Συγκλονίζει ο Διούδης: “Χρειάστηκα ψυχολόγο για να το ξεπεράσω”

Ο τερματοφύλακας της πολωνικής Ζαγκλέμπιε, Σωκράτης Διούδης, παραχώρησε στο podcast «Κουβέντα στο ΠΙ & ΦΙ και μίλησε για το "αντίο" στον Παναθηναίκό, αλλά και τη νέα του ομάδα και το Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο τερματοφύλακας της πολωνικής Ζαγκλέμπιε, Σωκράτης Διούδης, παραχώρησε στο podcast «Κουβέντα στο ΠΙ & ΦΙ και μίλησε για το “αντίο” στον Παναθηναίκό, αλλά και τη νέα του ομάδα και το Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αν τον πληγώνει το τέλος της διαδρομής του στον Παναθηναϊκό: «Ακόμα όχι. Το έχω ξεπεράσει γιατί η ζωή προχωράει. Έχω κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα μου και στη ζωή μου και κοιτάω το παρόν και το μέλλον από εδώ και πέρα όμως ναι, με πλήγωσε πάρα πολύ. Ήταν πολύ δύσκολο να το διαχειριστώ. Έκανα πάρα πολύ καιρό να το ξεπεράσω. Δεν κατάφερα να το ξεπεράσω μόνος μου. Όλη αυτή η κατάσταση στην οποία είχα περιέλθει ήταν μεγάλο βάρος για μένα και σε μια γενικότερα έντονη και δύσκολη στιγμή της ζωής μου. Και μπορώ να σου πω ότι αυτό που με βοήθησε να το ξεπεράσω ήτανε το γεγονός ότι ζήτησα βοήθεια από έναν ειδικό. Δεν είναι νομίζω ότι είναι κακό να το πω αυτό. Οι επαγγελματίες αθλητές του δικού μου επιπέδου, έχουμε πολύ μεγάλη πίεση να διαχειριστούμε και πολλές φορές όσο δυνατός κι αν είσαι, έρχονται στιγμές που λυγίζεις. Οπότε λοιπόν, με τη βοήθεια που πήρα, έπειτα από μεγάλο μεγάλο χρονικό διάστημα, κατάφερα να το διαχειριστώ. Κατάφερα να το ξεπεράσω, να ξαναπατήσω τα πόδια μου και ουσιαστικά να επανέλθω στο επίπεδο που ήμουνα και πριν συμβούν όλα αυτά».

Για το πόσο βοηθήθηκε από τον ειδικό ψυχολόγο: «Ήταν πολύ σημαντική η βοήθεια. Δεν είχα ποτέ σκοπό να το αναφέρω για έναν πολύ συγκεκριμένο λόγο. Δεν ήθελα ο κόσμος να νομίζει ότι η απόδοση ενός αθλητή στο γήπεδο επηρεάζεται από αυτό και να υπάρχει μια δικαιολογία για μένα καθαρά μόνο για αυτό. Επειδή και εγώ πήρα δύναμη από μια αντίστοιχη περίπτωση ενός συμπαίκτη μου, δεν είναι κακό να το αναφέρω, του Τάσου Μπακασέτα, του αρχηγού της Εθνικής, ο οποίος στο παρελθόν είχε μιλήσει δημόσια για αυτό που περνούσε ο ίδιος. Εγώ μέχρι τότε δυσκολευόμουνα να απευθυνθώ σε κάποιον για να με βοηθήσει, γιατί ήμουν λίγο χαμένος και δεν ήξερα πώς να το διαχειριστώ. Μου έδωσε δύναμη αυτό που είχα ακούσει από τον Τάσο και μάλιστα δεν έχω μιλήσει ποτέ προσωπικά μαζί του για να του πω ότι με ενέπνευσε. Το κάνω πρώτη φορά δημόσια, οπότε νομίζω ότι είναι καλό να πω και εγώ την δική μου ιστορία και για αυτό ακριβώς το λόγο που είπες, για να βοηθήσω και κάποιον άλλον που θα βρεθεί σε μια παρόμοια κατάσταση και δεν γνωρίζει πώς να την διαχειριστεί».

Για το πως νιώθει μετά το νέο συμβόλαιο που υπέγραψε: «Είμαι πολύ χαρούμενος. Ουσιαστικά το πρώτο μέλημά μου όταν πήγα στην Πολωνία ήταν αυτό να επανέλθω στα γήπεδα, να βρω αγωνιστικό ρυθμό, να μπω ξανά στο παιχνίδι γιατί μου έχει λείψει πάρα πολύ. Είχα μια μεγάλη αποχή και ήθελα να ξεφύγω από αυτό το μπλέξιμο που υπήρχε στην κατάσταση που είχα βρεθεί στον Παναθηναϊκό, διότι ήμουνα και πολύ καιρό εκτός ομάδας και δεν αγωνιζόμουν. Και ξέρεις δεν είναι μόνο το αγωνιστικό, κομμάτι αλλά και το ψυχολογικό κομμάτι. Είναι μεγάλη η επιβάρυνση που έχουμε και ουσιαστικά το μέλημά μου ήταν ένα. Να πάω σε μία ομάδα που θα μου δώσει τη δυνατότητα να επιστρέψω στο παιχνίδι και να ξεφύγω πολύ από αυτή την κατάσταση που είχα βρεθεί. Γι’ αυτό και ο λόγος που υπέγραψα για 6 μήνες. Ουσιαστικά, για να είμαι ειλικρινής δεν ήξερα και εγώ πολλά πράγματα, ούτε για την ομάδα, ούτε για το Πολωνικό πρωτάθλημα. Ευτυχώς, τα πράγματα πήγαν πάρα πολύ καλά για μένα. Έζησα 6 πολύ όμορφους μήνες στην Πολωνία και αυτός ήταν και ο κύριος λόγος που με έκανε να υπογράψω για περισσότερο καιρό».

Για το ρίσκο αυτής της απόφασης: «Όχι, ήταν τεράστιο ρίσκο διότι ήμουνα για πολλά χρόνια βασικός τερματοφύλακας σε ένα μεγάλο σύλλογο όπως ο Παναθηναϊκός. Ήμουν εν ενεργεία, διεθνής και ξαφνικά βρέθηκα εκτός αγωνιστικών χώρων. Υπήρχε μεγάλο ρίσκο σε αυτή την απόφαση, διότι υπέγραψα για 6 μήνες μόνο. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά, διότι άμα κυλούσε κάπως διαφορετικά η σεζόν για μένα ενδεχομένως να κάναμε άλλη κουβέντα αυτή τη στιγμή. Συν τις άλλοις τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο δεν είχα πάρα πολλές επιλογές για να πετύχω αυτό που σου είπα, δηλαδή μία ομάδα να μου δώσει τη δυνατότητα να υπογράψω για τόσο μικρό χρονικό διάστημα και ουσιαστικά να μου δώσει την ευκαιρία να επανέλθω στο παιχνίδι και να να πάρω ξανά αγώνες και αυτοπεποίθηση. Σίγουρα έχει μεγάλο ρίσκο, όμως επειδή πιστεύω αρκετά στις δυνατότητές μου, έχω πάρει πολλά ρίσκα στην καριέρα μου, αλλά μου βγήκαν, αλλά όχι ευτυχώς αυτή τη φορά πήγαν όλα καλά».

Για το ενδεχόμενο επιστροφής στην Ελλάδα: «Ποτέ δεν κάνω τόσο μακροπρόθεσμα σχέδια και ποτέ δεν λέω όχι, γιατί η ζωή μου έχει δείξει ότι είναι γεμάτη ανατροπές και πραγματικά δεν ξέρεις πως μπορεί να σου τα φέρει. Σίγουρα, από την στιγμή που παίζω στο εξωτερικό και παίζω πλέον σε άλλο επίπεδο, με πολύ καλύτερες συνθήκες από αυτές που συναντούσα στο ελληνικό πρωτάθλημα, το κύριο μέλημα μου είναι να το ζήσω όσο περισσότερο μπορώ και να μείνω στο εξωτερικό. Όλα αυτά τα χρόνια που αγωνιζόμουν στην Ελλάδα ειδικά όταν παίζεις σε ένα μεγάλο σύλλογο, που είναι μια πολύ σημαντική παράμετρος, οι μεγάλοι σύλλογοι έχουν λυμένα αυτά τα θέματα με τις εγκαταστάσεις, έχουν πολύ κόσμο, έχουν την πίεση του πρωταθλητισμού και είναι ωραίο και αυτό για έναν ποδοσφαιριστή. Ποτέ δεν ξέρεις πώς θα τα φέρει η ζωή, εγώ έχω περάσει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας μου στην Ελλάδα, είμαι ικανοποιημένος από αυτό και μπορεί στο μέλλον να ξαναεπιστρέψω».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.