Άρης: Το κίτρινο παζλ αποκαλύπτεται!

Ο Άρης των εννέα μέχρι τώρα μεταγραφών παρουσιάζεται σήμερα (9/7, 18:30, NS Start) μπροστά στο κοινό του, στο πρώτο φιλικό αυτού του καλοκαιριού στη Θεσσαλονίκη, κόντρα στην ΤΣΣΚΑ 1948

Ο Άρης έτρεξε γρήγορα στη μεταγραφική περίοδο, που είναι σε εξέλιξη, κι έφτασε στις εννέα μεταγραφές ως τώρα, συμπληρώνοντας σε μεγάλο βαθμό το ρόστερ για τη σεζόν 2023-2024. Έχει δώσει, δε, τρία φιλικά, όλα εκτός Ελλάδας, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του. Σήμερα (9/7), λοιπόν, το κίτρινο παζλ της νέας αγωνιστικής περιόδου, όπως έχει διαμορφωθεί (κι ενώ επίκεινται κι άλλες κινήσεις στο παζάρι), στις 18:30 (σε ζωντανή μετάδοση από το NS Start), στο γήπεδο του Μακεδονικού, στη Νέα Ευκαρπία, αποκαλύπτεται στο κοινό του, στο πρώτο φιλικό αυτού του καλοκαιριού στη Θεσσαλονίκη, κόντρα στην ΤΣΣΚΑ 1948.

Οι μεταγραφικές προσθήκες έχουν γίνει σταδιακά, όπως ήταν φυσικό, και με αυτό το ρυθμό άρχισαν να παίρνουν χρόνο συμμετοχής τα νέα αποκτήματα στα προηγούμενα τρία φιλικά. Στα δύο με την Μακάμπι Χάιφα (νίκη 1-0 στο πρώτο και ήττα 4-1 στο δεύτερο) στο Ισραήλ, δηλαδή, και στο τρίτο με την Μπότεφ (ήττα 1-0) στη Φιλιππούπολη. Σήμερα, σε αυτό το τέταρτο παιχνίδι, αναμένεται και οι εννιά νεοφερμένοι να πάρουν από τον Απόστολο Τερζή χρόνο συμμετοχής και να δώσουν δείγματα γραφής μπροστά στους φίλους της ομάδας.

Να σημειώσουμε εδώ ότι ο αγώνας γίνεται στο γήπεδο του Μακεδονικού και όχι στη φυσική έδρα του Άρη, το “Κλεάνθης Βικελίδης”, καθώς ο αγωνιστικός χώρος εκεί είναι υπό ανακατασκευή, για να είναι ο χορτοτάπητας στην κατάσταση που πρέπει στο πρώτο παιχνίδι της σεζόν, στο πλαίσιο του δεύτερου προκριματικού γύρου του Europa Conference League, στις 3 Αυγούστου. Στα 10 ευρώ ορίστηκε η γενική είσοδος των φιλάθλων για το σημερινό φιλικό με την FC CSKA 1948, ενώ η είσοδος σε παιδιά μέχρι 12 ετών θα είναι δωρεάν.

Επί του αγωνιστικού, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η επιλογή της βασικής ενδεκάδας, που θα κάνει ο Απόστολος Τερζής. Ο προπονητής του Άρη είχε τους δύο πρώτους παίκτες που μεταγράφηκαν στην ομάδα, τους Πάβισιτς και Ματαρίτα, πριν τους φιλικούς με την Μακάμπι στο Ισραήλ, ενώ σταδιακά προστέθηκαν στις προπονήσεις και οι υπόλοιποι επτά, οι Χουτεσιώτης, Φατόρε, Αηδόνης, Φεράρι, Σαβέριο, Ντζούρασεκ και Μενέντες. Εκτός από τους δύο τελευταίους, όλοι οι άλλοι πήραν χρόνο συμμετοχής στο αμέσως προηγούμενο φιλικό, με την Μπότεφ. Εφόσον, λοιπόν, αγωνιστούν κι αυτοί οι δύο σήμερα, θα υπάρχει εικόνα από όλους τους νεοφερμένους.

Αυτό που περιμένει ο Τερζής να δει από την ομάδα του σήμερα είναι βελτίωση σε όλους τους τομείς σε σχέση με τα προηγούμενα τρία φιλικά, τα οποία είχαν ιδιαιτερότητες. Τα δύο πρώτα ήταν πολύ νωρίς και διεξήχθησαν σε τρία 30λεπτα, κεκλεισμένων των θυρών, ενώ το τρίτο ήταν ειδικού σκοπού και συναισθηματικά φορτισμένο, για να τιμηθεί η μνήμη των αδικοχαμένων Τόσκο Μποζατζίσκι και Άλκη Καμπανού, μιας και οι φίλοι των δύο ομάδων έχουν πολύ καλές σχέσεις μεταξύ τους.

Ο Τερζής περιμένει σήμερα να δει σε ποιο βαθμό έχει προοδεύσει η ενσωμάτωση των εννιά νεοφερμένων, πώς καλύπτονται οι θέσεις στην ενδεκάδα με τους καινούργιους παίκτες, πώς αυτοί συνεργάζονται μεταξύ τους σε συνθήκες αγώνα, αν γίνεται σωστά η ανάπτυξη, πώς λειτουργεί το σύνολο στις μεταβάσεις από την επίθεση στην άμυνα και γενικότερα πώς είναι η αμυντική λειτουργία, όλα όσα είναι απαραίτητα να δουλευτούν το επόμενο διάστημα και ο Άρης να είναι έτοιμος στην πρώτη επίσημη υποχρέωση της σεζόν, στον ευρωπαϊκό θεσμό, στις 27 Ιουλίου εκτός έδρας.

Η αντίπαλος προσφέρεται για συμπεράσματα, μιας και στις 15 του τρέχοντος μήνα ξεκινάει τις υποχρεώσεις της στο βουλγάρικο πρωτάθλημα, με αντίπαλο τη Λέφσκι Σόφιας, εκτός έδρας (1η αγωνιστική). Σαφώς και είναι πιο έτοιμη αγωνιστικά, καθώς έχει δώσει και τέσσερα φιλικά ως τώρα, με αντιπάλους τη Μάριμπορ (1-1), τη Σέπσι (νίκη 1-3), την Ντινάμο Ζάγκρεμπ (ήττα 3-2) και τον Παναθηναϊκό (ήττα 1-0).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.