Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 2-0: Προβάδισμα τίτλου σε ένα ημίχρονο (vids)

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 2-0 του Ολυμπιακού στο "αιώνιο" ντέρμπι της Λεωφόρου. Σπόραρ και Ελ Αραμπί με αυτογκόλ οι σκόρερ.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 2-0 του Ολυμπιακού στο “Απόστολος Νικολαϊδης” για την τρίτη αγωνιστική των πλέι οφ της Stoiximan Super League και απέκτησε σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των “ερυθρόλευκων” στην κούρσα του τίτλου. Σκόρερ ο Σπόραρ στο 28′ και ο Ελ Αραμπί με αυτογκόλ στο 35′.

Πως ξεκίνησαν

Για τον Παναθηναϊκό κάτω από τα δοκάρια επέστρεψε ο Μπρινιόλι, ύστερα από την απουσία στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Στην άμυνα δεξιά ήταν ο Σάντσες, αριστερά ο Χουάνκαρ και στόπερ οι Σέχνεκεφελντ και Σάρλια. Στη μεσαία γραμμή ξεκίνησαν οι Ρούμπεν ΠέρεθΚουρμπέλης και Τσέριν. Στα δεξιά της επίθεσης ο Παλάσιος, στα αριστερά ο Μπερνάρντ και στην κορυφή ο Σπόραρ.

Ο Ζοσέ Ανιγκό προτίμησε τον Σωκράτη για το κέντρο της άμυνας, καθώς ο έμπειρος Έλληνας μέσος ξεπέρασε πλήρως το πρόβλημα τραυματισμού του και είναι ντουέτο με τον Μπα. Απ’ την άλλη πλευρά ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί βρέθηκε στην κορυφή αντί του Σεντρίκ Μπακαμπού, ο οποίος είναι ο αρχισκόρερ του Ολυμπιακού φέτος. Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού ήταν η εξής: Πασχαλάκης, Μπα, Παπασταθόπουλος, Ροντινέι, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά, Χουάνγκ, Φορτούνης, Μασούρας, Χάμες και Ελ Αραμπί.

Μανία Παναθηναϊκού για ένα γκολ!

Στο 6′ ο Χουάνκαρ έκανε ωραία κούρσα από αριστερά και έβγαλε παράλληλη μπαλιά στην περιοχή, η μπάλα κετέληξε στον Μπερνάρ, ο οποίος έπιασε καλό σουτ. Η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ! Στο 9′ ο Μπα δεν κατάφερε να καθαρίσει μια φαινομενικά εύκολη φάση στην περιοχή και έστρωσε με “τσαφ” στον Σπόραρ, ο οποίος αιφνιδιάστηκε και με αδύναμο σουτ έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Πασχαλάκη.

Στο 13′ ο Σάρλια αποχώρησε με τραυματισμό και τη θέση του πήρε ο Μάγκνουσον. Στο 18′ ο Ολυμπιακός έφτασε στην πρώτη του τελική μετά από συνεργασία Ελ Αραμπί και Χάμες. Ο Κολομβιανός έπιασε το σουτ, αλλά η μπάλα κατέληξε στον Μπρινιόλι.

“Δώρο” Σωκράτη και 1-0!

Στο 28′ ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος κάλυψε την μπάλα για μερικά μέτρα και ενώ φαινόταν πως η φάση είχε “τελειώσει”, ο έμπειρος αμυντικός με μια λανθασμένη εκτίμηση ουσιαστικά σέρβιρε στον Σπόραρ, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε ν’ ανοίξει το σκορ για τον Παναθηναϊκό!

Παρατεταμένη πίεση και δεύτερο “δώρο”!

Στο 34′ ο Φακούντο Σάντσες είχε αρκετά μέτρα στη διάθεση του και επέλεξε να πάει ως το τέλος της διαδρομής, σουτάροντας δυνατά. Ο Πασχαλάκης απέκρουσε αποτελεσματικά. Ένα λεπτό αργότερα ο Σπόραρ βρήκε χώρο έξω απ’ την περιοχή, σούταρε και ο Πασχαλάκης έδιωξε σε κόρνερ! Στο 37′ ο Μπερνάρ εκτέλεσε εκπληκτικά το κόρνερ και ο Ελ Αραμπί με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα της ομάδας του.

Αντίδραση Ολυμπιακού χωρίς ουσία

Στο 40′ ο Φορτούνης από αριστερά σέντραρε για τον Ελ Αραμπί, ο οποίος βρέθηκε στο έδαφος από παρέμβαση αμυντικού του Παναθηναϊκού. Στη συνέχεια ο Εμβιλά έκοψε για τον Ιν Μπομ, ο οποίος σούταρε δυνατά, αλλά η μπάλα κόντραρε και κατέληξε ξανά στον Φορτούνη. Ο Έλληνας μέσος απέφυγε τον Σάντσες και σέντραρε “γλυκά” για τον Μασούρα, ο οποίος με κεφαλιά έψαξε το γκολ, αλλά ο Μπρινιόλι μπλόκαρε σταθερά.

Στο 45′ ο Κουρμπέλης πάτησε άσχημα τον Εμβιλά στον αστράγαλο και είδε την κίτρινη κάρτα απ’ τον Ισπανό διαιτητή.

Σε ό,τι αφορά τη στατιστική εικόνα του πρώτου μέρους, η κατοχή ήταν ελαφρώς προς την πλευρά του Παναθηναϊκού με ποσοστό 51%. Οι δύο ομάδες είχαν από έξι σουτ, ωστόσο από πλευράς γηπεδούχων τα τέσσερα ήταν στον στόχο, ενώ για τους φιλοξενούμενους μόνο δύο ήταν προς την εστία του Μπρινιόλι. Ο Παναθηναϊκός είχε 214 πάσες, τέσσερις περισσότερες απ’ τον Ολυμπιακό, με ποσοστό ευστοχίας 83%, ενώ και οι Πειραιώτες απέφυγαν τα λάθη με ποσοστό 82%.

“Σβηστό” δεύτερο ημίχρονο και “πράσινο” πάρτι

Ο Ανιγκό απέσυρε πριν το ξεκινημα του δευτέρου ημιχρόνου τους Χάμες και Ελ Αραμπί, για να δώσει περάσει στο ντέρμπι τους Μπιέλ και Μπακαμπού. Στο 54′ ο Παλάσιος πραγματοποίησε ωραία ατομική ενέργεια από δεξιά και απείλησε με συρτό σουτ. Ο Πασχαλάκης επενέβη σωτήρια! Στο 69′ ο Μασούρας πέρασε εκτός ματς, στη θέση βρέθηκε του ο Βαλμπουενά. Από πλευράς Παναθηναϊκού ο σκόρερ Σπόραρ βγήκε, στη θέση του πέρασε ο Ιωαννίδης. Αποχώρησε και ο Κουρμπέλης, στο ματς ο Μαντσίνι.

Στο 78′ο Ρέαμπτσιουκ έβγαλε καλή σέντρα από αριστερά, ο Φορτούνης έπιασε την κεφαλιά, αλλά ήταν εύκολο το έργο του Μπρινιόλι. Στο 81′ ο Φορτούνης έδωσε τη θέση του στον Βρουσάι. Στο 84′ ο Μπερνάρ έδωσε τη θέση του στον Τσόκαι και ο Τσέριν στον Κλέινσχεϊσλερ. Ο Γιοβάνοβιτς κατάφερε να ρίξει τον ρυθμό του δεύτερου ημιχρόνου προς όφελος της ομάδας του και ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια σημαντική ευκαιρία για να μπει ξανά στο ματς.

Ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος στατιστικά απ’ τον Παναθηναϊκό στο δεύτερο ημίχρονο με έξι σουτ, έναντι τεσσάρων. Δύο απ’ τα σουτ πήγαν στον στόχο για τον Ολυμπιακό, ένα από πλευράς Παναθηναϊκού. Στην κυκλοφορία της μπάλας ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος σε ευστοχία σε μεταβιβάσεις συνολικά (76%), αλλά και σε μακρινές πάσες (35%).

Ο Παναθηναϊκός έφτασε τους 69 βαθμούς, όσους έχει και η ΑΕΚ, στους 63 έμεινε ο Ολυμπιακός. Την επόμενη αγωνιστική οι “πράσινοι” δοκιμάζονται στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ, ενώ ο Ολυμπιακός μετά το ματς κυπέλλου με την ΑΕΚ (12/04), υποδέχεται ξανά τους “κιτρινόμαυρους” για το πρωτάθλημα.

Παναθηναϊκός (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι – Σάντσες, Σένκεφελντ, Σάρλια (14′ Μάγκνουσον), Χουάνκαρ – Ρούμπεν, Κουρμπέλης (69′ Μαντσίνι), Τσέριν (84′ Κλέινχεϊσλερ) – Παλάσιος, Μπερνάρ (84′ Τσοκάι), Σπόραρ (69′ Ιωαννίδης)

Ολυμπιακός (Ανιγκό): Πασχαλάκης – Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Μπα, Ρέαμπτσιουκ – Χουάνγκ, Εμβιλά – Μασούρας (69′ Βαλμπουενά), Χάμες (46′ Μπιέλ), Φορτούνης – Ελ Αραμπί (46′ Μπακαμπού)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.