Ο Παναθηναϊκός έμεινε στο 0-0 απέναντι στον Βόλο, ξεμένοντας από ουσία και "καθαρό" μυαλό. Η κορύφωση του "δράματος" παίχθηκε στο 97' όταν ο Κλέϊμαν απέκρουσε πέναλτι του Σπόραρ!

Σε σχήμα 4-2-3-1 και χωρίς εκπλήξεις η ενδεκάδα του Γιοβάνοβις με τους Χουάνκαρ, Κώτσιρα, Σιένκεφελντ και Σάρλια μπροστά από τον Μπρινιόλι. Στον κάθετο άξονα οι Τσέριν, Ρούμπεν Πέρες με τριάδα τους Μαντσίνι, Παλάσιος και Μπερνάρ πίσω από τον Φώτη Ιωαννίδη.
Ο προπονητής του Βόλου, Κώστας Μπράτσος είδε λόγω τιμωρίας το ματς από την εξέδα.
Στον αγωνιστικό χώρο παρέταξε σε σχήμα 4-3-3 τον Κλέϊμαν κάτω από τα γκολπόστ και τους Άλχο, Λούνα, Σιέλη, Εσκοβάλ στην άμυνα.
Πιο μπροστά οι Τσοκάνης, Κάτσε και Γκάγκι με τους Ταχάτος και Ντέλετιτς να πλαισιώνουν τον Οζέγκοβιτς στην επίθεση.
Η ομάδα της Μαγνησίας προσπάθησε να πιέσει ψηλά στα πρώτα λεπτά, όμως σταδιακά υποχώρησε δίνοντας πολύ χώρο στους γηπεδούχους.
Είναι χαρακτηριστικό πως σε αυτό το χρονικό διάστημα το ποσοστό κατοχής της μπάλας για το “τριφύλλι” έφτασε ως το 78% όμως αυτό από μόνο του δεν εξασφάλισε κάτι.
Στο δεκάλεπτο 20-30 ο Παναθηναϊκός έκανε 3-4 φάσεις για γκολ με τους Ιωαννίδη, Τσέριν, Παλάσιος αλλά δεν έφτασε σ’ αυτό
Στην επανάληψη, χωρίς να αλλάξει κάτι στην… δομή του ματς, φάνηκε εμφανώς μια διαφοροποίηση στην “ψυχοσύνθεσή” του!
Ο Παναθηναϊκός έγινε λίγο πιο κινητικός όμως το άγχος του, εμπόδιζε πολλά.. Ακόμα και την λεπτομέρεια που θα έφερνε ένα σουτ, μια προσπάθεια στην ασφυκτική πίεση η οποία όμως “έπασχε” στην τελική ενέργεια…
Είναι χαρακτηριστικό πως στο τελευταίο ημίωρο κύριος εκφραστής των επιθετικών ενεργειών του “τριφυλλιού” με 3-4 τελικές προσπάθειες ήταν ο Ούγγρος Κλέϊνχέϊσλερ με διαδοχικά άστοχα σουτ εκτός περιοχής!

Για να φτάσουμε στο δραματικό φινάλε όπου ο Παναθηναϊκός έφερε τη μπάλα με ότι διαθέσιμο – ποδοσφαιρικά – μέσα στην περιοχή των φιλοξενούμενων και η… μοίρα του έκανε το χατήρι “στήνοντας” τη μπάλα στα έντεκα βήματα από το πέναλτι που υπέδειξε ο διαιτητής Μαλούχος για χέρι του Λούνα σε σέντρα του Παλάσιος.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Σπόραρ, όμως αυτή τη φορά δεν προέκυψε το Buzzer Beater καθώς ο Κλέϊμαν είπε “Όχι” αποκρούοντας θεαματικά στο 97ο λεπτό!

Οι βαθμοί που έχασε η ομάδα του Γιοβάνοβιτς είναι σημαντικοί σε μια διαδικασία που πιθανόν να έχει κι άλλα τέτοια σενάρια ένεκα των συνθηκών.. Ο Βόλος από την πλευρά του μπορεί να απολαύσει την κατάκτηση ενός βαθμού που ίσως να αποδειχθεί υπέρ-πολύτιμος για την διεκδίκηση της 5ης θέσης που οδηγεί στην Ευρώπη!