Παναθηναϊκός-Ρογκάσκα 3-1: Θετικά μηνύματα (highlights)

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε της Ρογκάσκα στο δεύτερο φιλικό προετοιμασίας του με 3-1 έχοντας σκόρερ τους Ιωαννίδη, Μπερνάρ και Μάγκνουσον. Ωραίο συνδυαστικό ποδόσφαιρο από τους "πράσινους" κατά διαστήματα.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρέταξε τον Παναθηναϊκό με αρκετούς από τους παίκτες που ήταν πέρσι βασικοί (Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Μπερνάρ, Παλάσιος, Ιωαννίδης) με σκοπό να συνδέσει την ομάδα και όλοι μεταξύ τους να αποκτήσουν μια ομοιογένεια.

Το παιχνίδι ήταν πιο δύσκολο σε σχέση με το πρώτο που είχε δώσει απέναντι στην Βίνερ Βικτόρια και φάνηκε αυτό από την αρχή του αγώνα. Οι “πράσινοι” έκαναν την πρώτη τους ευκαιρία στο 8ο λεπτό με τον Ιωαννίδη να σουτάρει τη μπάλα να κοντράρει και εν συνεχεία να απειλεί και ο Κλέινχεϊσλερ με δυνατό σουτ που απέκρουσε ο Μπάζνταριτς.

Ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά δυσκολευόταν στη δημιουργία και την καλή τελική πάσα για να γίνει απειλητικός. Όλα αυτά μέχρι το 25ο λεπτό, όταν Μπερνάρ, Ιωαννίδης, Βαγιαννίδης και Βέρμπιτς συνδυάστηκαν πολύ γρήγορα με τον νεαρό δεξιό μπακ να κάνει υπέροχη προσπάθεια και να γυρίζει τη μπάλα στην περιοχή, τον Βέρμπιτς να στρώνει πανέξυπνα στον Έλληνα διεθνή φορ που άνοιξε το σκορ με πολύ όμορφο τελείωμα.

Από εκείνο το σημείο κι έπειτα, ο Παναθηναϊκός ανέβασε ρυθμό, ήταν εξαιρετικοί οι Χουάνκαρ και Βαγιαννίδης, αλλά άνοιξε και η άμυνα της Ρογκάσκα που ανέβηκε κάποια μέτρα και ο Παναθηναϊκός, πιο άνετος στο γήπεδο, έκανε το 2-0 στο 37′. Ήταν μια ωραία μπαλιά του Πέρεθ στον Ιωαννίδη, ο οποίος πλάσαρε η μπάλα κόντραρε και ο Παλάσιος την έδωσε στον Μπερνάρ που πέτυχε ένα πολύ ωραίο γκολ με το αριστερό. Ένα λεπτό μετά ο Παλάσιος έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 3-0.

Συμπέρασμα α’ μέρους: Απέναντι σε μια κλείστή άμυνα, ο Παναθηναϊκός είχε υπομονή και βρήκε τις λύσεις με ωραίο συνδυαστικό ποδόσφαιρο. Εξαιρετικοί οι Μπερνάρ, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ και Ιωαννίδης, ενώ τις εντυπώσεις έκλεψε ο νεαρός Φικάι στην άμυνα με τις τοποθετήσεις και τις παρεμβάσεις του.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Γιοβάνοβιτς άλλαξε όλη την ενδεκάδα και παρέταξε σε διάταξη 4-2-3-1 τους Μπρινιόλι, Κώτσιρα, Μλαντένοβιτς, Μάγκνουσον, Σιδερά, Ζέκα, Τσόκαϊ, Τσέριν, Μαντσίνι, Αιτόρ και Σπόραρ.

Η νέα ενδεκάδα είχε κάποια θέματα χημείας όπως είναι απόλυτα φυσιολογικό και χρειάστηκε κάποια λεπτά για να “βρεθεί”. Με το που άρχισαν να βρίσκονται ο Αϊτόρ έβγαλε μια πολύ καλή μπαλιά στον Σπόραρ που κέρδισε φάουλ λίγο έξω από την περιοχή. Ο Μάγκνουσον ανέλαβε την εκτέλεση και με εκπληκτικό τρόπο έκανε το 3-0.

Ο Παναθηναϊκός είχε διάθεση, προσπάθησε να δημιουργήει πράγματα, αλλά ήταν δύσκολο τόσοι νέοι παίκτες να συνδυαστούν μεταξύ τους και σε πλάνο που δεν έχουν δουλέψει πολύ μαζί.

Μάλιστα στο 83′ ο Ζντούνιτς πέτυχε ένα φανταστικό γκολ με κοντρόλ και σουτ πάνω από τον Μπρινιόλι για να μειώσει σε 3-1 για την Ρογκάσκα, σκορ που ήταν και αποτέλεσμα του αγώνα.

Συμπεράσματα β’ μέρους: Ήταν πολύ καλός ο Μλαντένοβιτς, κάτι που δείχνει ότι θα έχουμε “μάχη” για το αριστερό άκρο της άμυνας. Πολύ καλός κι ο Ζέκα, ένα “χρόνο” πιο γρήγορος από τον Πέρεθ στις κινήσεις και τις πάσες του. Πολύ σημαντική και η επιστροφή του Τρουιγέ μετά τον τραυματισμό του.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν (46′ Μπρινιόλι), Χουάνκαρ (46′ Μλαντένοβιτς), Σένκεφελντ (46′ Σιδεράς), Φικάι (46′ Μάγκνουσον), Βαγιαννίδης (46′ Κώτσιρας), Πέρεθ (46′ Ζέκα, 80′ Τρουιγέ), Κλεϊνχέισλερ (46′ Τσόκαϊ), Μπερνάρ (46′ Τσέριν), Βέρμπιτς (46′ Αϊτόρ, 80′ Καλοσκάμης), Παλάσιος (46′ Μαντσίνι), Ιωαννίδης (46′ Σπόραρ)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.