Η απάντηση της ΑΕΚ στον Φαν Ντάικ και η Σίτι

Οι δηλώσεις του Βίρτζιλ Φαν Ντάικ για την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου της "Αγιά Σοφιάς" δεν έμειναν αναπάντητες από την ΠΑΕ ΑΕΚ.

Αναλυτικότατες εξηγήσεις για την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου της “Αγιά Σοφιάς” που σχολιάστηκε αρνητικά τόσο από τον Βίρτζιλ Φαν Ντάικ, αλλά και από τον Βόουτ Βέγχορστ έδωσε η ΠΑΕ ΑΕΚ, τονίζοντας πως με βάση τις μετρήσεις των αρμοδίων δεν υπάρχε κανένα απολύτως πρόβλημα.

Αναλυτικά όσα αναφέρουν οι άνθρωποι της ΠΑΕ ΑΕΚ:

«Πρώτα απ’ όλα εγκαίρως ενημερώσαμε για το οπτικό κατά βάση ζήτημα που θα υπήρχε. Ενημερώσαμε επίσης πως είχαν γίνει από τους αρμόδιους οι απαραίτητες μετρήσεις για το playability και δεν υπήρχε κανένα απολύτως πρόβλημα. Για το οπτικό κομμάτι επαναλαμβάνουμε, είχαμε ενημερώσει καθώς ήταν αναπόφευκτο. Αναπόφευκτο ήταν γιατί όπως επίσης ενημερώσαμε ήμασταν σε διαδικασία επανασποράς.

Αυτό επιβεβαίωσε και στην σημερινή του τοποθέτηση ο κ. Γκριμότσης, αρμόδιος για όλα τα γήπεδα της Super League.

Ωστόσο σήμερα μας βάζουν σε θέση απολογούμενου, αντί να λένε πως η ΑΕΚ παρά το γεγονός πως βρίσκεται ο αγωνιστικός χώρος σε αυτή την διαδικασία, δεν δημιούργησε κανένα θέμα για να μην έχει πρόβλημα η Εθνική Ομάδα.

Η Εθνική Ομάδα που δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το ΟΑΚΑ φυσικά, δεν μπορεί να παίζει στο Καραϊσκάκης για λόγους που όλοι γνωρίζουμε από την εμπειρία των ετών που έπαιζε, έχει κηρυχθεί ανεπιθύμητη από τους οπαδούς ομάδων σε άλλα μεγάλη γήπεδα της χώρας.

Παρά το γεγονός πως έχουμε την πίεση της διαδικασίας για να είναι όπως πρέπει ο χλοοτάπητας ενόψει της χειμερινής περιόδου, κανένα δισταγμό δεν είχαμε στο να βάλουμε πρώτα την ανάγκη της Εθνικής Ομάδας. Κι ενώ το κάναμε αυτό κι ενώ δώσαμε πριν το ματς πληρέστατη ενημέρωση για όλα τα ερωτηματικά που μπορεί να πρόκυπταν, ακούμε και διαβάζουμε διάφορα.

Να σημειώσουμε εδώ πως με όλο τον σεβασμό στον Βέρτζιλ Φαν Ντάικ, πριν τρεις μέρες έκανε αντίστοιχες δηλώσεις για τον αγωνιστικό χώρο της Γιόχαν Κρόιφ Αρένα στο Άμστερνταμ, μετά την ήττα από την Γαλλία. Και σήμερα υπάρχουν δημοσιεύματα και στην πατρίδα του και στην Αγγλία που το τονίζουν αυτό και το στηλιτεύουν.

Από κει και πέρα, σύμφωνα με την άποψη του κ. Γκριμότση η OPAP ARENA είναι στο κλαμπ των αρτιότερων γηπέδων της χώρας, με προδιαγραφές των μεγαλύτερων διεθνώς γηπέδων (Σαν Σίρο, Ολντ Τράφορντ, Eitihad, Σίγκναν Ιντούνα Παρκ κ.α.). Τηρώντας όλες τις προδιαγραφές, υπάρχει στρώση χαλικιού 15 εκ., αμμώδης στρώση 30 εκ., ένα αποστραγγιστικό σύστημα μεγάλης απορροφητικότητας και συνθετικό περιμετρικά υψηλής ποιότητας για τους ποδοσφαιριστές, καθώς έχει τα ίδια μηχανικά χαρακτηριστικά με τον αγωνιστικό χώρο.

Οι μετρήσεις του εργαστηρίου του κ. Γκριμότση γίνονται με το αυστηρότερο υπάρχον πρότυπο (ISO 17025). Συμπερασματικά, ο ίδιος, ως επιστήμονας, θεωρεί ότι η ΑΕΚ «θυσιάζεται» παραχωρώντας το γήπεδό της στην Εθνική ομάδα. Αν ήθελε να βάλει το συμφέρον της πάνω από την Εθνική, θα φρόντιζε να έχει ένα κενό διάστημα 20 – 25 ημερών ΑΥΤΗ την περίοδο (όχι π.χ. τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο), δηλαδή από τα μέσα Σεπτεμβρίου μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου. Είναι το απαραίτητο διάστημα για τη σωστή συντήρηση και βελτίωση του αγωνιστικού χώρου.

Δείτε δε ότι δεν υπήρξε κανένα καινούργιο γήπεδο χωρίς προβλήματα. Η Ρεάλ και η Σίτι έχουν αλλάξει τον τελευταίο χρόνο δύο φορές χλοοτάπητα. Επίσης, ως προς τα διαθέσιμα γήπεδα: Το Πανθεσσαλικό είναι στην διακριτική ευχέρεια του εκάστοτε αντιπάλου να δεχθεί να παίξει εκεί, γιατί δεν πληροί τις προδιαγραφές που προβλέπονται για τις αποστάσεις από αεροδρόμιο. Οι ΒόρειοΙρλανδοί, για παράδειγμα, δεν είχαν δεχθεί και πήγε το ματς στην Ριζούπολη».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.