ΑΕΚ: Τι έχει βάλει και τι θα βάλει ο Αλμέιδα κόντρα στον Ολυμπιακό; (pics)

Η ΑΕΚ ετοιμάζεται για το πέμπτο φετινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και ο Ματίας Αλμέιδα ετοιμάζεται να παρατάξει μία ακόμα διαφορετική ενδεκάδα.

Η ΑΕΚ είναι η μοναδική ομάδα που διεκδικεί φέτος το νταμπλ και όταν φτάνεις τόσο μακριά μέσα στη σεζόν είσαι υποχρεωμένος να έχεις μεγάλη δεξαμενή παικτών. Όχι απλά να τους έχεις, αλλά να τους έχεις ετοιμοπόλεμους σε κάθε ματς. Και ο Ματίας Αλμέιδα αυτό το έχει καταφέρει με τον καλύτερο τρόπο στην ΑΕΚ, καθώς όποιος παίκτης παίζει εξυπηρετεί άψογα το πλάνο του Αργεντινού προπονητή, αποδεικνύοντας πως τα πρόσωπα έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Όχι μόνο στα… εύκολα ματς, αλλά και στα απαιτητικά, στα ντέρμπι.

Η ΑΕΚ ετοιμάζεται για το πέμπτο φετινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και τρίτο στο Φάληρο, εκεί όπου δεν έχει κερδίσει έχοντας μία ισοπαλία στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και μία ήττα στα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας Novibet που δεν κόστισε τίποτα απολύτως.

Τι ενδεκάδα θα επιλέξει ο Αλμέιδα είναι ακόμα άγνωστο, ωστόσο, αξίζει να θυμηθούμε τις ενδεκάδες που έχει χρησιμοποιήσει στα προηγούμενα τέσσερα ματς ο Αργεντινός προπονητής. Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία, λόγω του ότι είναι η πιο πρόσφατη και πιο σημαντική απώλεια, είναι το γεγονός πως μόνο σε ένα ματς έχει ξεκινήσει επιθετικό δίδυμο ΑραούχοΓκαρσία, ενώ στη μοναδική νίκη που έχει η ΑΕΚ είναι με δίδυμο Τσούμπερ-Γκαρσία που είναι και το επικρατέστερο να εμφανιστεί στο “Καραϊσκάκη” την Κυριακή το βράδυ.

Συνολικά, ο Ματίας Αλμέιδα έχει χρησιμοποιήσει 22 διαφορετικούς παίκτες σε τέσσερις διαφορετικές ενδεκάδες της ΑΕΚ κόντρα στον Ολυμπιακό στα τέσσερα προηγούμενα ματς.

Ολυμπιακός-ΑΕΚ 0-0

Το πρώτο ματς μεταξύ των δύο ομάδων ήταν το τελευταίο πριν τη διακοπή για το Μουντιάλ του Κατάρ, με την ΑΕΚ να παίρνει ισοπαλία 0-0 στο Φάληρο σε ένα ματς που είχε περισσότερες ευκαιρίες για να σκοράρει.

Οι επιλογές του Αλμέιδα όπως τις αποτύπωσε η επίσημη σελίδα της AEK.

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 3-0 (Ημιτελικός κυπέλλου)

Στον πρώτο ημιτελικό κυπέλλου Ελλάδας novibet οι επιλογές του Ματίας Αλμέιδα πριν το ματς, όταν και είχε επιλέξει ενδεκάδα από “αναπληρωματικούς” παίκτες είχαν προκαλέσει αίσθηση. Ο Αργεντινός προπονητής ωστόσο απλά επιβεβαίωσε την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο των παικτών του, είτε είναι βασικοί, είτε αναπληρωματικοί. Η ΑΕΚ κέρδισε 3-0 τον Ολυμπιακό και ουσιαστικά “κλείδωσε” την πρόκριση για τον τελικό της διοργανώσης.

Οι επιλογές του Αλμέιδα όπως τις αποτύπωσε η επίσημη σελίδα της AEK.

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-3

Στο ματς πρωταθλήματος, την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου στις 12 Μαρτίου, η ΑΕΚ έπαιξε με επιθετικό δίδυμο Πινέδα, Αραούχο, τη συνηθισμένξ αμυντική γραμμή, αλλά και τα συνηθισμένα πρόσωπα στο κεντρο. Ουσιαστικά μόνο ο Λιβάι Γκαρσία ήταν εκτός. Η ΑΕΚ ηττήθηκε 3-1, αλλά το σκορ δεν αποτυπώνει τις προσπάθειες των δύο ομάδων στο γήπεδο. Η Ένωση είχε τις ευκαιρίες, ο Ολυμπιακός την ουσία.

Οι επιλογές του Αλμέιδα όπως τις αποτύπωσε η επίσημη σελίδα της AEK.

Ολυμπιακός-ΑΕΚ 2-1 (Ημιτελικός κυπέλλου)

Ο Αλμέιδα πιστός στις συνήθειές του και δείχνοντας εμπιστοσύνη ξανά στους παίκτες του, στη ρεβάνς του κυπέλλου Ελλάδας novibet παρέταξε μια ενδεκάδα από παίκτες που στα προηγούμενα ματς δεν είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής. Και πάλι όμως, η ΑΕΚ που απλά χρειαζόταν να κάνει σωστή διαχείριση του παιχνιδιού δεν δυσκολεύτηκε να πετύχει τον στόχο της. Η ουσία και η αποτελεσματικότητα που δεν είχε σε ένα ακόμα ντέρμπι δεν τις επέτρεψαν να αποφύγει την ήττα.

Οι επιλογές του Αλμέιδα όπως τις αποτύπωσε η επίσημη σελίδα της AEK.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.