ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-3: Άτυπη ρεβάνς και “φωτιά” στα πλέι οφ (hls)

Θριαμβευτής ο Ολυμπιακός στην "OPAP Arena", επικρατώντας 1-3 της ΑΕΚ! Πρώτη ήττα στο νέο γήπεδο για την "Ένωση".

Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος κερδισμένος στο ντέρμπι της τελευταίας αγωνιστικής της Stoiximan Super League επικρατώντας 1-3 της ΑΕΚ στην “OPAP Arena”. Ήταν η πρώτη ήττα για την ΑΕΚ στο νεότευκτο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας και φυσικά μια άτυπη ρεβάνς για το 3-0 του ημιτελικού κυπέλλου. “Φωτιά” στα πλει οφ, καθώς ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο -5 απ’ τον Παναθηναϊκό και στο – 3 απ’ την ΑΕΚ. Τα γκολ οι Μουκουντί (αυτ. 50′), Μπακαμπού (53′) και Κανός (67′). Αποβλήθηκε ο Μπιέλ στο 70′.

Πως ξεκίνησαν

Ο Ματίας Αλμέιδα ξεκίνησε τον αγώνα με τον Αθανασιάδη στο τέρμα, στην άμυνα τους Ρότα, Μουκουντί, Βίντα, Χατζισαφί, αμυντικά χαφ τους Σιμάνσκι, Γιόνσον, δεξιά τον Άμραμπατ, αριστερά τον Γκατσίνοβιτς και στην επίθεση τον Πινέδα πίσω από τον προωθημένο Αραούχο.

Ο Μίτσελ επέλεξε για το απαιτητικό ντέρμπι τον Πασχαλάκη κάτω απ’ τα γκολποστ, τους Ροντινέι και Ρέαμπτσιουκ δεξιά και αριστερά στην άμυνα, ενώ στο κέντρο αυτής βρέθηκαν οι Μπα και ΝτόηΧουάνγκ και Σαμασέκου πήραν θέση στον άξονα, ενώ επιτελικά κινήθηκε ο Φορτούνης, δεξιά ξεκίνησε ο Μπιέλ και αριστερά ο Κανός. Στην κορυφή δραστηριοποιήθηκε ο Μπακαμπού.

Το ιδιαίτερο κούρεμα του Πασχαλάκη με το νούμερο “7”. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Φούλαρε” για γκολ η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ ήταν ιδιαιτέρως πιεστική στο ξεκίνημα του ματς και απείλησε τον Ολυμπιακό, όπως και στον ημιτελικό Κυπέλλου. Στο 4′ ο Πινέδα έπεσε στην περιοχή μετά από μαρκάρισμα του Ντόη, ζήτησε πέναλτι η ΑΕΚ, αλλά ο Μαριάνι έδειξε “παίζετε”. Στη συνέχεια της φάσης ήρθε η πρώτη σημαντική στιγμή για την ΑΕΚ. Ο Γκατσίνοβιτς γέμισε στην περιοχή, ο Πινέδα πήρε την κεφαλιά από την λανθασμένη έξοδο του Πασχαλάκη αλλά ο Ντόη έδιωξε την μπάλα μπροστά απ’ την κενή εστία του Ολυμπιακού.

Στο 5′ ο Κανός έπεσε στα όρια της περιοχής μετά από μαρκάρισμα του Μουκουντί, ο οποίος ήταν ο τελευταίος αμυντικός πριν απ’ τον Αθανασιάδη, αλλά το παιχνίδι συνεχίστηκε. Στο 11′ ο Γκατσίνοβιτς εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Αραούχο πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Πασχαλάκη.

“Σωτήρας” ο Πασχαλάκης!

Ο Ολυμπιακός υπέφερε στα πρώτα 20 λεπτά, καθώς η ΑΕΚ έψαχνε συνεχώς το γκολ, ενώ κυκλοφορούσε την μπάλα με ποσοστό κατοχής 80-20%. Κορυφαίοι της ΑΕΚ στο ξεκίνημα δημιουργικά οι Γκατσίνοβιτς και Άμραμπατ. Στο 19′ οι γηπεδούχοι άγγιξαν το γκολ, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Μετά από εκπληκτική κάθετη μεταβίβαση του Άμραμπατ, ο Αραούχο βρέθηκε απέναντι απ’ τον Πασχαλάκη, ο οποίος τον σταμάτησε εντυπωσιακά πριν προλάβει να εκτελέσει.

Σκόραρε ο Πινέδα, τον “πρόδωσε” το VAR

Στο 22′ ο Ορμπελίν Πινέδα ύστερα από ατομική ενέργεια έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Πασχαλάκη. Ο Μεξικανός μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ νίκησε κατά κράτος τον Χουάνγκ Ιν Μπομ και αφού μπηκε στην περιοχή, ολοκλήρωσε διανικά στη φάση, πλασάροντας εύστοχα τον Πασχαλάκη. Το γήπεδο “πήρε φωτιά”, η οποία έσβησε άμεσα καθώς αφού συμβουλεύτηκε το VAR, ο Μαριάνι ακύρωσε το γκολ καθώς υπήρχε επαφή του Πινέδα με το χέρι στο ξεκίνημα της φάσης. Στο 28′ ήρθε η πρώτη τελική για τον Ολυμπιακό, με τον Μπιέλ να δοκιμάζει το πόδι του εκτός περιοχής, ωστόσο η μπάλα πέρασε εκτός εστίας.

Πασχαλάκης, όλοι τους και μόνος του!

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να κυλήσει το ματς ως το ημίωρο στο “μηδέν” παθητικό για τον Ολυμπιακό. Στο 33′ ύστερα από λάθος του Φορτούνη στον άξονα η ΑΕΚ ξετύλιξε ιδανικά το επιθετικό transition και η μπάλα έφτασε ταχύτατα μπροστά από δεξιά στον Ρότα. Εκείνος έβγαλε σέντρα στην καρδιά της περιοχής του Ολυμπιακού και ο Πινέδα εκτέλεσε εν στάσει με το κεφάλι, για ν’ αναγκάσει τον Πασχαλάκη σε νέα εντυπωσιακή επέμβαση!

Πρώτη σημαντική φάση του Ολυμπιακού με Μπακαμπού

Ο Ολυμπιακός αφού αντιμετώπισε το δυναμικό ξεκίνημα της ΑΕΚ, βγήκε “δειλά” στην επίθεση και έφτασε σε μεγάλη ευκαιρία με τον Μπακαμπού στο 34′. Ο Κογκολέζος έκλεψε την μπάλα απ’ τον Βίντα, βρέθηκε απέναντι από τον Αθανασιάδη, ο οποίος σταμάτησε τη μπάλα με το σώμα του. Η ΑΕΚ απάντησε με νέο πιεστικό δεκάλεπτο, ωστόσο δεν κατάφερε να φτάσει σε ποιοτική τελική φάση. Είχε ευκαιρίες με δύο σουτ του Πινέδα, ένα του Αραούχο, κεφαλιά του Μουκουντί, αλλά ο Πασχαλάκης δεν ανησύχησε ιδιαίτερα. Στο 45+1′ ο Ρότα βρήκε τον Αραούχο, ο οποίος ήταν μόνος απέναντι απ’ τον Πασχαλάκη, αλλά η εκτέλεση στην κίνηση ήταν απελπιστικά άστοχη.

O Ολυμπιακός φώναξε για πέναλτι

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ολυμπιακός πίεσε για το πρώτο γκολ της βραδιάς. Ο Μπιέλ μπήκε στην περιοχή, ο Ρότα έκοψε την μπάλα, ο Μπακαμπού βρέθηκε στο έδαφος στη συνέχεια με τους “ερυθρόλευκους” να διαμαρτύρονται για αντικανονική ανατροπή και πέναλτι. Ο Μαριάνι αρχικά, αλλά και ο VAR Αμπατίστα στη συνέχεια δεν είδαν παραβάσεις. Αυτή ήταν η τελευταία σημαντική στιγμή στο πρώτο ημίχρονο.

Επέστρεψε με γκολ ο Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε πιστός στο πλάνο του και βρήκε την ΑΕΚ νωχελική. Οι “ερυθρόλευκοι” κατάφεραν να φτάσουν στο γκολ στο 50ο λεπτό. Ύστερα από ταχύτατη ανάπτυξη η μπάλα έφτασε δεξιά στον Μπιέλ, ο οποίος εκμεταλλεύθηκε άριστα τον χώρο που είχε μπροστά του. Ο Ισπανός σούταρε μέσα από την περιοχή, η μπάλα χτύπησε στο σώμα του Μουκουντί και άλλαξε πορεία για να καταλήξει στα δίχτυα του Αθανασιάδη. Ήταν το ένατο γκολ του Μπιέλ στο φετινό πρωτάθλημα.

“Lucky 13” για τον Μπακαμπού!

Ο Σεντρίκ Μπακαμπού είναι ο αρχιγκολτζής του Ολυμπιακού, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν είχε σκοράρει σε ντέρμπι. Στο 53′ ο Φορτούνης βρήκε με εκπληκτικό τρόπο τον Μπακαμπού στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ, ο Κογκολέζος βρέθηκε απέναντι από τον Αθανασιάδη και δεν είχε πρόβλημα να τον νικήσει για το 0-2. Ήταν το 13ο γκολ για τον Μπακα-γκολ στη Stoiximan Super League!

To 0-3 o Κανός!

Στο 65′ ο Αλμέιδα απέσυρε τους Γκατσίνοβιτς, Γιόνσον και Άμραμπατ, στις θέσεις τους Ελίασον, Τσούμπερ και Γκαρσία πέρασαν στις θέσεις τους. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να παίζει άριστα το παιχνίδι των αντεπιθέσεων και έγραψε το 0-3 στο 67′! O Πινέδα έκανε το λάθος στη μεσαία γραμμή, ο Φορτούνης οδηγησε την αντεπίθεση του Ολυμπιακού και μοίρασε εκπληκτική πάσα στον Μπακαμπού, ο οποίος έβγαλε τετ-α-τετ τον Κανός για να σημειώσει το 0-3. Σε έξι ματς έχει σκοράρει τέσσερις φορές ο φορμαρισμένος Ισπανός μέσος.

Διακριθείς αλλά και “κοκκινισμένος” ο Μπιέλ!

Ο Κώστας Φορτούνης στο 59′ είχε ευκαιρία να τελειώσει μόνος του τη νέα αντεπίθεση του Ολυμπιακού, αλλά το σουτ που επιχείρησε έξω απ’ την περιοχή και αριστερά κατέληξε άουτ. Στο 69′ ο Πεπ Μπιέλ, ένας απ’ τους πιο δραστήριους παίκτες του Ολυμπιακού και αυτός που ώθησε τον Μουκουντί στο αυτογκόλ για το 0-1, αποβλήθηκε! Ο Ισπανός είδε δεύτερη κίτρινη για σκληρό μαρκάρισμα στον Αραούχο. Η ΑΕΚ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί άμεσα την αριθμητική υπεροπλία. Στο 71′ ο Χατζισαφί σέντραρε, ο Αραούχο με καρφωτή κεφαλιά στη μικρή περιοχή είδε τον Πασχαλάκη να κάνει τρομερή απόκρουση! Στο ίδιο λεπτό ο Μίτσελ προχώρησε στις πρώτες του αλλαγές. Βρουσάι και Ελ Αραμπί πέρασαν στις θέσεις των Φορτούνη και Μπακαμπού. Στο 73′ αποσύρθηκε ο Χατζισαφί, τη θέση του πήρε ο Φερνάντες, ενώ στο 79′ ο σκόρερ Κανός, έδωσε τη θέση του στον Μασούρα.

“Ζωντανή” η ΑΕΚ με Τσούμπερ

Η ΑΕΚ μετά το σοκ του 0-3 και με τη βοήθεια των φίλων της που συνέχισαν να την στηρίζουν, μείωσε στο σκορ στο 71ο λεπτό. Ο νεοεισελθών Στίβεν Τσούμπερ είχε όλο τον χώρο έξω απ’ την περιοχή να τρέξει και να ζυγίσει το σουτ, στέλνοντας την μπάλα στην εστία του Πασχαλάκη. Τρίτο γκολ για τον Ελβετό στο πρωτάθλημα και δεύτερο συνεχόμενο μετά απ΄το υπερπολύτιμο στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο. Στο 85′ ο Μουκουντί έχασε τεράστια ευκαιρία, ύστερα από σέντρα του Ελίασον από αριστερά. Ο Καμερουνέζος πήρε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα δίπλα από την εστία του Ολυμπιακού. Στο 90+1 ο Ρέτσος πέρασε στη θέση του Χουάνγκ.

Στο τελευταίο σφύριγμα οι φίλοι της ΑΕΚ χειροκρότησαν τους παίκτες της ομάδας τους, φανερώνοντας τη στήριξη στο σύνολο του Αλμέιδα.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Μουκουντί, Βίντα, Χατζισαφί (73’ Φερνάντες), Γιόνσον (65’ Τσούμπερ), Σιμάνσκι, Πινέδα, Άμραμπατ (65’ Ελίασον), Γκατσίνοβιτς (65’ Λιβάι), Αραούχο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Μπα, Ντόι, Ρέαμπτσιουκ, Σαμασέκου, Χουάνγκ (90+1′ Ρέτσος), Φορτούνης (72’ Βρουσάι), Μπιέλ, Κανός (80′ Μασούρας), Μπακαμπού (72’ Ελ Αραμπί).

.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.