Ατρόμητος – Παναθηναϊκός 0-2: Φώτης λαμπρός τον οδηγεί (ξανά) στην κορυφή! (hls)

Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Φώτη Ιωαννίδη, που σκόραρε δις, ο Παναθηναϊκός πέρασε με πειστικό τρόπο από το Περιστέρι και επέστρεψε στην κορυφή της Super League, εκμεταλλευόμενος την ήττα της ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό.

Ο Ιωαννίδης μπορεί να μπήκε από μια… χαραμάδα στην ενδεκάδα των “πρασίνων” (ενοχλήσεις ο Σπόραρ), όμως για μία ακόμη φορά άρπαξε την ευκαιρία απ’ τα… μαλλιά. Σκόραρε για δεύτερη φορά φέτος κόντρα στον Ατρόμητο, δύο φορές μάλιστα και οδήγησε το “τριφύλλι” στη 19η φετινή του νίκη στη Super League.

Πολύ πειστική εμφάνιση από την ομάδα του Γιοβάνοβιτς. Δεν απειλήθηκε παρά ελάχιστα από τον Ατρόμητο, δημιούργησε πολλές κλασικές ευκαιρίες και έδειξε να ανακτά το καλό του πρόσωπο στο καλύτερο δυνατό σημείο της σεζόν, μία εβδομάδα πριν την έναρξη των playoffs. Μάλιστα, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στην κορυφή, εκμεταλλευόμενος την ήττα της ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό στην “OPAP Arena”.

Επεισόδια, προσωρινή διακοπή και… ισορροπία

Από σχεδόν ημίωρη διακοπή εξαιτίας επεισοδίων στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου στιγματίστηκε το πρώτο ημίχρονο στο Περιστέρι, με τον Παναθηναϊκό να έχει την κατοχή και τις πιο κλασικές ευκαιρίες, ωστόσο του έλειψε η αποτελεσματικότητα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με πολύ καλό ρυθμό και τις δύο ομάδες ιδιαίτερα δραστήριες. Ο Ατρόμητος ήταν εκείνος που απείλησε πρώτος με τον Ρομπάιγ (3’), με την απάντηση των φιλοξενούμενων να έρχεται στο 9’ με κεφαλιά του Μαντσίνι. Κάπου εκεί, ωστόσο, το ποδόσφαιρο σταμάτησε, αφού υπήρξε συμπλοκή οπαδών στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου. Υπήρξε μεγάλη ένταση, επέμβαση των ΜΑΤ και τελικά τον διαιτητή Ευαγγέλου να στέλνει τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Η διακοπή κράτησε περισσότερα από 20 λεπτά και αφού τα πνεύματα ηρέμησαν, οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο για τη συνέχεια του αγώνα. Το θετικό για το παιχνίδι ήταν πως άπαντες δεν έδειξαν επηρεασμένοι από αυτή τη διακοπή.

Στο 21’ ο Ατρόμητος έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Ντε Μποκ, όμως από εκεί και πέρα ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που κυριάρχησε. Οι «πράσινοι» πήραν την κατοχή, αύξησαν την πίεση τους και στο 31’ έχασαν ανεπανάληπτη διπλή ευκαιρία με πρωταγωνιστή τον Μαντσίνι. Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς συνέχισε να ψάχνει το γκολ, προκειμένου να πάρει προηγούμενη στα αποδυτήρια, όμως στο 43’ σπατάλησε μία ακόμη μεγάλη ευκαιρία, με τον Γιαννιώτη να λέει «όχι» στον Ιωαννίδη.

One… Ιωννίδης show

Οι «πράσινοι» μπήκαν με την ίδια νοοτροπία και στο δεύτερο ημίχρονο και δεν πέρασε αρκετή ώρα για να… δικαιωθούν. Στο 49’ ένα λάθος του Μαυρομμάτη έδωσε την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να απειλήσουν, η μπάλα έφτασε στον Ιωαννίδη και ο Έλληνας επιθετικός, αφού πέρασε δύο αντιπάλους, με τρομερό σουτ από το ημικύκλιο, έστειλε τη μπάλα στο δεξί «παραθυράκι» της εστίας του Γιαννιώτη. Γκολ, που πανηγυρίστηκε έντονα από τους παίκτες του Παναθηναϊκού.

Στο 60’ η ατυχία χτύπησε την… πόρτα των «πρασίνων», καθώς ο Γιοβάνοβιτς προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή του Σάρλια, όμως το «τριφύλλι» δεν επηρεάστηκε καθόλου. Συνέχισε να έχει το πάνω χέρι, κρατούσε τον Ατρόμητο μακριά από την εστία του Μπρινιόλι και στο 61’ ο Ιωαννίδης κέρδισε πέναλτι από ανατροπή του Μαυρομμάτη (η φάση ελέγχθηκε από το VAR). Ο Έλληνας επιθετικός ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε για δεύτερη φορά τον Γιαννιώτη, βάζοντας γερές βάσεις για τη νίκη της ομάδας του.

Μετά το 65’ ο Παναθηναϊκός έριξε, όπως ήταν αναμενόμενο, τον ρυθμό, όμως δεν οπισθοχώρησε. Αντιθέτως στο 66’ είχε μία ακόμη μεγάλη ευκαιρία, με τον Κλέινχεϊσλερ να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ, όμως ο εξαιρετικός Γιαννιώτης έδιωξε εντυπωσιακά.

Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Ευαγγέλου δεν άλλαξε κάτι, με τον Παναθηναϊκό να επικρατεί δίκαια του Ατρόμητου και να επιστρέφει στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ατρόμητος – Παναθηναϊκός: 0-2

Super League, 26η Αγωνιστική, Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου
Διαιτητής: Α. Ευαγγέλου
Βοηθοί: Τ. Πετρόπουλος, Η. Κωνσταντίνου
Τέταρτος: Σ. Τσιμεντερίδης

Γκολ: Ιωννίδης (49’, 62’)

Ατρόμητος (Κρις Κόλμαν): Γιαννιώτης, Ντε Μποκ, Κεσχρίντα, Χατζηϊσαίας, Μαυρομμάτης, Γκονζάλες, Καμαρά, Κουέν (78’ Φριτζόνσον), Κλωναρίδης (71’ Ροτάριου), Τζαβίδας (46’ Κιάρτανσον), Ρομπάιγ (71’ Τζοβάρας).
Στον πάγκο: Μπρανέσκου, Κωτσόπουλος, Αθανασίου, Έρλινγκμαρκ, Οικονομίδης.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Χουάνκαρ (75’ Πούχατς), Μάγκνουσον, Σάρλια (59’ Πούγγουρας), Κλεϊνχέισλερ (68’ Τσέριν), Πέρεθ (75’ Τσόκαϊ), Κουρμπέλης, Μαντσίνι, Παλάσιος, Ιωννίδης (75’ Βέρμπιτς).
Στον πάγκο: Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Σάντσες, Καμπετσής.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.