Ολυμπιακός: Νέα πρωτοποριακή κίνηση από την ερυθρόλευκη ΠΑΕ

Άλλη μία σπουδαία κοινωνική δράση από τους Πειραιώτες, που δείχνουν για μία ακόμη φορά πως είναι πρωταθλητές και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός πρωτοπορεί και γίνεται η πρώτη ομάδα στην Ευρώπη, η οποία θα προσφέρει στα άτομα με οπτική αναπηρία την υπηρεσία της ακουστικής περιγραφής σε όλους τους αγώνες στο Στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης», σε συνεργασία με το Πάντειο Πανεπιστήμιο Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών.

Κάτι το οποίο παρουσιάστηκε επίσημα από την ΠΑΕ Ολυμπιακός σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (28/3) στο «Γ. Καραϊσκάκης», παρουσία του Δ’ Αντιπρόεδρου και Γενικού Διευθυντή της ΠΑΕ, Κώστα Καραπαπά και του διευθυντή ΕΚΕ, Νίκου Γαβαλά. Στο πάνελ ήταν επίσης η Πρύτανις του Παντείου Πανεπιστημίου, Καθηγήτρια Χριστίνα Κουλούρη και ο τυφλός δικηγόρος, μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και πρόεδρος της ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια», Βαγγέλης Αυγουλάς.

Μετά το τέλος της συνέντευξης Τύπου υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας ανάμεσα στην ΠΑΕ Ολυμπιακός και το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.
Η υπηρεσία της ακουστικής περιγραφής πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία για πρώτη φορά στο «Γ. Καραϊσκάκης» στον επερχόμενο αγώνα του Ολυμπιακού με τον Άρη, στη 2η αγωνιστική των play-offs της Stoiximan Super League. Μία καινοτόμος κίνηση η οποία κάνει τον Ολυμπιακό την πρώτη ομάδα στην Ευρώπη που θα δίνει τη δυνατότητα σε άτομα με οπτική αναπηρία να παρακολουθούν ισότιμα έναν ποδοσφαιρικό αγώνα με ακουστική περιγραφή.

Ολυμπιακός Καραπαπάς
Ο Κώστας Καραπαπάς στην παρουσίαση της δράσης

Ο αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς, τόνισε: «Είναι πολύ ευχάριστο να έχουμε τέτοιες συνεντεύξεις Τύπου, με αυτό το αντικείμενο. Αποδεικνύει ότι ο σύλλογος και όλοι μας πηγαίνουμε ένα βήμα πιο μπροστά, προς τη σωστή κατεύθυνση. Ο κ. Μαρινάκης έχει επιλέξει να πραγματοποιήσουμε διαδικασίες στο στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης», ώστε να υπάρχει προσβασιμότητα για όλους τους ανθρώπους που θέλουν να είναι κοντά στον Ολυμπιακό. Aπό τέτοιες ενέργειες και δράσεις, έρχονται κοντά μας άνθρωποι που είναι πιο δυνατοί από εμάς κι εμείς παίρνουμε δύναμη. Αισθάνομαι χαρά που όλοι θα απολαμβάνετε τον αγώνα.

Είναι μια δράση που προετοιμάζεται καιρό. Είμαστε χαρούμενοι που ξεκινά και ελπίζουμε να αναπτυχθεί σε διάφορες εκφάνσεις και σε διάφορους τομείς. Να έχουμε όλο και περισσότερους ανθρώπους κοντά μας που ίσως κάποια στιγμή σκέφτηκαν ότι δεν μπορούν να έρθουν στο γήπεδό μας, όμως θα μπορούν να είναι και το θέλουμε πολύ. Δεν προσπαθούμε να μοιράσουμε δυνάμεις, ζητάμε δύναμη από τους ανθρώπους αυτούς. Όταν γνώρισα τον κ. Μαρινάκη, το πρώτο πράγμα που μου είπε ήταν ότι πέρα από το ποδόσφαιρο, τον ενδιαφέρει ώστε όλη αυτή η αγάπη που δέχεται η ομάδα, να επιστραφεί με κάποιο τρόπο. Να την επιστρέψουμε σε όλους, όχι μόνο στους Ολυμπιακούς. Σε οποιονδήποτε άνθρωπο έχει ανάγκη, σε οποιονδήποτε άνθρωπο χρειάζεται ένα χέρι να τον κρατήσει. Υπάρχουν δράσεις καθημερινά από την ΠΑΕ Ολυμπιακός και από τον κ. Μαρινάκη, άλλωστε δική του απόφαση είναι αυτή η στρατηγική, κι όλη αυτή η κοινωνική πολιτική, που δεν τις ξέρει κανείς. Ο Ολυμπιακός είναι η μόνη ομάδα που μέσα στο όνομά της έχει μια ιερή λέξη, που είναι ο Σύνδεσμος. Αυτή η ιερή λέξη είναι παντοτινή σε σχέση με εμάς και τον κόσμο».

Πρίτανις
Πρύτανις του Παντείου Πανεπιστημίου, Χριστίνα Κουλούρη

Η Πρύτανις του Παντείου Πανεπιστημίου, Καθηγήτρια, Χριστίνα Κουλούρη, δήλωσε: «Tο Πάντειον Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών θεωρεί στρατηγική του επιλογή τη δημόσια παρέμβαση υπέρ των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και την προώθηση πολιτικών ισότιμης πρόσβασης για τους φοιτητές και τις φοιτήτριές του. Ταυτόχρονα ενισχύει την πρωτοβουλία και τη δημιουργικότητα των φοιτητών μέσα από δράσεις όπως το Ράδιο Πάντειον. Είμαστε λοιπόν ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη συνεργασία μας με τον Ολυμπιακό, γιατί προσφέρουμε υπηρεσία στα άτομα με οπτική αναπηρία αξιοποιώντας παράλληλα το Ράδιο Πάντειον. Εξάλλου το μνημόνιο συνεργασίας με μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός δίνει στο Πανεπιστήμιό μας ένα σημαντικό άνοιγμα στην κοινωνία και αποδεικνύουμε ότι είμαστε ένα σύγχρονο ακαδημαϊκό ίδρυμα που αφήνει τη σφραγίδα του στην περιοχή».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.