Ολυμπιακός: “Ερυθρόλευκα” γκολ και ασίστ στο εξωτερικό! (vids)

Οι παίκτες που "ανθούν" εκτός Ολυμπιακού. Αστοχία προγραμματισμού ή απόνερα ενός μεγάλου ρόστερ;

Ο Τικίνιο βρήκε ξανά δίκτυα με την Μποταφόγκο, οδηγώντας την ομάδα του με δύο γκολ στη νίκη 2-0 επί της Φορταλέζα. Ο Βραζιλιάνος τέως φορ του Ολυμπιακού έχει φτάσει τα 19 γκολ σε 32 ματς όλες τις διοργανώσεις και συνεχίζει δυναμικά εκτός Ολυμπιακού. Είναι ο πρώτος σκόρερ της βραζιλιάνικης ομάδας και την οδηγεί ως κορυφαία της βαθμολογίας! Οι φίλοι της ομάδας τον υπεραγαπούν και προσεύχονται για το πολύτιμο “δώρο” που έφτασε στα χέρια τους. Βλεπετε έχουν να κατακτήσουν το πρωτάθλημα απ’ το 1995 και οι εμφανίσεις του Τικίνιου έχουν αναπτερώσει το ηθικό και τις ελπίδες τους.

Σύνθεση με τον “θρύλο” της Μποταφόνγκο και της Βραζιλίας Γκαρίντσα να αγκαλιάζει τον Τικίνιο!

Ο 32χρονος φορ αποχώρησε το περασμένο φθινόπωρο απ’ τους Πειραιώτες, στο πλάισιο της αναδιάρθρωσης της επιθετικής γραμμής, καθώς στο ίδιο ρόστερ δεν ήταν δυνατόν να συνυπάρξουν με βάση τις οικονομικές απολαβές που θα λάμβαναν και τον αγωνιστικό χρόνο που έπρεπε να μοιραστούν οι Μπακαμπού, Ελ Αραμπί, Χουάνγκ Ουι Τζο και Τικίνιο. Ο Τικίνιο στον Ολυμπιακό αγωνίστηκε σε 51 ματς και πέτυχε 14 γκολ, ενώ μόνο στα 28 απ’ αυτά ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα. Η συνύπαρξη του με τον Ελ Αραμπί ανέβαζε τον πήχη και στους δύο ποδοσφαιριστές, ωστόσο ο Βραζιλιάνος βρέθηκε εκτός προγραμματισμού και ο ίδιος προτίμησε να επιστρέψει στη “σιγουριά” της πατρίδας του. Η αλήθεια είναι πως η μεταγραφή του Ουί Τζο δεν βγήκε, παρά τις δάφνες που είχε απ’ τη θητεία του στη Ligue 1 και η λογική λέει πως ο Τικίνιο θα απέδιδε καλύτερα στον Ολυμπιακό σε σχέση με την πρώτη σεζόν, σαν πιο έμπειρος στο “ερυθρόλευκο” ρόστερ και τις απαιτήσεις των Πειραιωτών.

‘Ανευρος στον Ολυμπιακό, ζωηρός στο Βέλγιο!

Αντίστοιχη περίπτωση είναι και αυτή του Φιλίπ Ζινκερνάγκελ, ο οποίος έφυγε απ’ τον Ολυμπιακό το φθινόπωρο πριν προλάβει να κριθεί ουσιαστικά. Ο Δανός στον Ολυμπιακό αγωνίστηκε σε επτά ματς και σκόραρε δύο φορές και ήταν “θύμα” της επανεκκίνησης του τμήματος εν μέσω της σεζόν. Ο 28χρονος μέσος δεν κατάφερε να πείσει στα πρώτα του ματς στον Ολυμπιακό, δείχνοντας μπλοκαρισμένος πνευματικά, ενώ έκανε απλά αγωνιστικά λάθη. Ο συνωστισμός στον άξονα έστειλε τον Ζινκερνάγκελ στη Σταντάρ Λιέγης, εκεί όπου έπαιξε τον ρόλο του ηγέτη με 10 γκολ και 2 ασίστ σε 28 ματς. H ομάδα του τερμάτισε 7η και η καλή του παρουσία στο Βέλγιο γεννά το ερωτηματικό αν θα μπορούσε να βοηθήσει επί της ουσίας στον Ολυμπιακό ή αν θα συνέχιζε τις μέτριες εμφανίσεις του στους Πειραιώτες.

Το μεγαλύτερο “what if” της δεκαετίας!

Ο Ούγκο Κάιπερς είναι μια πιο παλιά, αλλά αντίστοιχη ιστορία. Ο Βέλγος μεσοεπιθετικός δεν πήρε τις ευκαιρίες που του αναλογούσαν, καθώς συνέπεσε με το ντουέτο Ελ Αραμπί – Χασάν, που έκανε πράγματα και θαύματα. Ο Κάιπερς έμεινε στη “ναφθαλίνη” απ’ τον Πέδρο Μαρτίνς αν και ήταν παίκτης που πάλευε στην προπόνηση για κάθε ευκαιρία. Πήρε “ψίχουλα” απ’ τον Πορτογάλο και στους επόμενους σταθμούς της καιρέρας του μόνο ανεβαίνει και βελτιώνεται. Ο Κάιπερς πέτυχε τη σεζόν 2021-2022 13 γκολ με τη Μαλίν και σ’ αυτή που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες απογειώθηκε! Με τη φανέλα της Γάνδης έφτασε τα 34 γκολ και τις 9 ασίστ σε 54 ματς. Παράλληλα ανέβασε ακόμα περισσότερο τη χρηματιστηριακή του αξία φτάνοντας τα 11 εκ. ευρώ απ’ τις 750.000 που τον εκτιμούσε το transfermarkt σαν παίκτη του Ολυμπιακού. Είναι ο παίκτης που μάλλον στηρίχθηκε λιγότερα απ’ τους δύο παραπάνω και το πιθανότερο είναι πως αν είχε επενδυθεί πάνω του περισσότερος χρόνος, θα είχε πετύχει πολλά περισσότερα στο λιμάνι.

Οι καλοί παίκτες συνεχίζουν να είναι καλοί και εκτός λιμανιού

Εν κατακλείδι, τα παραπάνω φαινόμενα είναι λογικό να προκύπτουν σ’ ένα ρόστερ με την ευρύτητα του Ολυμπιακού. Οι θέσεις είναι συγκεκριμένες και όταν ανταγωνίζονται 3-4 παίκτες για μία απόφαση του προπονητή, είναι λογικό να “αδικηθούν” ορισμένοι. Όταν αλλάζουν περιβάλλον, οι παίκτες που δεν είχαν χρόνο στον Ολυμπιακό, διακρίνονται. Είναι λογικό καθώς πρόκειται για παίκτες με ποιοτικά χαρακτηριστικά, έχοντας προκαλέσει και ενεργοποιήσει το ενδιαφέρον και τον μεταγραφικό μηχανισμό των “ερυθρόλευκων”. Παράλληλα τα αναρίθμητα πρόσωπα καλών παικτών πιέζουν αφόρητα τα περιθώρια να εξελιχθούν παίκτες απ΄την ακαδημία του Ολυμπιακού. Οι αποφάσεις που αφορούν το άμεσο μέλλον, θα πρέπει να είναι τέτοιες, ώστε τα επόμενα χρόνια να μην προκύπτουν μεγάλα “what if” γύρω από ποδοσφαιριστές που άνθισαν σε άλλες ομάδες, αν και άνηκαν στο δυναμικό του Ολυμπιακού.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.