ΑΕΚ – Λεβαδειακός 3-0: Συνεχίζει αήττητη στο «κάστρο» της (vids)

Η ΑΕΚ επικράτησε του Λεβαδειακού με 3-0 στην OPAP Arena και συνέχισε το εντυπωσιακό αήττητο σερί της!

Η ΑΕΚ έκανε το 13 στα 13, συνέχισε να είναι αήττητη στην έδρα της και η ομάδα του Αλμέιδα εντυπωσιάζει.

Σημείο κλειδί αναμφισβήτητα ήταν η αποβολή του Τζημόπουλου για τον Λεβαδειακό, που άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο. Χαμένο πέναλτι για τον Τσούμπερ στο 77ο λεπτό.

Τα πλάνα των προπονητών

Ο Ματίας Αλμέιδα παρέταξε την ομάδα του με 4-3-1-2 σε ρόμβο με Αθανασιάδη κάτω από τα δοκάρια αριστερά τον Χατζισασφί, δεξιά τον Ρότα, κεντρικό αμυντικό δίδυμο Μουκουντί και Βίντα, αμυντικό χαφ τον Σιμάνσκι, δεξιά ο Άμραμπατ, αριστερά ο Πινέδα, μπροστά τους ο Γιόνσον και επιθετικό δίδυμο τους Αραούχο και Γκαρσία.

Ο Γιάσμινκο Βέλιτς παρέταξε την ομάδα του με τους Στογιάνοβιτς, Παζ, Βινίσους, Ντεντάκης, Παναγιώτου, Τζημόπουλος, Μπακάζ, Χάμοντ, Σακό, Μεχία, Νίκας.

Στο 5-4-1  του Βέλιτς,  ο Ντεντάκης ήταν δεξιά στην άμυνα, Τζημόπουλος, Βινίσιοιυς, Παζ, και αριστερά ο Παναγιώτου. Βρακάς δεξιά Σακό αριστερά με Μεχία και Χάμοντ στο κέντρο και στην επίθεση ο Νίκας.

Είχε τον έλεγχο, πέτυχε δύο γκολ

Μόλις στον δεύτερο λεπτό ο Λεβαδειακός θέλησε να γίνει επικίνδυνος με τον Νίκα που βγήκε στην επίθεση,  όμως ο Αθανασιάδης διάβασε την φάση και βγήκε στο ύψος της μεγάλης περιοχής και με τάκλιν έδιωξε.

Η ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι στο 8ο λεπτό, όταν σε σέντρα του Άμραμπατ, η μπάλα φάνηκε να βρίσκει στο χέρι του Βρακά.

Στο 13 ο Άμραμπατ έκανε εξαιρετική σέντρα από τα δεξιά, με τον Γκαρσία να παίρνει την κεφαλιά αλλά η μπάλα να καταλήγει άουτ.

Στο 18ο λεπτό ο Πινέδα βρέθηκε στην περιοχή κατέβασε την μπάλα αλλά δεν κατάφερε να γυρίσει για να σουτάρει με τον Βινίσιους να κόβει και τον Στογιάνοβιτς να μαζεύει σταθερά.

Στο 27ο λεπτό, στο δεύτερο διαδοχικό κόρνερ της ΑΕΚ, ο Ρότα έπιασε καλό σουτ έξω από την περιοχή με την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει εκ νέου κόρνερ που πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Στο 36 ο Λιβάι Γκαρσία σε μια κούρσα του κέρδισε φάουλ από τον Τζημόπουλο.

Ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Στογιάνοβιτς για το 1-0 σημειώνοντας το 11ο φετινό του γκολ.

Στο 44 ο Λεβαδειακός διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι. Ο Βρακάς βρέθηκε στην περιοχή της ΑΕΚ, απέφυγε και τον Αθανασιάδη, έπεσε στο έδαφος και ζήτησε πέναλτι με τον διαιτητή να δείχνει πως δεν υπάρχει παράβαση. 

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Γκαρσία από τον Τζημόπουλο. Ο διαιτητής έδειξε για δεύτερη φορά την κίτρινη κάρτα στον παίκτη του Λεβαδειακού και πέναλτι για την ΑΕΚ. Ο Άμραμπατ από τα έντεκα μέτρα ήταν εύστοχος και σκόραρε το έκτο φετινό του γκολ.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε δυνατά και το δεύτερο ημίχρονο. Στο 49 κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Πινέδα, όμως ο Μεξικανός ήταν εκτεθειμένος μετά το σουτ το Χατζισαφί.

Στο 52 ο Γκαρσία έβγαλε καταπληκτική σέντρα για τον Πινέδα που πήρε κεφαλιά ψαράκι, όμως ο Στογιάνοβιτς μάζεψε την μπάλα.

Στο 60, ήρθε η πρώτη καλή στιγμή για τον Λεβαδειακό. Ο Μεχία πέταξε την μπάλα μπροστά για τον Νίκα, αυτός απέφυγε τον Μουκουντί έπιασε καλό πλασαριστό σουτ όμως η μπάλα κατέληξε άουτ.

Από τα έντεκα μέτρα, ο Αμραμπατ ήταν εύστοχος για να κάνει το 2-0 για την «Ένωση» με το έκτο φετινό του γκολ.  

Η ΑΕΚ είχε την ευκαιρία να πετύχει και τρίτο γκολ στο 77ο λεπτό. Ο Φαν Βέερτ ανατράπηκε στην περιοχή από τον Παζ και ο διαιτητής έδειξε αμέσως την λευκή βούλα.

Ο Τσούμπερ ανέλαβε την εκτέλεση όμως από τα έντεκα μέτρα ήταν άστοχος.

Στο 81 και πάλι ο Τσούμπερ απώλεσε καλή ευκαιρία να χριστεί σκόρερ, όταν μετά από σέντρα του Ελίασον, πήρε την κεφαλιά χωρίς να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Το γκολ ήρθε στο 84 για την ΑΕΚ! Ο Ελίασον έκανε σέντρα από τα δεξιά και ο Φαν Βέερτ που ακολουθούσε έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-0! Έξι πλέον ασίστ μετράει ο Ελίασον, τέταρτο γκολ για τον Ολλανδό.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί  Σιμάνσκι(65΄Μάνταλος), Γιόνσον, Πινέδα(65΄Ελίασον) Άμραμπατ( 65΄Γκατσίνοβις)  Αραούχο(65΄Τσουμπέρ), Λιβάι Γκαρσία(73΄Φαν Βέερτ)

Λεβαδειακός: Στογιάνοβιτς, Παζ, Βινίσιους, Ντεντάκης(80 Λιάγκας), Παναγιώτου, Τζημόπουλος, , Χααμοντ(89΄Σαχπεκίδης) , Σακό(46΄Ντάμπο), Μεχία(66΄Συμελίδης), Νίκας, Βρακάς (89΄Κωνσταντινίδης)

Διαιτητές: Διαιτητές: Ιωάννης Παπαδόπουλος, Βασίλειος Νικολακάκης, Δημήτριος Βεργέτης

4ος Διαιτητής: Κωνσταντίνος Τσετσίλας


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.