Άρης: Τεστ για… δώδεκα λόγους!

Ο Απόστολος Τερζής θα διαπιστώσει, συν τοις άλλοις, στο σημερινό (20/7, 21:15', NS Prime) φιλικό με τον Εθνικό Άχνας το βαθμό ενσωμάτωσης όλων των νεοφερμένων εν όψει των πρώτων επίσημων αγώνων της νέας σεζόν

Όχι έναν, όχι δύο, αλλά δώδεκα (επιπλέον) λόγους έχει ο Απόστολος Τερζής να προσμένει με αγωνία το σημερινό (20/7, 21:15′, NS Prime) φιλικό με τον Εθνικό Άχνας στο “Κλεάνθης Βικελίδης”. Τόσους, όσοι είναι και οι νεοφερμένοι ως τώρα παίκτες στην ομάδα, τους οποίους έχει στη διάθεσή του και θέλει να διαπιστώσει το βαθμό ενσωμάτωσής τους σε αυτή, μία εβδομάδα πριν το πρώτο επίσημο παιχνίδι της νέας σεζόν, στο πλαίσιο του Europa Conference League.

Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η προετοιμασία του Άρη αυτό το καλοκαίρι, ήταν δεδομένο ότι ο προπονητής της ομάδας είχε δύσκολη αποστολή. Να μοντάρει μια εντελώς καινούργια ομάδα, με πολλές προσθαφαιρέσεις σε σχέση με την προηγούμενη αγωνιστικό περίοδο, και να την παρουσιάσει έτοιμη στο γήπεδο στα τέλη του Ιουλίου. Σήμερα, λοιπόν, είναι η γενική πρόβα αυτού του εγχειρήματος, πριν τους επίσημους αγώνες.

Θυμίζουμε ότι από την ομάδα της σεζόν 2022-2023 έχουν αποχωρήσει ήδη 16 παίκτες, οι εξής: Ματέο Γκαρσία, Πίρσμαν, Ιτούρμπε, Ετέμπο, Σιαμπάνης, Μαζικού, Καμάτσο, Ενκουλού, Καμαρά και μαζί με αυτούς που ήταν πρώτης γραμμής οι Ραφαήλ Σγούρος, Χρυσόπουλος (θα επέστρεφε από δανεισμό στον Ολυμπιακό Β, αλλά πήρε κατευθείαν μεταγραφή στην ΑΕΚ), Χατζηιωάννου, Τανούλης, Καρακασίδης, Μαρμαρίδης και Χαΐροβιτς. Επιπλέον, εκτός πλάνου είναι ο Νταμπό, ο οποίος αναζητεί ομάδα να συνεχίσει να αγωνίζεται.

Αντί αυτών, στην ομάδα προστέθηκαν οι Πάβισιτς, Ματαρίτα, Χουτεσιώτης, Φατόρε, Αηδόνης, Φεράρι, Σαβέριο, Ντζούρασεκ, Μενέντες, Ζαν Ζουλς, Σαμόρα και Κάρλσον. Συνολικά δώδεκα, εκ των οποίων οι πρώτοι εννιά έχουν πάρει έστω και κάποια αγωνιστικά λεπτά συμμετοχής σε ένα ή περισσότερα από τα τέσσερα φιλικά, που έχουν προηγηθεί μέχρι σήμερα αυτό το καλοκαίρι, δύο με την Μακάμπι Χάιφα, ένα με την Μπότεφ Πλόβντιβ και ένα με την ΤΣΣΚΑ 1948 από τη Σόφια. Οι τρεις τελευταίοι σήμερα αναμένεται να δείξουν πρώτα δείγματα στη νέα τους ομάδα.

Αυτό που περιμένει να δει ο Τερζής, συνολικά, είναι η ομάδα του να έχει προοδεύσει αγωνιστικά και να βγάζει με άνεση στο γήπεδο πράγματα που έχουν δουλευτεί μέχρι τώρα στις προπονήσεις. Με τόσες αφαιρέσεις και προσθήκες δεν είναι εύκολο να έχει βρει η ομάδα ομοιογένεια και χημεία, όμως, σημασία σε αυτή τη φάση έχει να μπορούν -τουλάχιστον- οι παίκτες να συνεννοηθούν μεταξύ τους στα βασικά.

Μετά το προηγούμενο φιλικό με την ΤΣΣΚΑ 1948, στο γήπεδο του Μακεδονικού, στη Νέα Ευκαρπία, τα κορυφαία ζητήματα για τους “κίτρινους” ήταν να βρούνε αμυντική συνοχή, να λειτουργούν καλύτερα ανασταλτικά και στη μεσαία γραμμή, να έχουν καλύτερη ανάπτυξη, αλλά και να σκοράρουν μέσα από ομαδική προσπάθεια και όχι με ατομικές ενέργειες (π.χ. του Πάλμα). Είναι θέματα, στα οποία η τεχνική ηγεσία του Άρη θέλει να δει αν η ομάδα έχει βελτιωθεί.

Ο αντίπαλος του Άρη προσφέρεται ως κάποιο βαθμό για ασφαλή συμπεράσματα. Κι αυτό, διότι είναι νεοφώτιστη στη μεγάλη κατηγορία της Κύπρου, με 16 μεταγραφές ως τώρα αυτό το καλοκαίρι, που σημαίνει ότι είναι μια εντελώς καινούργια ομάδα, που θέλει κι αυτή να βρει τη χημεία της. Έχει δυναμώσει σε σχέση με την περασμένη σεζόν, όμως, δεν είναι ακόμη έτοιμη. Αφενός έχει τον ενθουσιασμό, αφετέρου, όμως, δεν έχει την ετοιμότητα.

Άλλη ιδιαιτερότητα του παιχνιδιού είναι ότι είναι το πρώτο για τον Άρη στο “Κλεάνθης Βικελίδης” εν όψει της νέας σεζόν, καθώς μετά το τέλος του προηγούμενου πρωταθλήματος έγιναν εργασίες ανακατασκευής του χορτοτάπητα. Γι’ αυτό το προηγούμενο φιλικό έγινε στη Νέα Ευκαρπία. Επιστροφή στο “σπίτι”, λοιπόν, 78 ημέρες μετά τον τελευταίο αγώνα εκεί, στις 8 του περασμένου Μαΐου με αντίπαλο την ΑΕΚ, απέναντι σε έναν αντίπαλο για τον οποίο η μέρα είναι ιδιαίτερη. Ο Εθνικός Άχνας είναι από τις προσφυγικές ομάδες της Κύπρου, οι οποίες έχασαν το δικό τους “σπίτι” μετά την τούρκικη εισβολή στις 20 Ιουλίου του 1974. Μια μέρα σαν σήμερα, δηλαδή, πριν από 49 ακριβώς χρόνια…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.