ΠΑΣ Γιάννινα – Βόλος 0-1: “Απόδραση” από τους Ζωσιμάδες και φουλ για Ευρώπη (hls)

Με ένα γκολ του Τάχατου στο 83ο λεπτό - κόντρα στη ροή του αγώνα - ο Βόλος νίκησε 1-0 τον ΠΑΣ στα Γιάννινα και πανηγύρισε την έκτη φετινή του νίκη μακριά από την έδρα του.

Μπορεί η ομάδα του Θανάση Στάικου να ήταν εκείνη που είχε τις περισσότερες ευκαιρίες – όχι κλασικές – στο παιχνίδι, όμως ο Βόλος αποδείχθηκε κυνικός και με ένα γκολ του Τάχατου λίγο πριν το φινάλε, κατάφερε να “κλέψει” το τρίποντο και να συνεχίσει την πορεία της για ευρωπαϊκή έξοδο.

Τους 39 βαθμούς έφτασε η ομάδα του Κώστα Μπράτσου και επέστρεψε στην 5η θέση της βαθμολογίας, εκμεταλλευόμενη τη “γκέλα” του Άρη στη Λαμία. Στους 23 έμεινε ο ΠΑΣ, που αγνοεί τη νίκη από τις αρχές Γενάρη και το διπλό στη Λιβαδειά.

Ανώτερος ο ΠΑΣ, του έλειψε το γκολ

Αρκετά δραστήριος ήταν ο ΠΑΣ Γιάννινα στο πρώτο 45λεπτο, δημιούργησε ορισμένες καλές στιγμές μπροστά απ’ την εστία του Κλέιμαν, όμως δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, την ίδια στιγμή που ο Βόλος αρκέστηκε σε έναν πιο παθητικό ρόλο.

Η ομάδα του Θανάση Στάικου ανέλαβε από τα πρώτα λεπτά την πρωτοβουλία των κινήσεων, πίεσε τον αντίπαλο και απείλησε δις σε διάστημα δέκα λεπτών με Τζίμα (1’) και Μορέιρα (11’). Ο Βόλος από την πλευρά του, αμυνόταν στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου μέρους και έψαχνε μια κόντρα επίθεση για να φανεί απειλητικός, την οποία πάντως δεν βρήκε ποτέ.

Ο ΠΑΣ απείλησε μετά από αρκετή ώρα με κεφαλιά του Εραμούσπε (43’), χωρίς πάντως να βάλει δύσκολα στον Κλέιμαν, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια, ισόπαλες χωρίς σκορ.

Ο ΠΑΣ τις ευκαιρίες, ο Βόλος την ουσία

Η πρώτη καλή στιγμή του Βόλου στο παιχνίδι ήρθε στο 54ο λεπτό με σουτ του Οζέγκοβιτς, το οποίο εξουδετέρωσε ο Τσιντώτας, με τον ΠΑΣ να απαντά ένα λεπτό αργότερα. Ο Μπαλάν στη μεγαλύτερη ευκαιρία της ομάδας του στο ματς, βρήκε απέναντι από τον Κλέιμαν, όμως αστόχησε.

Οι Ηπειρώτες συνέχισαν να ψάχνουν τον τρόπο για να φτάσουν στο γκολ, που τόσο πολύ ήθελαν, με τον Νίνη να δοκιμάζει από απόσταση, αρκετές φορές (57’, 63’, 72’) να νικήσει τον Κλέιμαν, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Έτσι, τα λεπτά κυλούσαν και όλα έδειχναν πως όποια ομάδα κατάφερνε να φτάσει στο γκολ, θα ήταν και εκείνη που θα κατακτούσε τους τρεις βαθμούς. Όπως κι έγινε δηλαδή. Ο Βόλος, κόντρα στη ροή του αγώνα, σε μία από τις λιγοστές αντεπιθέσεις του στο παιχνίδι, στο 83ο λεπτό, “χτύπησε” με φοβερή κεφαλιά του Τάχατου (πρώτη φορά φέτος βασικός) και άνοιξε το σκορ στους “Ζωσιμάδες”. Το 0-1 έμεινε μέχρι το τέλος, αφού ο ΠΑΣ δεν έβγαλε ποτέ αντίδραση, με τον Βόλο να πανηγυρίζει την 6η εκτός έδρας νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

Διαιτητής: Μ. Ματσούκας
Βοηθοί: Δ. Βεργέτης, Α. Φράγιος
Τέταρτος: Χ. Βεργέτης

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Τσιντώτας, Σόρια, Πήλιος, Εραμούσπε, Μπακαδήμας, Νίνης, Τζίνο, Ριένστρα, Τζίμας (88′ Σταματελόπουλος), Μορέιρα (73′ Λώλης), Μπάλαν (79′ Λεό).
Στον πάγκο: Σούλης, Τσάβος, Ράντου, Φοφανά, Μπιλμπάο, Μπορταγκαράι.

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν, Τάχατος, Ροντρίγκο, Πίρινεν, Σι, Λούνα, Τσοκάνης (79′ Κάτσε), Μεταξάς (46’ Καρτάλης), Πιρές (90+3′ Τσελεμπάκης), Τσιρίνος, Οζέγκοβιτς.
Στον πάγκο: Κότνικ, Ασλανίδης, Τριανταφύλλου.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.