Σε δεύτερο βαθμό, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, δικάζεται σήμερα (2/5) ο Ιβάν Σαββίδης, για την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας, κατά τη διάρκεια του ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, το 2018

Ξεκίνησε σήμερα (2/5) το πρωί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης η δίκη του Ιβάν Σαββίδη στο δεύτερο βαθμό για την εισβολή του στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας, κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης ΠΑΟΚ-ΑΕΚ το 2018. Περιστατικό που συνέβη μετά την απόφαση του βοηθού διαιτητή, Κωνσταντίνου Ποντίκη, και του διαιτητή, Γιώργου Κομίνη, να ακυρωθεί το γκολ του Φερνάντο Βαρέλα, λίγο πριν το φινάλε του αγώνα.

Μετά την διαιτητική αυτή απόφαση, ο Ιβάν Σαββίδης, κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο, ζητώντας με χαρακτηριστικές κινήσεις από τους παίκτες του ΠΑΟΚ να αποχωρήσουν από το γήπεδο. Ο Ιβάν Σαββίδης, όπως φάνηκε από το φωτογραφικό υλικό, είχε στην ζώνη του το όπλο του. Για τη σύρραξη που ακολούθησε εντός αγωνιστικού χώρου κατηγορείται και ο τότε αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, Λούμπος Μίχελ.

Και οι δύο στη σημερινή διαδικασία εκπροσωπούνται από τους πληρεξούσιους δικηγόρους τους. Σε πρώτο βαθμό, το δικαστήριο επέβαλε στον Ιβάν Σαββίδη ποινή φυλάκισης 25 μηνών με 3ετή αναστολή, για παράνομη είσοδο στο γήπεδο (χωρίς τις επιβαρυντικές περιστάσεις του αθλητικού νόμου), όπως επίσης για οπλοκατοχή. Ο Λούμπος Μίχελ, είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 10 μηνών, με 3ετή αναστολή, για παράνομη είσοδο στο γήπεδο (είχε αθωωθεί για την πράξη της απειλής).

Η αθλητική δικαιοσύνη, από τη δική της πλευρά, είχε επιβάλει στον Ιβαν Σαββίδη απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για τρία χρόνια και πρόστιμο 100.000 ευρώ και στον Λούμπος Μίχελ απαγόρευση εισόδου για τρεις μήνες και πρόστιμο 15.000 ευρώ.

Στη σημερινή διαδικασία, που βρίσκεται σε εξέλιξη, πρώτος κατέθεσε ο διαιτητής του αγώνα εκείνου, Γιώργος Κομίνης, εξιστορώντας όσα έγιναν στο 89ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν ο ΠΑΟΚ σημείωσε το γκολ. Ένα γκολ, το οποίο αρχικά ο Κομίνης μέτρησε, αλλά στη συνέχεια, μιλώντας με το βοηθό του το ακύρωσε.

Έπειτα ως μάρτυρας κατέθεσε ο τότε γενικός αρχηγός της ΑΕΚ, Βασίλης Δημητριάδης, ο οποίος από μέρους του επισήμανε την κρισιμότητα του παιχνιδιού για την εξέλιξη του πρωταθλήματος. Τη σκυτάλη ως μάρτυρες πήραν αστυνομικοί, οι οποίοι ήταν παρόντες.

Ο Γιώργος Κομίνης ανέφερε στην κατάθεσή του μιλώντας για την είσοδο στο γήπεδο από τον Ιβάν Σαββίδη: “Δεν ήθελε να δημιουργήσει ένταση, να ζημιώσει την ομάδα. Είναι άνθρωπος, που έχει επενδύσει πακτωλό χρημάτων στην ομάδα. Συνήθως οι άνθρωποι που επενδύουν σε μία ομάδα, έχουν σκοπό το καλύτερο και δεν θέλουν να την ζημιώσουν ή να υποστούν συνέπειες”.

Για όσα έγιναν μετά την ακύρωση του γκολ του Βαρέλα, ο Κομίνης κατέθεσε ότι δεν δέχθηκε απειλή, ούτε έγινε αποδέκτης βιαιοπραγίας από τον Ιβάν Σαββίδη. Όταν ρωτήθηκε για τη φράση “είσαι τελειωμένος”, που του είπε ο Λούμπος Μίχελ, απάντησε ότι την εξέλαβε ως “διαιτητική αργκό”.

Από την πλευρά του, ο τότε γενικός αρχηγός της ΑΕΚ, Βασίλη Δημητριάδη, κατέθεσε: “Ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για τις δύο ομάδες. Δημιουργήθηκε μεγάλη ένταση στις κερκίδες και στον αγωνιστικό χώρο, μετά την αμφισβήτηση του γκολ του ΠΑΟΚ. Προσπάθησα να ηρεμήσω την κατάσταση. Ο κ. Μίχελ πήγε και είπε κάτι στο αυτί του κ. Κομίνη. Ο κ. Σαββίδης δεν έφτασε κοντά στον διαιτητή. Είχε δύο τρία άτομα μαζί του, προφανώς αυτή αποτελούσαν τη συνοδεία του. Δεν πείραξαν κανέναν από τους δικούς μας. Έφτασε στα 1 -2 μέτρα. Δεν είδα το όπλο”.

Ο Βασίλης Δημητριάδης ρωτήθηκε επίμονα για όσα είχε καταθέσει τότε στην Αστυνομία, δηλαδή ότι ο Ιβάν Σαββίδης τον απώθησε βίαια με τα δυο του χέρια, κάτι που αναίρεσε στην κατάθεσή του ως μάρτυρας στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο. “Μπορεί να με έσπρωξε, αλλά δεν έπεσα”, είπε σήμερα ο πρώην γενικός αρχηγός της ΑΕΚ, προσθέτοντας: “Η κατάθεσή μου είχε γίνει ξημερώματα και κάτω από δύσκολες συνθήκες”.