Ολυμπιακός: Πως σε 14 μέρες διπλασίασε τις ήττες του στο πρωτάθλημα

Ο Ολυμπιακός κατάφερε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να ανοίξει τον δρόμο προς τους ανταγωνιστές του.

Ο Ολυμπιακός γνώρισε ήττα 1-3 απ’ την ΑΕΚ στο “Γ. Καραϊσκάκης” και όπως φαίνεται θα χρειαστεί συντονισμένη προσπάθεια απ’ τη διοίκηση για να ξεπεραστεί το συγκεκριμένο αποτέλεσμα και να προχωρήσει η ομάδα στην επόμενη ημέρα. Το πρώτο και καθοριστικό βήμα είναι η στήριξη των συγκεκριμένων παικτών μέχρι το τέλος της σεζόν, με στόχο την επίτευξη του καλύτερου δυνατού πλασαρίσματος στη βαθμολογία της Stoiximan Super League. Από εκεί και πέρα η πρόσληψη ενός προπονητή με δυνατή προσωπικότητα και συγκεκριμένο πλάνο και η τήρηση μεταγραφικού πλάνου, θα βάλει και πάλι την ομάδα στις ράγες της κανονικότητας. Μπορεί το σχέδιο επανεκκίνησης να χωράει σε λίγες λέξεις, ωστόσο είναι μια διαδικασία που απαιτεί τεχνογνωσία και υπομονή απ’ όλες τις πλευρές.

Οι “ερυθρόλευκοι” ηττήθηκαν απ’ την ΑΕΚ και αυτή ήταν η δεύτερη ήττα στα πλέι οφ μετά από εκείνη με τον Παναθηναϊκό στο “Απόστολος Νικολαϊδης”. Ο Ολυμπιακός τη φετινή σεζόν έχουν τέσσερις ήττες στο πρωτάθλημα. Η πρώτη ήταν στις 18 Σεπτεμβρίου με 2-1 απ’ τον Άρη στο “Κλεάνθης Βικελίδης” που οδήγησε στην απομάκρυνση του Κάρλος Κορμπεράν. Ακολούθησε εκείνη απ’ τον ΠΑΟΚ με 1-2 στο Φάληρο στις 17 Οκτωβρίου με τον Ολυμπιακό να έχει στο τιμόνι τον Μίτσελ. Από τότε έτρεξε ένα απίθανο αήττητο σερί στο πρωτάθλημα, που οδήγησε τους Πειραιώτες στο κλείσιμο της βαθμλογικής ψαλίδας που είχε φτάσει στο -12 απ’ τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό! Στις 2 Απριλίου ο Ολυμπιακός ήρθε ισόπαλος 2-2 με τον Άρη στο Φάληρο και ακολούθησε η αποχώρηση Μίτσελ.

Αυτό ήταν το τελειωτικό χτύπημα σε μια ιδιόμορφη σεζόν, καθώς μέσα σε διάστημα 14 ημερών ακολούθησαν δύο ήττες στο πρωτάθλημα απ’ τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο (2-0) και απ’ την ΑΕΚ στο “Καραϊσκάκη” (1-3). Ο Ολυμπιακός διπλασίασε τις ήττες του μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα και ουσιαστικά κατέρρευσε μετά την παραίτηση Μίτσελ. Προφανώς ο Ισπανός είχε τις αδυναμίες του, ωστόσο στο τιμόνι της ομάδας υπήρχε μια προσωπικότητα με ευθύνη που μπορούσε να εμπνεύσει τους παίκτες. Εκ του αποτελέσματος ο Ολυμπιακός πήρε την εντός έδρας νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ (3-1) με μια αναλαμπή κανονικού ποδοσφαίρου 15-20 λεπτών στο δεύτερο ημίχρονο και στα κρίσιμα ματς με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ ήταν σκιά του εαυτού του. Η πνευματική και τακτική προετοιμασία ήταν πλημμελής και οι Πειραιώτες στηρίχθηκαν στις ατομικές εξάρσεις ποιοτικών ποδοσφαιριστών του ρόστερ.

Η νίκη 2-1 επί της ΑΕΚ στο Κύπελλο Ελλάδας Novibet ήταν χωρίς αντίκρισμα λόγω του 3-0 στην “OPAP Arena”, με την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα να διαχειρίζεται με ευκολία τη διάθεση ανατροπής των παικτών του Ολυμπιακού. Οι “ερυθρόλευκοι” μετά την απομάκρυνση Μίτσελ είναι μπερδεμένοι και φοβικοί και μόνο τυχαία δεν είναι η βαθμολογική κατρακύλα. Είναι προφανές πως για να διακριθείς σ’ ένα ανταγωνιστικό μίνι πρωτάθλημα, όπως αυτό των πλέι οφ, χρειάζεσαι προπονητή στον πάγκο έστω και με αδυναμίες


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.