Πρωταθλητής ο Παναθηναϊκός στο χρηματιστήριο της Superleague!

To novasports.gr ρίχνει φως στην αξία των ρόστερ των ομάδων του πρωταθλήματος. Ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός που αύξησε εντυπωσιακά την αξία του ρόστερ του κι ο Ολυμπιακός που "υποβιβάζεται".

Μια έρευνα στο έγκυρο transfermarkt που ασχολείται πολύ με τα οικονομικά δεδομένα, τις αξίες των ποδοσφαιριστών και κατ’ επέκταση των ομάδων φέρνει στο φως σημαντικά στοιχεία για το που βρίσκονταν οι ομάδες μας πέρσι τον Σεπτέμβριο (15/9) στην αρχή του πρωταθλήματος και που βρίσκονται τώρα έναν χρόνο μετά στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Καθρέφτης φυσικά είναι το γήπεδο και εκεί είναι που ανεβοκατεβαίνουν οι αξίες παικτών και ομάδων. Έτσι με βάση την εικόνα των ομάδων προκύπτουν ενδιαφέροντα στοιχεία. Ποιες ομάδες πήραν υπεραξία και ποιες έχασαν μέσα από τον φετινό μαραθώνιο των 36 αγωνιστικών στα play off και των 33 αγωνιστικών στα play out;

Θα αρχίσουμε την ανάλυση μπαίνοντας στη μηχανή του χρόνου και ταξιδεύοντας στα μέσα Σεπτέμβρη όταν και ολοκληρώνονταν τα ρόστερ των ομάδων. Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. Το ρόστερ του Ολυμπιακού είχε υπερδιπλάσια αξία από εκείνο της δεύτερης ΑΕΚ, ενώ είχε σχεδόν τριπλάσια(!) αξία από το ρόστερ του Παναθηναϊκού, των δύο ομάσων που διεκδίκησαν το πρωτάθλημα μέχρι την τελευταία αγωνιστική.

Πρωταθλητής στο χρηματιστήριο αναδείχτηκε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος αύξησε την αξία του ρόστερ του κατά 8,1 εκ. ευρώ, ενώ τον ακολούθησε ο Άρης με 2,88 εκ. Η εντυπωσιακή αγωνιστικά ΑΕΚ ουσιαστικά κράτησε ίδια την αξία του ρόστερ της, ενώ μεγάλη ποσοστιαία άνοδο σημείωσαν ο Ατρόμητος, ο ΠΑΣ Γιάννινα κι η Λαμία. Εντυπωσιακή ήταν η μείωση της αξίας του ρόστερ του Ολυμπιακού κατά 33,35 εκ. Θα σκεφτεί κανείς, ότι αυτό οφείλεται στις αποχωρήσεις των Μαρσέλο και Χάμες μεσούσης της περιόδου. Η αξία τους όταν έφτασαν στον Ολυμπιακό ήταν του μεν Μαρσέλο στα 2,5 εκ. ευρώ και του Χάμες στα 9, συνεπώς η πτώση παραμένει μεγάλη ακόμα και χωρίς τις αποχωρήσεις των δύο σούπερ σταρ.

Ας δούμε αναλυτικά λοιπόν την χρηματιστηριακή αξία των ρόστερ με την οποία μπήκαν στο πρωτάθλημα, την αξία με την οποία ολοκλήρωσαν τη σεζόν και τη διαφορά που σημειώθηκε σε αυτά.

Το χρηματιστήριο της Superleague

Πηγή: transfermarkt


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.