Αστέρας Τ.-Ατρόμητος 1-1: Τί πιο σύνηθες; (vids)

Αστέρας Τρίπολης και Ατρόμητος ήρθαν ισόπαλοι με σκορ 1-1 κι αυτό το αποτέλεσμα έσβησε οριστικά τις ελπίδες των Περιστεριωτών για διεκδίκηση της 6ης θέσης από τον Βόλο. Αυτή ήταν 13η ισοπαλία των Αρκάδων, 8η του Ατρόμητου και 7η στα μεταξύ του ματς στην Τρίπολη.

Ο Ατρόμητος είχε το κίνητρο της διεκδίκησης των μαθηματικών ελπίδων για την 6η θέση και στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα ήταν καλύτερος από τον Αστέρα. Μάλιστα η ομάδα του Κόλμαν προηγήθηκε με γκολ του Ρομπάιγ στο 21ο λεπτό και έδειχνε να ελέγχει το ματς. Ωστόσο η ισοφάριση ήρθε για τον Αστέρα κόντρα στη ροή του αγώνα με το πρώτο γκολ του Ζουκάνοβιτς με τη φανέλα του Αστέρα στο 51ο λεπτό. Στη συνέχεια ο Ατρόμητος είχε δοκάρι με τον Καμαρά κι ο Αστέρας αρκετά σουτ εκτός έστιας χωρίς να κουνηθεί ξανά δίχτυ. Έτσι οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες για 7η φορά στο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης. Ο Αστέρας μετρά στο φετινό πρωτάθλημα 13 ισοπαλίες, ενώ ο Ατρόμητος 8 και πλέον θα τα ξαναπούν στα play out.

Γκολάρα ο Ρομπάιγ για “ατρόμητο” προβάδισμα

Το παιχνίδι άρχισε με τον Ατρόμητο να είναι η ομάδα που προσπαθούσε να βρει διαδρόμους προς την περιοχή του Παπαδόπουλου χωρίς όμως να είναι ιδιαίτερα απειλητικός. Έδειχνε στο γήπεδο όμως ότι έχει στο μυαλό του πως θέλει να εξαντλήσει τις μαθηματικές ελπίδες που έχει για την κατάληψη της έκτης θέσης. Έτσι στο 8ο λεπτό ο Ροτάριου βρέθηκε σε καλή θέση αλλά δεν έκανε καλό πλασέ με τον τερματοφύλακα των Αρκάδων να μπλοκάρει άνετα. Στο 12′ ο Κεσχρίντα δοκίμασε σουτ αλλά ήταν κακό.

Έτσι φτάσαμε στο 21ο λεπτό όταν ο Ρομπάιγ έφυγε από κανονική θέση (ο βοηθός σήκωσε οφσάιντ) έκανε όμορφο κοντρόλ και πλασέ για το 0-1 του Ατρόμητου. Μετά την εξέταση της φάσης στο VAR, αποδείχθηκε ότι ο Ρομπάιγ έφυγε από κανονική θέση και το γκολ μέτρησε κανονικά.

Μετά το γκολ, ο Αστέρας αποφάσισε να γίνει πιο επιθετικός και ανέβασε τις γραμμές του προς την περιοχή του Γιαννιώτη. Ωστόσο και πάλι ο Ατρόμητος είναι αυτός που βρήκε ευκαιρία στο ανοιχτό πια γήπεδο με τον Κιάρτανσον να βλέπει τον Παπαδόπουλο να του λέει “όχι” σε ένα πλάγιο τετ α τετ.

Ο Αστέρας απείλησε για πρώτη φορά στο 36ο λεπτό όταν ο Σίτο πήρε τη μπάλα από δεξιά και σούταρε με το αριστερό λίγο πάνω από το τέρμα του Γιαννιώτη. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο με την ομάδα του Κόλμαν να είναι καλύτερη στο γήπεδο και δικαιώς να έχει το προβάδισμα στο σκορ.

Γρήγορη ισοφάριση με το πρώτο του Ζουκάνοβιτς

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε όπως τελείωσε το πρώτο με τον Ατρόμητο πιο ενεργό στο γήπεδο να έχει και τις δύο πρώτες τελικές που δεν βρήκαν στόχο με Ρομπάιγ και Γκονζάλες. Κόντρα στη ροή του ματς όμως ήρθε η ισοφάριση από μια στημένη μπάλα.

Ήταν ένα κόρνερ που κέρδισαν οι γηπεδούχοι, το οποίο εκτέλεσε ο Ριέρα, με τον Ζουκάνοβιτς να αποφεύγει εύκολα το μαρκάρισμα των Ντε Μποκ και Χατζηισαΐα και με κεφαλιά να στέλνει τη μπάλα στην αριστερή γωνιά του ανήμπορου να αντιδράσει Γιαννιώτη. Το γκολ αυτό στο 51ο λεπτό ήταν και το πρώτο του Ζουκάνοβιτς με τη φανέλα του Αστέρα Τρίπολης.

Μετά το γκολ η ομάδα του Άκη Μάντζιου είχε καλύτερη ψυχολογία στο γήπεδο, ισορρόπησε το ματς και στην ισορροπία αυτή οι δύο ομάδες αλληλοεξουδετερώθηκαν. Μέχρι το 69′ όταν ο Ατρόμητος έχασε μεγάλη ευκαιρία για να πάρει εκ νέου το προβάδισμα. Ήταν μια ωραία ενέργεια του Ροτάριου ο οποίος πάτησε περιοχή, τροφοδότησε τον Καμαρά που ήταν σε θέση βολής, αλλά ο Παπαδόπουλος απέκρουσε. Η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά, κατέληξε κάθετα στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού και κατόπιν στην αγκαλιά του τερματοφύλακα του Αστέρα.

Οι δύο ομάδες είχαν την διάθεση να παλέψουν για τη νίκη, με τον Αστέρα όμως να έχει τις τρεις επόμενες τελικές στο ματς με σουτ του Σίτο μέσα από την περιοχή, του Ιγκλέσιας εκτός αυτής (πιο καλή ευκαιρία αυτή) και του Τιλίκα στο 80′ πάλι εκτός περιοχής, όλα λίγο έξω από την εστία του Γιαννιώτη. Ο Ατρόμητος είχε με τη σειρά του άστοχο σουτ στο 85′ με τον Φριτζόνσον.

Οι συνθέσεις:

Αστέρας Τρίπολης (Άκης Μάντζιος): Παπαδόπουλος, Ρούμπεν Γκαρθία, Άλβαρες, Τζουκάνοβιτς, Ατιένθα, Αλάγκμπε (52′ Ιγκλέσιας), Μουνάφο, Σίτο, Ριέρα (73′ Τιλίκα), Ζούγκλης (73′ Μπερτόγλιο), Μπαράλες

Ατρόμητος (Κρις Κόλμαν): Γιαννιώτης, Κεσχρίντα, Ντε Μποκ, Χατζηισαΐας, Στρούγγης, Γκονζάλες (67′ Έρλινγκμαρκ), Καμαρά, Κούεν (74′ Φριτζόνσον), Ροτάριου (74′ Κλωναρίδης), Ρομπάιγ, Κιάρτανσον (74′ Τζαβίδας)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.