Ολυμπιακός: Η κλήση Φορτούνη στην εθνική είναι το τέλος μιας περιπέτειας (vids)

Ο Κώστας Φορτούνης πραγματοποίησε έναν τέλειο κύκλο, επιστρέφοντας στην εθνική ομάδα!

Η φετινή σεζόν αποτελεί για τον Ολυμπιακό το απόλυτο roller coaster. Η χρονιά ξεκίνησε πάνω στα αδύναμα θεμέλια μιας ελλιπούς προετοιμασίας, ο σύλλογος βίωσε τριπλή αλλαγή προσώπων στον πάγκο, ενώ το ρόστερ ζυμώθηκε μέσα από πολλαπλές αποκτήσεις και αποχωρήσεις παικτών (και ακόμα ζυμώνεται). Η προβληματική φύση της τρέχουσας σεζόν είχε και κάποια θετικά στοιχεία. Αποτέλεσε ευκαιρία για παραγκωνισμένους ποδοσφαιριστές να βρεθούν ξανά στο κάδρο και η πιο χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή του Κώστα Φορτούνη.

Θυμηθείτε το πανέμορφο τέρμα του Φορτούνη στους “Ζωσιμάδες”

Ο Έλληνας μέσος αποτελεί την “καψούρα” του μέσου φίλου του Ολυμπιακού, ωστόσο πολλά και μη σχετιζόμενα μεταξύ τους γεγονότα τον είχαν θέσει στο περιθώριο. Αυτό που κατάφερε ο Φορτούνης είναι αξιοσημείωτο και οφείλεται κυρίως στην ποιότητα που τον χαρακτηρίζει ως ποδοσφαιριστής. Ο 30χρονος μέσος δεν άλλαξε μόνο το φύλλο της σεζόν, αλλά ολόκληρης της καριέρας του και πλέον έχει τοποθετηθεί και πάλι στη θέση που του αξίζει. Ας μην ξεχνάμε πως ο Φορτούνης αντιμετώπισε δύο σοβαρούς τραυματισμούς στα γόνατα και των δύο ποδιών με διαφορά ενός έτους, δεν κατάφερε να μπει στα καλούπια του Πέδρο Μαρτίνς με αποτέλεσμα να βγει απ΄τα πλάνα του, ενώ είδε να αποκτώνται πολλοί και ποιοτικοί παίκτες στη θέση του. Άλλοι θα είχαν λυγίσει, αλλά όχι ο Φορτούνης. Με εφόδιο την ωριμότητα δούλεψε μεθοδικά και εμπιστεύθηκε τη διαδικασία για να πάρει σταδιακά αυτό που ήθελε.

Δείτε τι είπε ο Φορτούνης για τη μάχη του τίτλου μετά το 1-3 επί της ΑΕΚ

Η απουσία του Χάμες Ροντρίγκες επί ένα μήνα (τελευταία παρουσία του Κολομβιανού στις 13/2, στο 6-1 επί του Παναιτωλικού), έδωσε στον Φορτούνη τον απαραίτητο χώρο για να ηγηθεί της μεσαίας γραμμής του Ολυμπιακού. Παράλληλα έλυσε εν μέρει τα χέρια του Μίτσελ, ο οποίος απαλλάχτηκε από διλλήματα και ερωτηματικά και στράφηκε ολοκληρωτικά στη λύση Φορτούνη. Ο Μίτσελ συνάντησε για πρώτη φορά τον Φορτούνη στον Ολυμπιακό τη σεζόν 2014-2015 και του είχε δώσει δέκα συμμετοχές. Στη δεύτερη τους συνάντηση του έχει χαρίσει ήδη 17! Το παιχνίδι απέναντι στην ΑΕΚ στην “OPAP Arena” ήταν το αποκορύφωμα της αναγέννησης του “Φόρτου”. Ήταν μια εμφάνιση ενός παίκτη ο οποίος έδειξε να γνωρίζει ακριβώς τι σημαίνουν τα συγκεκριμένα ματς και ποιος είναι ο τρόπος να “κλέψεις”. Δεν είναι λίγο λοιπόν να συνυπάρχεις στο ρόστερ με τον “πολύ” Χάμες Ροντρίγκες, αλλά να έχεις καταφέρει να μην τον έχει… πεθυμήσει κανείς και να μοιάζεις πιο “πολύς”.

Ο Ντέμης Νικολαϊδης είχε μιλήσει προφητικά τον περασμένο Δεκέμβριο για την επάνοδο Φορτούνη!

Η κλήση στην εθνική ομάδα απ’ τον Γκουστάβο Πογέτ αποτελεί για τον Φορτούνη το τέλος μιας περιπέτειας, καθώς ο μέσος του Ολυμπιακού ολοκλήρωσε έναν τέλειο κύκλο ταλαιπωρίας, πόνου, σκληρής δουλειάς, υπομονής και τελικά επιβράβευσης. Ο Φορτούνης αποκτήθηκε απ’ τον Ολυμπιακό το 2014 και το καλοκαίρι του 2024 θα συμπληρώσει δέκα χρόνια θητείας στον ίδιο σύλλογο. Το στοιχείο αυτό σπανίζει στις μέρες μας, όχι μόνο σε ελληνικό, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αυτή τη στιγμή μοιάζει ιδιαιτέρως πιθανό αυτή η πορεία να γίνει ακόμα πιο μακρά.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.