Η “χρυσή” ενδεκάδα Ελλήνων της Superleague (infographic)

Το novasports.gr βρήκε τον πιο ακριβό Έλληνα ποδοσφαιριστή της Superleague ανά θέση και έφτιαξε την "χρυσή" ενδεκάδα σε διάταξη 4-2-3-1.

Στη φετινή Superleague αγωνίστηκαν 418 ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων οι ξένοι ήταν 251 (60%) και οι Έλληνες 167 (40%). Το ποσοστό φυσικά αυτό δεν περιποιεί τιμή για το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς κάποια στιγμή πρέπει να αυξηθεί και τα εγχώρια ποδοσφαιρικά προϊόντα να είναι περισσότερα. Ας είναι.

Σίγουρα πάντως στο πρωτάθλημά μας θα βρει κανείς πολύ αξιόλογους Έλληνες ποδοσφαιριστές, αρκετοί εκ των οποίων στελεχώνουν και την εθνική μας ομάδα. Το novasports.gr έψαξε και βρήκε τους ακριβότερους Έλληνες της Superleague ανά θέση, από το έγκυρο transfermarkt και σας παρουσιάζει τη “χρυσή” ενδεκάδα σε διάταξη 4-2-3-1.

Στη θέση “ένα” έχουμε αρκετούς αξιόλογους Έλληνες όμως ο πρωταθλητής Αθανασιάδης με αξία στα 1,8 εκ. ευρώ παίρνει τη θέση. Στα στόπερ συναντάμε τον πολλά υποσχόμενο Κουλιεράκη παρέα με τον Ρέτσο, του οποίου ναι μεν έχει πέσει η χρηματιστηριακή αξία αλλά παραμένει σε αξιόλογα επίπεδα (2,5 εκ. ευρώ). Δεξιά στην άμυνα ο Λύρατζης παίρνει τη θέση που θα μπορούσε να έχει κι ο Ρότα, ενώ αριστερά δεν είχαμε πολλούς Έλληνες παίκτες. Ο πιο αξιόλογος ήταν ο Μπαλογιάννης που είναι και ο πιο “φθηνός” της ενδεκάδας.

Στο κέντρο συναντάμε δύο ακόμη παίκτες της εθνικής Ελλάδος, τον Κουρμπέλη σε ρόλο εξαριού και τον Μάνταλο σε ρόλο οχταριού, με τον Φορτούνη να παίρνει θέση μπροστά τους. Στα εξτρέμ είναι οι Μασούρας και Κωνσταντέλιας, ενώ στην κορυφή της επίθεσης είναι ο Ιωαννίδης με την εξαιρετική του χρονιά στον Παναθηναϊκό όπου και ανεβάζει συνεχώς την αξία του.

Εύκολα παρατηρεί κανείς πως οι πιο ακριβοί Έλληνες του πρωταθλήματός μας είναι οι δύο εξτρέμ και μέλη της εθνικής ομάδας, Μασούρας και Κωνσταντέλιας.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.