Ιωνικός – Αστέρας Τρίπολης 1-0: Βαθμολογική “ανάσα” με Μάντζη (hls)

Ο Ιωνικός επικράτησε με 1-0 επί του Αστέρα Τρίπολης στην έδρα του και πήρε σπουδαίο "τρίποντο" στη "μάχη" για την παραμονή στην κατηγορία. Πρωταγωνιστικής ο Βασίλης Μάντζης, ο οποίος σκόραρε το μοναδικό τέρμα του αγώνα, ενώ δημιούργησε και περισσότερες ευκαιρίες για γκολ.

Ο Ιωνικός επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα, καθώς νίκησε με 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης στην έδρα του για την 26η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Οι Νικαιώτες ύστερα από τρία αρνητικά αποτελέσματα με Παναιτωλικό, ΟΦΗ και ΠΑΟΚ πήραν σπουδαίο “τρίποντο” και ξεκόλλησαν από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, ανέβηκαν 12οι με 18 βαθμούς. Ο Αστέρας Τρίπολης έμεινε για έκτο παιχνίδι χωρίς νίκη και μπαίνει στα playouts με 25 βαθμούς.

ΠΩΣ ΆΡΧΙΣΑΝ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΜΑΝΤΖΙΟΣ

Ο Ιωνικός με σύστημα 4-2-3-1 και τον Χουτεσιώτη κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα, δεξί μπακ ο Σόουζα, στα αριστέρα επέστρεψε ο Βαλεριάνος. Δίδυμο στα στόπερ, Ρομαό και Τσιγκρίνσκι. Στο κέντρο οι Κάνιας και Σάκιτς. Στην κορυφή μοναδικός προωθημένος ο Μάντζης, ως 10άρι ο Φαντιγκά, με τον Σεμπά δεξιά του και τον Λοβέρα αριστερά του.

Ο Αστέρας Τρίπολης επέλεξε το ίδιο σύστημα όπως και ο Ιωνικός. Στα γκολποστ σταθερά ο Παπαδόπουλος. Στην άμυνα στα δεξιά ο Καρμόνα και αριστερά ο Άλβαρες. Στο κέντρο της άμυνας οι Ατιένθα και Κάστανο. Στο κέντρο οι Αλάγκμπε και Μουνάφο. Δεξί εξτρέμ ο Τιλίκα, αριστερά ο Σίτο και ως “10” ο Ριέρα. Μοναδικός προωθημένος ο Μπαράλες.

ΝΩΡΙΣ ΓΚΟΛ ΜΕ ΜΑΝΤΖΗ, ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΠΑΣΑ Ο ΑΣΤΕΡΑΣ!

Ο Ιωνικός βρήκε νωρίς δίχτυα με τον Μάντζη μόλις στο 6ο λεπτό. Ο Βαλεριάνος εκτέλεσε το φάουλ με γέμισμα, ο Παπαδόπουλος έκανε κακή έξοδο και ο σέντερ φορ των Νικαιωτών άνοιξε το σκορ για το 1-0. Ύστερα από το γκολ των γηπεδούχων, οι Αρκάδες πήραν μέτρα στο γήπεδο, αλλά δεν κατάφεραν να γίνουν απειλητικοί. Στο 35′ ο Μάντζης προσπάθησε από τη σέντρα του γηπέδου να “κρεμάσει” τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Οκτώ λεπτά αργότερα ο Αστέρας Τρίπολης έμεινε με 10 παίκτες. Ο Αλάγκμπε μέσα σε 37 λεπτά δέχτηκε δύο κίτρινες κάρτες, ο Φωτίας τον έστειλε στα αποδυτήρια επειδή πάτησε τον Ρομαό στο χώρο του κέντρου.

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΉΣ Ο ΜΑΝΤΖΗΣ, ΤΟΥ ΈΛΕΙΨΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΚΟΛ

Χωρίς αξιόλογες φάσεις κύλησαν τα πρώτα 20 λεπτά στο γήπεδο της Νεάπολη μεταξύ Ιωνικού και Αστέρα Τρίπολης. Στο 66ο λεπτό οι Κάστανο και Παπαδόπουλος έκαναν διαδοχικά λάθη, ο Μάντζης πήρε την μπάλα και έκανε το γύρισμα. Ο Άλβαρες απομάκρυνε λάθος στον Φαντιγκά και εκείνος από το ύψος της περιοχής σούταρε, αλλά ήταν άστοχος. Στο 72ο λεπτό ο επιθετικός του Ιωνικού με τρομερό βολέ έστειλε ξανά την μπάλα στα δίχτυα του Παπαδόπουλου, αλλά το γκολ δεν μέτρησε καθώς ήταν σε θέση οφσάιντ.

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων οι Αρκάδες διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του Τσιγκρίνσκι μέσα στην περιοχή, όμως διαιτητής και VAR δεν είδαν καμία παράβαση.  

Ο Ιωνικός έλεγξε τον ρυθμό μέχρι το φινάλε του αγώνα, ο Αστέρας Τρίπολης δεν απείλησε τον Χουτεσιώτη και η ομάδα της Νίκαιας ολοκλήρωσε την κανονική περιόδο του πρωταθλήματος με νίκη.

Οι γηπεδούχοι πήραν το βαθμολογικό “τρίποντο” στην έδρα τους και ανέβηκαν στην 12η θέση με 18 βαθμούς, αντίθετα ο Αστέρας Τρίπολης έμεινε στην 10η με 25.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΑΤΣ:

Super League: 26η αγωνιστική

Γήπεδο: Νεάπολης.

Κίτρινες: 6′ – 43′ Αλάγκμπε, 20′ Λοβέρα, 58′ Μουνάφο, 70′ Τσιγκρίνσκι, 90+6′ Κωστέας.

Κόκκινες: 43′ Αλάγκμπε

Γκολ: 7′ Μάντζης,

Διατητής: Βασίλης Φωτιάς.

Ιωνικός (Μιχάλης Γρηγορίου): Χουτεσιώτης, Σόουζα, Βαλεριάνος, Τσιγκρίνσκι, Ρομαό, Λοβέρα (75′ Ελευθεριάδης), Σάκιτς, Φαντιγκά, Κάνιας, Σεμπά (90+3′ Σεμπά) και Μάντζης.

Στο πάγκο έμειναν οι: Άλεν,Τσιριγώτης, Τσίμπσαχ, Αντούνες, Ρουμπουλάκου, Πογκοσιάν, Καμπράλ.

Αστέρας Τρίπολης (Άκης Μάντζιος): Παπαδόπουλος, Ατιένθα, Κάστανο, Καρμόνα, Άλβαρες, Αλάγκμπε, Τίλικα (46′ Σανταφέ), Μουνάφο (88′ Προύντζος), Μπαράλες (66′ Κωστέας), Ριέρα (66′ Ζούγλής) και Σίτο (88′ Μπερτόλιο).

Στον πάγκο έμειναν οι: Τσιφτσής, Γκαρσία, Κάφι, Γκαρντάβσκι.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.