Παναθηναϊκός-Χαποέλ Μπερ Σεβά 1-1: Νίκησε ο “Κλέων” (hls)

Εν μέσω καύσωνα οι "πράσινοι" σε ένα ακόμα ματς έβγαλαν συνεργασίες, όμως δεν ήταν τόσο αποτελεσματικοί, ενώ εμφάνισαν και κάποια θέματα στο αμυντικό τους transition. Κορυφαίοι Βέρμπιτς και Ζέκα.

Ήταν ένα φιλικό εκ προοιμίου δύσκολο λόγω του καύσωνα που πλήττει την χώρα μας και φυσικά οι απαιτήσεις δεν θα μπορούσαν να είναι στο υψηλότερο επίπεδο. Πάντως ο Παναθηναϊκός ειδικά στο πρώτο ημίχρονο είχε διάθεση, είχε και πάλι καλές συνεργασίες και αυτοματισμούς, αλλά όχι την απαραίτητη αποτελεσματικότητα. Παράλληλα επέδειξε και κάποια αμυντικά κενά ιδιαίτερα στο transition game που λογικά προβλημάτισαν τον προπονητή του Παναθηναϊκού. Κορυφαλιοι ήταν οι Βέρμπιτς στο πρώτο ημίχρονο και Ζέκα στο δεύτερο, ενώ για μια ακόμα φορά φώνξαν παρών οι Βαγιαννίδης, Γερεμέγεφ και Φίκαϊ, ενώ ο Τζούρισιτς έδειξε ξανά το τί μπορεί να προσφέρει με τη μπάλα στα πόδια.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς σε ένα ακόμα φιλικό προτίμησε να παρατάξει μια mix ενδεκάδα με παίκτες θεωρητικά βασικούς και κάποιους που διεκδικούν θέση σε αυτήν. Έτσι στο 4-3-3 είχε στο αρχικό σχήμα τους Λοντίγκιν, Κώτσιρα, Σιδερά, Μάγκνουσον, Μλαντένοβιτς, Ρούμπεν, Κλέινχεϊσλερ, Μπερνάρ, Παλάσιος, Βέρμπιτς και Σπόραρ.

Θα μπορούσε να είναι πιο αποτελεσματικός

Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός, εν μέσω καύσωνα, είχε διάθεση, ήταν καλός και μπήκε στο ματς με στόχο να παίξει ποδόσφαιρο και είχε την πρώτη του καλή στιγμή στο 6ο λεπτό με τον Σπόραρ να βλέπει τον Μαρτσιάνο να του μπλοκάρει το σουτ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα μετά από νέα ωραία συνεργασία, Μλαντένοβιτς και Κλεϊνχέισλερ δεν κατάφεραν να συνεννοηθούν και ο Ούγγτρος έχασε την ευκαιρία. Στο 14′ νέα καλή συνεργασία από τους “πράσινους” με τους Μπερνάρ, Κώτσιρα, Κλεϊνχεϊσλερ και Βέρμπιτς, χωρίς ο τελευταίος να βρίσκει τελική πάσα.

Ο Βέρμπιτς είναι εδώ!

Στο 26′ χάθηκε μεγάλη ευκαιρία όταν ο Παλάσιος πίεσε σωστά και έκλεψε τη μπάλα η οποία έφτασε στον Σπόραρ που έκανε το πλασέ το οποίο εξουδετέρωσε ο Μαρσιάνο. Ώσπου στο 30′ ‘ηρθε το γκολ που τόσο έψαχναν οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς. Ο Πέρεθ άνοιξε αριστερά στον Μλαντένοβιτς που έκανε τη σέντρα στην καρδιά της περιοχής, όπου κινήθηκε ο Βέρμπιτς για να κάνει το 1-0 με υπέροχη κεφαλιά. Ο Σλοβένος συνεχίζει να έχει ανοδική πορεία στην φετινή προετοιμασία και κερδίζει όλο και περισσότερο τον Γιοβάνοβιτς.

Στο 43′ η Χάποελ ισοφάρισε όταν έκλεψε τη μπάλα στον νευραλγικό χώρο του κέντρου, έπαιξε γρήγορα από αριστερά με τον Στογιάνοφ να είναι ο τελικός αποδέκτης ύστερα από σέντρα που βγήκε από τα αριστερά και να πλασάρει σωστά για το 1-1. Αυτό ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου.

Με εννιά αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο

Στο δεύτερο ημίχρονο για τον Παναθηναϊκό έμειναν στο παιχνίδι μόνο ο Λοντίγκιν και ο Σιδεράς. Καθώς μπήκαν οι Ζέκα, Τζούρισιτς, Χουάνκαρ, Βαγιαννίδης, Τσόκαϊ, Μαντσίνι, Γερμεμέγεφ, Φίκαί και Αϊτόρ.

Μόλις στο 47′ ο Παναθηναϊκός είχε την πρώτη του ευκαιρία όταν ο Βαγιαννίδης γύρισε τη μπάλα στον Μαντσίνι, αυτός πάσαρε στον Σπόραρ που σούταρε για να δει τη μπάλα να σταματά στα σώματα. Όπως ήταν λογικό όμως μετά από τόσες αλλαγές ο Παναθηναϊκός έχασε λίγο τον ρυθμό που είχε βρει στο πρώτο ημίχρονο.

Στο 58′ μάλιστα η Χάποελ θα μπορούσε να είχε προηγηθεί όταν ο Κλιμάλι βρέθηκε απέναντι στον Λοντίγκιν ο οποίος όμως τον νίκησε στο τετ α τετ. Στο 62΄μετά από ώρα ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά στην περιοχή της Χάποελ, αλλά το σουτ του Αϊτόρ δεν πέρασε από τα σώματα. Σα να ξύπνησαν όμως οι “πράσινοι” που στο αμέσως επόμενο λεπτό έχασαν μεγάλη ευκαιρία όταν Γερεμέγεφ και Τζούρισιτς έκαναν το 1-2 με τον Σέρβο να σουτάρει και τον Μαρτσιάνο να διώχνει σε κόρνερ.

Ούτε ο Κλέων δε σταματά τον Ζέκα

Στο 64′ ο Λοντίγκιν είπε εκ νέου όχι σε μεγάλη ευκαιρία των ισραηλινών που βγήκαν στην κόντρα μετά το κόρνερ που είχαν κερδίσει οι γηποεδούχοι. Εν συνεχεία έδωσε τη θέση του στον Μπρινιόλι και αποθεώθηκαν και οι δύο. Επόμενη καλή φάση στο 75′ με τον Χουάνκαρ που έφερε τη μπάλα στο δεξί το σουτ του κόντραρε και εν συνεχεία το σουτ του Μαντσίνι ήταν εκτός στόχου. Στο 79′ από μια σέντρα σουτ του Τζούρισιτς η μπάλα βρήκε στη συμβολή των δοκών.

Στο 84′ ο Παναθηναϊκός έβγαλε την καλύτερή του φάση, όταν ο Γερεμέγεφ έκανε υπέροχη πάσα στον Τζούρισιτς που έκανε τη λόμπα αλλά νικήθηκε από τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Μια φάση που ξεσήκωσε τον κόσμο και που είχε ξεκινήσει από τον Ζέκα. Ο εκ των αρχηγών του Παναθηναϊκού ήταν εξαιρετικός, με τρεξίματα, επιθετικά μαρκαρίσματα και κουβάλημα της μπάλας.

Το τέλος του αγώνα μάλλον σήμανε και λύτρωση για τους παίκτες και των δύο ομάδων κάτω από τόσο δύσκολες συνθήκες.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν (65′ Μπρινιόλι), Κώτσιρας (46′ Βαγιαννίδης), Σιδεράς (65′ Κάτρης), Μάγκνουσον (46′ Φίκαϊ), Μλαντένοβιτς (46′ Χουάνκαρ), Πέρεθ (46′ Ζέκα), Κλεινχεϊσλερ (46′ Τσόκαϊ), Μπερνάρ (46′ Τζούρισιτς), Παλάσιος (46′ Αϊτόρ), Βέρμπιτς (46′ Μαντσίνι), Σπόραρ (46′ Γερεμέγεφ)

Χάποελ Μπερ Σεβά (Μπαρντά): Μαρτσιάνο, Ελ Χαμέντ, Αμπού Αμπίντ, Βιτόρ, Λόπες, Σαμίρ, Γκορντάνα, Στογιάνοφ, Μπαντάς, Κλιμάλα, Πέτερσον


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.