Σαχτάρ – ΑΕΚ 0-5 : “Κιτρινόμαυρος” Λίβα(ι)ς στην Ολλανδία (vids)

Εντυπωσιακή ήταν η ΑΕΚ στο τελευταίο της φιλικό παιχνίδι στην Ολλανδία, καθώς συνέτριψε με 5-0 τη Σαχτάρ Ντόνετσκ. Πρωταγωνιστής της Ένωσης ο Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος σημείωσε χατ τρικ, δύο τέρματα σημείωσε ο νεαρός Ζίνι, αποβλήθηκε ο Άμραμπατ.

Εντυπωσιακή ήταν η ΑΕΚ στο τελευταίο της φιλικό παιχνίδι στην Ολλανδία, καθώς συνέτριψε με 5-0 τη Σαχτάρ Ντόνετσκ. Πρωταγωνιστής της Ένωσης ο Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος σημείωσε χατ τρικ, δύο τέρματα σημείωσε ο νεαρός Ζίνι, αποβλήθηκε ο Άμραμπατ.

Αυτό ήταν και το τελευταίο φιλικό παιχνίδι τη ΑΕΚ επί ολλανδικού εδάφους, καθώς η Ένωση επιστρέφει την Παρασκευή στην Αθήνα και θα συνεχίσει από τη “βάση” της την προετοιμασία, συγκίνηση πριν την έναρξη του ματς με λευκά περιστέρια να πετούν στον ουρανό και τη μικρή Βερόνικα να τραγουδάει τον εθνικό ύμνο στης Ουκρανίας.

To πλάνο του Αλμέιδα

Ο τεχνικός της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα επέλεξε τον Αθανασιάδη στη θέση του τερματοφύλακα. Στην άμυνα αγωνίστηκαν οι Ρότα, Βίντα, Μουκουντί και Χατζισαφί, στο κέντρο οι Σιμάνσκι, Γιόνσον και στις πτέρυγες οι Άμραμπατ και Ελίασον.

Πίσω από τον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος ήταν στην κορυφή της επίθεσης, βρέθηκε ο Στίβεν Τσούμπερ.

Η εξέλιξη του αγώνα

Η πρώτη καλή στιγμή για την ΑΕΚ ήταν στο 5ο λεπτό με ένα σουτ του Τσούμπερ έξω από την περιοχή, ενώ η ΑΕΚ επέμεινε στο επιθετικό κομμάτι και άνοιξε το σκορ στο 12ο λεπτό. Μετά από εξαιρετική συνεργασία μεταξύ των παικτών της Ένωσης, ο Λιβάι Γκαρσία έγινε αποδέκτης της μπάλας και με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-0.

Στο 17ο λεπτό της φιλικής αναμέτρησης ανάμεσα στην ΑΕΚ και τη Σαχτάρ Ντόνετσκ, ο Άμραμπατ δέχθηκε δύο κίτρινες κάρτες στην ίδια φάση, αποβλήθηκε και βάση των κανονισμών θα χάσει το πρώτο επίσημο ματς της ΑΕΚ!

Αν και με δέκα παίκτες, η ΑΕΚ είχε άλλη μια ευκαιρία στο 24ο λεπτό με σουτ του Χατζισαφί, ενώ και η Σαχτάρ έμεινε στο 28ο λεπτό με 10 παίκτες, καθώς αποβλήθηκε ο Ουντόντ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Η ΑΕΚ έχασε άλλη μια σημαντική ευκαιρία με δυνατό σουτ του Τσούμπερ στο 29ο λεπτό και επέμβαση του Τβαρντόβσκι, ενώ ο Δικέφαλος πέτυχε και δεύτερο τέρμα στο 40ο λεπτό.

Μετά από αντεπίθεση, ο Λιβάι Γκαρσία κάλυψε το μισό γήπεδο με τη μπάλα στα πόδια, βρέθηκε στην περιοχή της Σαχτάρ και με δυνατό σουτ σκόραρε το δεύτερο τέρμα των “κιτρινόμαυρων”!

Ο Δικέφαλος διατήρησε τον υψηλό ρυθμό στο παιχνίδι του και στο 45ο λεπτό έχασε άλλη μια ευκαιρία με σουτ του Τσούμπερ.

O ορεξάτος Τσούμπερ συνέχισε να απειλεί τη Σαχτάρ, καθώς ο Ελβετός ήταν αυτός που έκανε τους Ουκρανούς να αισθανθούν κίνδυνο με το πλασέ που έκανε στο 47ο λεπτό.

Στο 50ο λεπτό η ΑΕΚ έχασε τεράστια ευκαιρία, καθώς ο Γιόνσον έκλεψε τη μπάλα, έκανε την ατομική προσπάθεια και βρέθηκε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα της Σαχτάρ, ωστόσο είδε τον Τβαρντόβσκι να διώχνει τη μπάλα.

ΠΗΓΗ: In Time Sports

Ο Λιβάι Γκαρσία συνέχισε το προσωπικό του show και στο 65ο λεπτό έκανε χατ τρικ και συνάμα το 3-0 για την ΑΕΚ. Ο επιθετικός από το Τρινιντάμ και Τομπάγκο εκμεταλλεύτηκε το “βραχυκύκλωμα” στην άμυνα της Σαχτάρ και με πλασέ σημείωσε το τρίτο τέρμα της Ένωσης.

Στο 83ο λεπτό η ΑΕΚ πέτυχε και τέταρτο τέρμα απέναντι στη Σαχτάρ με κεφαλιά του Ζίνι μετά από σέντρα του Μαχαίρα.

Ο νεαρός Αφρικανός πέτυχε δεύτερο τέρμα, καθώς στο 86ο λεπτό με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή ο Ζίνι έκανε το 5-0 και ολοκλήρωσε την εμφατική φιλική νίκη της ΑΕΚ απέναντι στην Πρωταθλήτρια Ουκρανίας!

Σαχτάρ: Τβαρντόβσκι, Καστίγιο, Μποντάρ, Ζούμπκοφ, Γκοτσολεϊσβίλι, Κέλσι, Τοπάλοφ, Ματβιένκο, Ούντοντ, Χλουσένκο, Κορνιένκο.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα (76′ Μαχαίρας), Βίντα (76′ Γαλανόπουλος), Μουκουντί (76′ Γεμπόα), Χατζισαφί (76′ Ρόκσον), Ελίασον (76′ Μοχαμάντι), Σιμάνσκι (76′ Ζίνι), Άμραμπατ, Γιόνσον (76′ Λαμαράνα), Τσούμπερ (76′ Φαν Βέερτ), Γκαρσία (76′ Μήτογλου).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.