Άρης: Θέλει να νικήσει (και) τους δαίμονές του!

Ο Άρης ψάχνει σήμερα (12/2, 20:00, NS Prime) στο "Κλεάνθης Βικελίδης" κόντρα στον Παναθηναϊκό τη δεύτερη νίκη του σε ντέρμπι την τρέχουσα σεζόν, για να ανέβει ψυχολογικά και βαθμολογικά εν όψει πλέι οφ

Με μοναδικό στόχο τη νίκη, ο Άρης υποδέχεται σήμερα (12/2, 20:00, NS Prime) τον Παναθηναϊκό στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League. Οι “κίτρινοι” αναζητούν επιτακτικά τη δεύτερη νίκη τους σε ντέρμπι την τρέχουσα σεζόν, ώστε να ανέβουν ψυχολογικά και βαθμολογικά εν όψει των πλέι οφ, που ακολουθούν.

Έχοντας στραμμένο το βλέμμα και στο μέλλον, λοιπόν, οι “κίτρινοι” θέλουν να αποδείξουν πρωτίστως στους εαυτούς τους ότι μπορούν να νικήσουν (και) τους δαίμονές τους! Αυτούς, που δεν τους επέτρεψαν να φτάσουν σε θετικό αποτέλεσμα σε κάποιο από τα οκτώ ντέρμπι που έδωσαν μέχρι τώρα στη σεζόν (έξι για το πρωτάθλημα και δύο για το Κύπελλο, με τον Ολυμπιακό), στα οποία δεν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη. Ξέρουν καλά ότι αν καταφέρουν απέναντι στους πρωτοπόρους “πράσινους” να ντουμπλάρουν τις επιτυχίες τους σε αγώνα με κάποιον από τους κορυφαίους στο βαθμολογικό πίνακα (μοναδική τους νίκη ως τώρα είναι αυτή με τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα), μπορούν να γυρίσουν το διακόπτη εν όψει της συνέχειας.

Πρώτος το σύνθημα για την αντεπίθεση έδωσε ο Τόλης Τερζής, ο οποίος σήμερα θα καθίσει για έκτη φορά στην καριέρα του στον πάγκο του Άρη ως τεχνικός ηγέτης της ομάδας. “Ξέρουμε όλοι τι πρέπει να κάνουμε, για να ανακάμψει η ομάδα”, τόνισε στις δηλώσεις που έκανε αποκλειστικά στη NOVA εν όψει της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό. Και πρόσθεσε: “Πρέπει να το γυρίσουμε! Όλοι στην ομάδα έχουμε καταλάβει ότι πρέπει να ανέβουμε. Δεν είναι δυνατόν ο Άρης να βρίσκεται στην έκτη θέση, ενώ είχαμε ξεκινήσει τη χρονιά με τόσα πολλά όνειρα για κάτι καλύτερο…”

Οι παραινέσεις του, σε θεωρητικό επίπεδο τουλάχιστον, φαίνεται ότι έχουν περάσει στα αποδυτήρια της ομάδας, αν κρίνουμε από τις δηλώσεις του Λουίς Πάλμα, επίσης αποκλειστικά στη NOVA εν όψει του σημερινού αγώνα. “Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι αυτό κόντρα στον Παναθηναϊκό και το γνωρίζουμε αυτό. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι επί ενενήντα λεπτά. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα και για να τον νικήσουμε, πρέπει τις ευκαιρίες που θα κάνουμε, να τις μετατρέψουμε σε γκολ. Θα δώσουμε τα πάντα για τη νίκη!”, τόνισε χαρακτηριστικά ο μεσοεπιθετικός από την Ονδούρα, ο οποίος μετά από 45 ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει και πάλι βασικός, έχοντας αφήσει πίσω τον τραυματισμό του στον αγώνα με τον Παναιτωλικό, στις 29 Δεκεμβρίου.

Ακόμη και ο νεοφερμένος στην ομάδα, Λούκας Ρουπ, πιστεύει στις δυνατότητες του Άρη να επικρατήσει στο ντέρμπι με τους πρωτοπόρους. Όπως δήλωσε ο Γερμανός μέσος αποκλειστικά στη NOVA, εν όψει του σημερινού αγώνα, “έχουμε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά να νικήσουμε τον Παναθηναϊκό!”

Η αναμέτρηση με τους “πράσινους” στο “Κλεάνθης Βικελίδης” έχει κάποιες ιδιαιτερότητες για τους “κίτρινους”. Κατ’ αρχάς, θα γίνει υπό το βλέμμα του Κροάτη νέου τεχνικού διευθυντή της ομάδας, Ρόμπερτ Παλίκουτσα,ο οποίος από σήμερα κιόλας θα αρχίσει να σχεδιάζει το πλάνο για τη νέα σεζόν. Κατά δεύτερον, υπάρχει μια σημαντική προσθαφαίρεση στην αποστολή, σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια. Δεν είναι διαθέσιμος ο Γιακούμπ Μπράμπετς, ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις στους προσαγωγούς στη χθεσινή προπόνηση κι έμεινε εκτός, ενώ, αντιθέτως, θα δώσει το παρών για πρώτη φορά το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα των “κίτρινων”, ο ιδιαίτερα έμπειρος στο ελληνικό πρωτάθλημα, Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος.

Συγκεκριμένα, η αποστολή που ανακοίνωσε χθες ο Τόλης Τερζής αποτελείται από τους εξής παίκτες: Κουέστα, Σιαμπάνη, Φαμπιάνο, Ιτούρμπε, Ματέο Γκαρσία, Νταρίντα, Καμαρά, Πάλμα, Καμάτσο, Ρουπ, Γκρέι, Ετέμπο, Πίρσμαν, Νταμπό, Μαζικού, Ενκουλού, Οντουμπάτζο, Εμπακατά, Χριστοδουλόπουλο και Σγούρο. Εκτός, πλην του Μπράμπετς, έμειναν οι τραυματίες Ντουκουρέ, Μανού Γκαρθία και Μαρμαρίδης, καθώς επίσης και οι Χαΐροβιτς, Χατζηιωάννου, Τανούλης Παναγίδης και Καρακασίδης.

Σε ό,τι αφορά στην αρχική ενδεκάδα, αυτήν ο Τόλης Τερζής αναμένεται να την παρατάξει σε σχηματισμό 4-3-3, με τον Κουέστα στην εστία, τον Οντουμπάτζο δεξιά στην άμυνα, τους Φαμπιάνο και Ενκουλού κεντρικούς αμυντικούς, τον Μαζικού αριστερά στην αμυντική γραμμή, τον Ετέμπο αμυντικό μέσο, τους Νταμπό και Νταρίντα δημιουργικούς μέσους, τους Πάλμα και Ιτούρμπε στις πτέρυγες και τον Καμαρά στην κορυφή της επίθεσης.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.