Στάικος: «Μπορούμε να περιμένουμε καλά πράγματα»

Αισιόδοξος για τη νέα αγωνιστική περίοδο εμφανίστηκε ο Θανάσης Στάικος.

Ο Έλληνας τεχνικός τόνισε πως η ομάδα του βρίσκεται σε καλό δρόμο, μετά τη φιλική ήττα 2-1 από τον Παναιτωλικό. Επίσης, αναφέρθηκε και στα στοιχεία του παιχνιδιού της ομάδας των Ιωαννίνων, στα οποία θέλει να δει βελτίωση το προσεχές διάστημα.

Αρχικά, ο Στάικος δήλωσε: «Από την επόμενη εβδομάδα ξεκινάνε οι επίσημοι αγώνες κι εκεί που πραγματικά μετράνε τα πάντα. Είμαστε σε καλό δρόμο, μπορούμε να περιμένουμε απ’ αυτήν την ομάδα καλά πράγματα. Φυσικά έχουμε και ατέλειες που θα πρέπει ή να τις εξαλείψουμε ή να τις κρύψουμε και σιγά σιγά να βελτιώνουμε τα ήδη καλά διαστήματα που έχουμε. Το γήπεδο είναι πάντα οδηγός μας κι έτσι θα πορευτούμε».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην αμυντική λειτουργία της ομάδας του: «Η αλήθεια είναι ότι όντως από οργανωμένες επιθέσεις του αντιπάλου δεν έχουμε δεχτεί κάποιο τέρμα ή δεν έχουμε απειληθεί ιδιαίτερα, αλλά θέλει μεγάλη προσοχή στις μεταβάσεις ή να προσέξουμε να μην έχουμε έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης σε κάποια σημεία. Αυτό που χρειαζόμαστε, κυρίως στην έδρα μας που έχουμε τη στήριξη του κόσμου μας και βρίσκουμε ρυθμό, εκεί πρέπει να ελέγχουμε τα συναισθήματά μας. Η υπερβολική εκτίμηση κάποιων φάσεων μπορεί να οδηγήσει σε λάθη που να είναι μοιραία. Αυτό πρέπει να το ελέγξουμε και έχουμε παιδιά που μπορούν να το κάνουν. Δεν είναι όλοι νεαροί, υπάρχουν και έμπειροι παίκτες που μπορούμε να κοντρολάρουμε τα συναισθήματά μας. Από εκεί και πέρα δημιουργούμε, έχουμε σχετικά καλή κατοχή μπάλας, δημιουργούμε κάποιες φάσεις με ωραίο και δημιουργικό τρόπο, θα πρέπει να τις τελειώνουμε όμως πιο σωστά και να είμαστε πιο αποτελεσματικοί. Όπως ξέρετε κι εσείς, πρέπει να τελειώνεις τα παιχνίδια και να μη σπαταλάς ευκαιρίες, γιατί δεν θα αποβεί σε καλό».

Επίσης, ο Έλληνας τεχνικός δήλωσε πως θέλει η ομάδα του να έχει περισσότερη κατοχή μπάλας: «Θέλουμε να έχουμε τον έλεγχο ενός παιχνιδιού. Η ομάδα δείχνει μία εξέλιξη κι αυτό το βλέπουμε. Είναι και ανάλογα όμως τα παιχνίδια. Σε κάποια θα την έχουμε και σε κάποια όχι. Το μυστικό είναι η όποια κατοχή μπάλας ή η υπεροχή να είναι αποτελεσματική, να αποδίδει καρπούς, να κερδίζουμε τα παιχνίδια και να συγκεντρώνουμε βαθμούς. Αν δεν είμαστε σε φάση κατοχής μπάλας, θα πρέπει να κλείνουμε καλά τους χώρους, να μη δεχόμαστε ευκαιρίες και να μπορούμε σε μεταβάσεις να πετύχουμε γκολ και να κερδίσουμε βαθμούς. Αυτός είναι ο σκοπός μας».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στον Γκάρο και στο που σκοπεύει να τον χρησιμοποιήσει: «Καταρχάς πέρασαν οι εποχές που το νούμερο στη φανέλα δείχνει ακριβώς και τη θέση. Πιο παλιά ήταν πιο συγκεκριμένα τα πράγματα. Ο Γκάρο έχει εμπειρία, έχει παίξει σε υψηλό επίπεδο και μπορεί να παίξει με την ίδια ευκολία και στις τρεις θέσεις πίσω από τον φορ. Οπότε ανάλογα το παιχνίδι θα δούμε και τον συνδυασμό των παικτών που θα μας διευκολύνει. Στο μυαλό μας υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο. Από εκεί και πέρα θα ενισχυθούμε με 1-2 ακόμα ποδοσφαιριστές. Η διοίκηση κάνει προσπάθειες και νομίζω ότι θα έχουμε νέα τις επόμενες μέρες. Το που χρειαζόμαστε το ξέρουμε, το έχουμε πει, το έχουμε αναλύσει, αυτή τη στιγμή στοχεύουμε στην έναρξη του πρωταθλήματος. Η ομαδικότητα, το καλό κλίμα και η καλή αγωνιστική κατάσταση των ποδοσφαιριστών που έχουν ξεκινήσει από την αρχή της προετοιμασίας και είναι και από πέρυσι εδώ οι περισσότεροι, είναι αυτό που θα μας δώσει βαθμούς και μία καλή πορεία, που όλοι ευελπιστούμε να έχουμε».

Ο Στάικος αναφέρθηκε και στην επικείμενη αναμέτρηση με την Κηφισιά: «Ο στόχος είναι η νίκη, από εκεί και πέρα την 1η αγωνιστική δεν κρίνεται τίποτα, όπως είδαμε και πέρυσι. Είναι καλό να ξεκινήσεις με νίκη, αλλά δεν είμαι απ’ αυτούς που θα βάλουμε το κακό ‘πρέπει’ και μία πίεση η οποία δεν θα πρέπει να υπάρξει. Θα έχουμε πίστη στο πλάνο μας, σεβόμαστε κάθε αντίπαλο και ο ΠΑΣ θα είναι ανταγωνιστικός όλη τη σεζόν και στο τέλος θα είμαστε εκεί που μας αξίζει. Στο τέλος αποδίδεται δικαιοσύνη και το πιστεύω πολύ αυτό κι αυτό θα γίνει».

Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Παναιτωλικό: «Είναι ανέκαθεν μία ομάδα δυνατή και υπολογίσιμη. Έχει λίγο διαφορετικό στυλ, λόγω αλλαγής προπονητή και κάποιων παικτών που του αλλάζουν λίγο τα χαρακτηριστικά ως ομάδα. Θα είναι δύσκολος αντίπαλος, αλλά θα τον δούμε όταν έρθει η ώρα, τώρα προέχει η Κηφισιά».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.