέρος της εμπιστοσύνης των φίλων της ομάδας του Πειραιά. Η καταστροφική περασμένη σεζόν έδωσε τη θέση της σ’ ένα περισσότερο ορθολογικό σενάριο με Κορδόν και Μαρτίνεθ και τ’ αποτελέσματα δεν άργησαν να έρθουν σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ωστόσο η δουλειά δεν γινε τόσο γρήγορα και εύκολα. Ο δρόμος είναι μακρύς και μια τέτοια βραδιά, όπως αυτή με τον ΠΑΟΚ, είναι μέσα στο πρόγραμμα. Πέρα από τρεις πόντους στον βαθμολογικό πίνακα και μερικούς ακόμα που αφορούν το πρεστίζ, ο Ολυμπιακός δεν έχασε κάτι περισσότερο. Κανένα πρωτάθλημα δεν χάθηκε χθες βράδυ στο Φάληρο, κανένας προπονητής δεν κρίθηκε, κανείς παίκτης δεν πρέπει να βρεθεί στο περιθώριο.

Η ομάδα μέσα από εσωτερικές ζυμώσεις θα προσπαθήσει να βρει τον δρόμο των επιτυχιών, ενώ η ήπια και υποστηρικτική στάση του κόσμου μαρτυρά σοβαρότητα, ψυχραιμία και πίστη στο πλάνο. Βέβαια αν δεν υπήρχε η διακοπή με τον Παναθηναϊκό, τα συναισθήματα των οπαδών θα είχαν έρθει στην επιφάνεια πιο έντονα. Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ δεν δείχνει για την ώρα πως είναι ο τεχνικός των ντέρμπι. Με ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να βρει ρόλο “αφεντικού”. Και στα τρία ματς δέχτηκε πρώτος γκολ και στη συνέχεια έψαχνε την ισοφάριση και την ισορροπία. Το κατάφερε στις 2 απ΄τις 3 περιπτώσεις (αν και με τον Παναθηναϊκό δεν μάθαμε την τελική έκβαση), ωστόσο κόντρα στον ΠΑΟΚ κατέρρευσε με κρότο.

Ο Ισπανός χρειάζεται δρόμο στη διαχείριση των μεγάλων βραδιών, ενώ έγινε ξεκάθαρο το προβάδισμα που έχουν οι Γιοβάνοβιτς, Αλμέιδα και Λουτσέσκου στην εμπειρία των ελληνικών ντέρμπι. Μετά το 0-2 ο Μαρτίνεθ μπλέχτηκε σε αγχώδεις σκέψεις και πρόδωσε το πλάνο που είχε πριν το ματς με τρικυμιώδη τρόπο (Σολμπάκεν αριστερό μπακ), ξεχνώντας αξιόλογες λύσεις που βρίσκονταν στον πάγκο για την ίδια θέση (Βρουσάι), ενώ δημιούργησε τεράστια ανισορροπία στην κατανομή των χώρων με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις σε κάθε επίθεση.

Ήταν ένα απολύτως σκληρό μάθημα, που φέρνει όλο το γκρουπ προ των ευθυνών του. Ο Μαρτίνεθ είπε πως θα είναι πρώτος στις κακές ημέρες και τελεταίος στις καλές. Το ματς με τη Γουέστ Χαμ είναι μια τεράστια πρόκληση, ένα παιχνίδι που τοποθετείται στο κατάλληλο σημείο για να βγάλει αντίδραση ο Ολυμπιακός. Το αποτέλεσμα με τον ΠΑΟΚ είναι ένα πικρό και ιστορικό μάθημα, ωστόσο αν γίνει ψύχραιμη διαχείριση απ’ το τμήμα, κανείς δεν θα θυμάται την αρνητική του πλευρά στο φινάλε της σεζόν. Η παρουσία του Κώστα Φορτούνη ήταν για ακόμα μια φορά αρχηγική, καθώς όσοι φέρουν επάξια το περιβραχιόνιο δεν φαίνονται μόνο στα εύκολα, αλλά και στα δύσκολα. Ο μέσος των Πειραιωτών έδειξε στο φινάλε πως αν είχε ακόμα 10-15 λεπτά στη διάθεση του, θα μπορούσε να γυρίσει το ματς, απλά με την ποιότητα και το πείσμα του.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.