Ολυμπιακός: Η “αθόρυβη” προσπέραση του Ρέαμπτσιουκ

Μετά από 2,5 σεζόν ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ έχασε έδαφος στη λίστα με τους ρέκορντμεν του Ολυμπιακού.

Ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ αποτελεί κλασική περίπτωση αγαπημένου παίκτη των προπονητών του Ολυμπιακού και όχι της εξέδρας. Σταθερός σε αμυντικά και επιθετικά καθήκοντα, με συγκεκριμένο ταβάνι, με αδιαπραγμάτευτο επαγγελματισμό και ατελείωτη αντοχή και διάθεση να προσφέρει στο σύνολο. Ο Πέδρο Μαρτίνς τον επέβαλλε ως τη μόνιμη λύση για το αριστερό άκρο της άμυνας και ο Μολδαβός μπακ έγινε ο ρέκορντμαν συμμετοχών του Ολυμπιακού τα τελευταία 2,5 χρόνια. Ο Ρέαμπτσιουκ έχει φτάσει τις 109 συμμετοχές με τον Ολυμπιακό, έχει σκοράρει δύο φορές και έχει μοιράσει δέκα ασίστ.

Έφτασε τα 100 ματς με τον Ολυμπιακό σε χρόνο ρεκόρ. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Ο Όλεγκ έχει χάσει μόλις ένα ματς!

Ο 25χρονος αμυντικός διακρίνεται και από ένα άλλο πολύτιμο στοιχείο. Ο Ρέαμπτσιουκ δεν εμφανίζει τραυματισμούς, καθώς διαθέτει ένα άριστο μυοσκελετικό σύστημα και είναι χαρακτηριστικό πως έχει απουσιάσει από μόλις ένα (!) παιχνίδι του Ολυμπιακού. Ήταν το εκτός έδρας ματς των Πειραιωτών τον Ιούλιου του 2021 με αντίπαλο τη Νέφτσι Μπακού, με τον Παπέ Σισέ να παίρνει τη θέση του και τον Ολυμπιακό να επικρατεί 0-1 και να προκρίνεται στην επόμενη φάση των προκριματικών του Champions League.

Ο Ραμόν Σίλβα έδωσε “ανάσες” στον Ρέαμπτσιουκ. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Τι άλλαξε φέτος, τι θα συμβεί στα play offs

Τη φετινή σεζόν η άφιξη του Ραμόν άλλαξε τα δεδομένα στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Παράλληλα ο Ρέαμπτσιουκ πρωταγωνίστησε σε μεταγραφικά σενάρια με καταγωγή απ’ την Ιταλία, ωστόσο ο Ολυμπιακός δεν έκανε βήμα πίσω στις οικονομικές διαπραγματεύσεις και το σήριαλ θα συνεχιστεί το καλοκαίρι. Στον Ολυμπιακό του πιστώνουν πως παρά τα μεταγραφικά σενάρια, ο Ρέαμπτσιουκ δεν φρέναρε σε διάθεση και επιδόσεις σε προπονήσεις και αγώνες. Ο Μίτσελ άρχισε να εμπιστεύεται σταδιακά το νέο απόκτημα και να του δίνει χρόνο συμμετοχής. Ο Βραζιλιάνος άδραξε την ευκαιρία και μάλιστα άφησε για πρώτη φορά τον Ρέαμπτσιουκ εκτός δράσης για δύο συνεχόμενα ματς, όσο ανήκει στον Ολυμπιακό. Στα play offs ο Μίτσελ φαίνεται πως θα προτιμήσει κυρίως τη μεγαλύτερη αμυντική σιγουριά που του χαρίζει ο Ρέαμπτσιουκ, αν και όσο ανεβαίνει προπονητικά ο Ραμόν, θα διεκδικεί θέση βασικού στο πρώτο του ντέρμπι.

Εμβιλά και Ρέαμπτσιουκ μονομαχούν για τα περισσότερα λεπτά. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Γιάν εναντίον Όλεγκ είναι η μονομαχία των “ακούραστων”!

Ο Γιάν Εμβιλά άφησε πίσω του τον Όλεγκ Ρεάμπτσιουκ σε ό,τι αφορά τα λεπτά συμμετοχής σε παιχνίδια Ολυμπιακού και αυτό είναι κάτι που συμβαίνει πρώτη φορά, απ’ τη στιγμή που ο Μολδαβός αφίχθη στους Πειραιώτες (ήρθε Ιανουάριο του 2021) και πήρε θέση βασικού στο ξεκίνημα της σεζόν 21/22. Ο Γάλλος μέσος είναι τραυματίας και μετράει 2.886 λεπτά συμμετοχής, ενώ ο Ρέαμπτσιουκ είναι δεύτερος με 2.795 λεπτά. Αν λοιπόν ο Μίτσελ του δώσει 90λεπτο στο ντέρμπι με την ΑΕΚ θα ολοκληρώσει την κανονική διάρκεια δεύτερος πίσω απ’ τον Εμβιλά με διαφορά ενός λεπτού! Να σημειώσουμε πως ο Εμβιλά έχει χάσει φέτος ήδη τέσσερα ματς εξαιτίας προβλημάτων, ενώ έχει μείνει εκτός σε ακόμα τέσσερα για λόγους τακτικής του Μίτσελ. Την περασμένη σεζόν ο Εμβιλά ολοκλήρωσε ολόκληρη τη σεζόν με 3.481 λεπτά και ήταν δεύτερος σε λεπτά πίσω απ’ τον Ρέαμπτσιουκ ο οποίος αγωνίστηκε για 4.342 λεπτά.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.