ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-1: Πήρε τον «τελικό» και περιμένει τον… Κυπελλούχο! (hls)

Στην τρίτη θέση τελείωσαν το πρωτάθλημα οι Ερυθρόλευκοι, που για την ώρα έχουν το εισιτήριο για τα προκριματικά του Europa League στα χέρια τους. Οι Θεσσαλονικείς θα έχουν δεύτερη ευκαιρία να το... πάρουν από τους Πειραιώτες, εφόσον επικρατήσουν της ΑΕΚ στον τελικό Κυπέλλου Novibet στο Πανθεσσαλικό στις 24 Μαΐου.

Με το γκολ του Σαμασέκου στο 33′ ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη με 1-0 επί του ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα και ολοκλήρωσε την αγωνιστική περίοδο 2022-23 στην Stoiximan Super League τρίτος, με 73 βαθμούς. Τέταρτοι οι Θεσσαλονικείς με 67 πόντους.

Αυτό όμως που έχει περισσότερη σημασία είναι ότι οι Ερυθρόλευκοι πήραν τον δικό τους «τελικό» και πλέον ευελπιστούν στο να μην κερδίσουν οι Ασπρόμαυροι την ΑΕΚ στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος Novibet, ώστε να κρατήσουν το εισιτήριο για τα προκριματικά του Europa League.

Αν οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου επιβληθούν της Ένωσης στο Πανθεσσαλικό, τότε θα… κλέψουν τη θέση των Πειραιωτών και θα τους στείλουν στα προκριματικά του Europa Conference League.

Τα πλάνα των προπονητών

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου κατέβασε την ομάδα του με σχήμα 4-2-3-1 και τον Μπίσεσβαρ βασικό στο… last dance του. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κοτάρσκι με τετράδα στην άμυνα τους Ράφα Σοάρες, Νάσμπεργκ, Ίνγκασον και Κεντζιόρα από τα αριστερά προς τα δεξιά.

Αουγκούστο-Ντάντας ήταν το δίδυμο στα χαφ, με τους Αντρίγια Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλια και Μπίσεσβαρ πίσω από τον Μπράντον Τόμας.

Από την απέναντι πλευρά ο Ζοζέ Ανιγκό ακολούθησε τη… συνταγή Παναθηναϊκού και παρέταξε την ίδια 11άδα με το 1-0 του ντέρμπι «αιωνίων».

Σχήμα 4-3-3, με τον Τζολάκη κάτω από την εστία και τους Ροντινέι, Παπασταθόπουλο, Ντόη και Ρέαμπτσιουκ στην άμυνα. Εμβιλά, Σαμασέκου και Χουάνγκ ήταν τα τρία χαφ, με τους Φορτούνη και Μπιέλ στα άκρα. Στην κορυφή της επίθεσης ο πρώτος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος, Σεντρίκ Μπακαμπού.

Κατοχή ο ΠΑΟΚ, προβάδισμα ο Ολυμπιακός

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο ματς και είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο 5’. Ο Κωνσταντέλιας πέρασε κάθετα την μπάλα στον Μπράντον Τόμας, με τον Τζολάκη να λέει «όχι».

Οι φιλοξενούμενοι «πάγωσαν» τον ρυθμό, κλείνοντας τους χώρους τους και δημιούργησαν την πρώτη καλή στιγμή τους στο 20’. Ο Φορτούνης σούταρε από πλάγια θέση, με τον Κοτάρσκι να αποκρούει.

Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ είχε διαδοχικές τελικές με Μπίσεσβαρ και Ράφα Σοάρες, χωρίς να τις εκμεταλλευτεί. Ο Ολυμπιακός προειδοποίησε στο 28’ με τον Μπιέλ και βρήκε το γκολ πέντε λεπτά μετά. Ο Κοτάρσκι έβγαλε το σουτ του Ισπανού, όμως δεν μπόρεσε να αντιδράσει στην κεφαλιά του Σαμασέκου στο 33’. Έτσι οι Ερυθρόλευκοι πήραν το προβάδισμα, κτυπώντας στους κενούς χώρους και δίνοντας την μπάλα στον αντίπαλο τους, οι οποίοι έφτασαν να έχουν 66% κατοχή!

ΠΗΓΗ: In Time Sports

Τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους για τους Θεσσαλονικείς στο 45’, με τον Τζολάκη να βγάζει εξ επαφής το πλασέ του Τόμας.

Προσπάθησε ο ΠΑΟΚ, αλλά…

Με εκατέρωθεν σουτ που κόντραραν άρχισε το δεύτερο ημίχρονο στην Τούμπα. Στο 50’ οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι για παράβαση χέρι του Ντόη, με τον διαιτητή Ευαγγέλου να δείχνει «παίζεται» και τον VAR, Ναρσίσο, να συμφωνεί μαζί του.

Επτά λεπτά μετά ο Κουλιεράκης έπιασε ένα απίθανο σουτ από μακρινή απόσταση, με τον Τζολάκη να το βγάζει με υπερένταση! Οι Θεσσαλονικείς συνέχισαν να έχουν την κατοχή, χωρίς όμως να μπορούν να πατήσουν την περιοχή των Πειραιωτών.

Στο 74’ ο Φορτούνης έχασε τετ α τετ, που όμως δε… μέτρησε μιας και υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ! Ένα λεπτό μετά ο Κεντζιόρα βρέθηκε σε θέση βολής στο ύψους του πέναλτι, αλλά η κεφαλιά του πέρασε άουτ!

Στο 84′ ο Κωνσταντέλιας απείλησε με σουτ, το οποίο δεν βρήκε στόχο. Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου επέμεναν, με εκείνους του Ζοζέ Ανιγκό να κρατούν τις θέσεις τους και… μακριά από τον Τζολάκη, κλείοντας και στο δεύτερο μέρος σωστά τους χώρους.

Τελικό σκορ, ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: 0-1!

Η ταυτότητα του ματς:

Stoiximan Super League, 10η αγωνιστική Playoffs

Γήπεδο Τούμπας

Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών)
Βοηθοί: Πολυχρόνης Κωσταράς (Αιτ/νίας), Ανδρέας Μεϊντάνας (Αχαΐας)
4ος: Ανδρέας Γκάμαρης (Αθηνών)
VAR: Αντρέ Ναρσίσο (Πορτογαλία),
AVAR: Βασίλης Νικολακάκης (Λασιθίου)

Κίτρινες: 81’ Φ. Σοάρες, 89′ Τάισον – 74’ Ντόη

Κόκκινες: –

Σκόρερ: 33’ Σαμασέκου

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι- Κεντζιόρα, Ίνγκασον, Νάσμπεργκ (46’ Κουλιεράκης), Ράφα Σοάρες- Ντάντας (64’ Σβαμπ), Αουγκούστο (76’ Φ. Σοάρες) – Μπίσεσβαρ (64’ Τάισον), Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας – Μπράντον Τόμας (82’ Τζίμας)

Στον πάγκο έμειναν οι: Ζ. Ζίβκοβιτς, Βιεϊρίνια, Σάστρε και Κούρτιτς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ανιγκό): Τζολάκης, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Ντόη, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Σαμασέκου, Χουάνγκ (78’ Κασάμι), Μπιέλ (65’ Βρουσάι), Φορτούνης (78’ Μασούρας), Μπακαμπού (71’ Ελ Αραμπί)

Στον πάγκο έμειναν οι: Κρίστινσον, Ανδρούτσος, Μπα, Βαλμπουενά και Κανός.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.