ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-0: Κρύο “Χ” στην Τούμπα (hls)

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός έδειξαν διάθεση να παίξουν καλό ποδόσφαιρο σήμερα (5/2) στην παγωμένη Τούμπα, είχαν από ένα δοκάρι, αλλά έμειναν στο μηδέν κι έχασαν έδαφος στη βαθμολογία της Stoiximan Super League

Παγωμένη Τούμπα, κρύα ισοπαλία… Ο ΠΑΟΚ κι ο Ολυμπιακός είχαν διάθεση κι έπαιξαν για τη νίκη στο μεταξύ τους ντέρμπι το βράδυ της Κυριακής (5/2), στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League, όμως, δεν κατάφεραν να βρούνε δίχτυα κι έμειναν στο μηδέν (0-0). Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης, ο οποίος στο πρώτο του παιχνίδι κόντρα στον “Δικέφαλο”, μετά τη φυγή του, έκανε μεγάλες επεμβάσεις και κράτησε ανέπαφη την εστία των “ερυθρόλευκων”.

Από πλευράς ΠΑΟΚ, ο Κάλεντ Νάρεϊ πήγε να βάλει φωτιά στην “ασπρόμαυρη” έδρα με τις ενέργειές του στο πρώτο ημίχρονο, όμως, δεν κατάφερε να γίνει ο ήρωας της αναμέτρησης. Μιας αναμέτρησης, που έδινε την αίσθηση ότι θα έχει γκολ κι από τις δύο πλευρές, αλλά τελικώς έμεινε στη λευκή ισοπαλία, με τον Παναθηναϊκό να… πανηγυρίζει στο +5 πλέον από τους δύο διώκτες του!

Θυμηθείτε εδώ το match center του αγώνα

Δείτε εδώ τις καλύτερες στιγμές του ντέρμπι

Αναμενόμενες επιλογές και… καθυστέρηση

Ο Ρασβάν Λουτσέκου ξεκίνησε το παιχνίδι με αναμενόμενες επιλογές για την πρώτη ενδεκάδα. Ο Κοτάρσκι ήταν στην εστία, οι Ράφα Σοάρες, Κουλιεράκης, Ίνγκασον και Σάστρε στην άμυνα, από αριστερά προς τα δεξιά, αμυντικοί μέσοι ήταν οι Αουγκούστο και Ντάντας, επιτελικός ο Κωνσταντέλιας, οι Νάρεϊ και Ζίβκοβιτς στις πτέρυγες και ο Ολιβέιρα στην κορυφή της επίθεσης, σε σχηματισμό 4-2-3-1.

Αναμενόμενες κι οι επιλογές του Μίτσελ για τη βασική ενδεκάδα του Ολυμπιακού. Ο Πασχαλάκης, που όπως ήταν αναμενόμενο αποδοκιμάστηκε στην προθέρμανση, στην εστία, οι Ρέαμπτσιουκ, Ντόη, Παπασταθόπουλος και Ροντινέι στην άμυνα από αριστερά προς τα δεξιά, ο Ινμπόμ Χουάνγκ μαζί με τον Εμβιλά αμυντικοί μέσοι, οι Μπιέλ και Μασούρας στις πτέρυγες, ο Μπακαμπού στην κορυφή της επίθεσης και Χάμες λίγο πιο πίσω, ως επιτελικός μέσος, στο δικό του 4-2-3-1.

Να σημειωθεί ότι το παιχνίδι ξεκίνησε με 18′ λεπτά καθυστέρηση, διότι οι άνθρωποι του Ολυμπιακού ζήτησαν επίμονα να κατέβει ένα πανό, που είχε αναρτηθεί στην εξέδρα, με υβριστικό για τους “ερυθρόλευκους” περιεχόμενο. Μετά από διαβουλεύσεις, αποχώρηση των ομάδων με εντολή του διαιτητή στα αποδυτήρια και δύο φορές προθέρμανση για τους παίκτες, άρχισε το ντέρμπι, με το θερμόμετρο να δείχνει 2 βαθμούς Κελσίου!

Κυρίαρχος ΠΑΟΚ, ανίκητος Πασχαλάκης

Στο πρώτο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ ήταν κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο εξ αρχής. Μόλις στα 17” δευτερόλεπτα, ο Νάρεϊ μπήκε στην περιοχή του Ολυμπιακού από δεξιά, γύρισε την μπάλα, απέκρουσε ο Πασχαλάκης, βρήκε και στο δοκάρι και χάθηκε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τους “ασπρόμαυρους”. Στο 2ο, ο Ζίφκοβιτς σούταρε από το ύψος του πέναλτι, μετά από γύρισμα του Νάρεϊ, ο Πασχαλάκης είπε πάλι “όχι”. Στο 5ο, σουτ του Κωνσταντέλια έβγαλε ο Έλληνας τερματοφύλακας, όπως και στο 9ο σουτ του Ολιβέιρα. Ο ΠΑΟΚ είχε τέσσερις καλές τελικές στα πρώτα εννιά λεπτά!

Η πίεση του ΠΑΟΚ συνεχίστηκε. Στο 17ο, ο Κουλιεράκης έπιασε σουτ, που εξουδετέρωσε ο Πασχαλάκης και στο 36ο ο κεντρικός αμυντικός του “Δικέφαλου” έκανε προβολή όχι με ενδεδειγμένο τρόπο, στέλνοντας την μπάλα άουτ. Στο 44ο, ο Ολιβέιρα με γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή απείλησε την εστία του Ολυμπιακού, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ισορροπήσουν το παιχνίδι και να αποτρέψουν τη μεγάλη πίεση του ΠΑΟΚ από το εικοσάλεπτο και μετά. Μάλιστα, στο 22ο είχαν πολύ μεγάλη ευκαιρία να μπούνε μπροστά στο σκορ, όταν ο Χάμες με εξαιρετικό μακρινό σουτ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Κοτάρσκι. Αυτή ήταν και η κορυφαία τους στιγμή στο παιχνίδι. Στα 25 λεπτά μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, πάντως, όταν βρήκαν τα πατήματά τους, έδειξαν διάθεση να δημιουργήσουν, χωρίς, όμως, να καταφέρουν να φτιάξουν άλλη μεγάλη φάση.

Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με τους γηπεδούχους να έχουν 9 τελικές έναντι 5 των φιλοξενούμενων, τις δύο ομάδες να έχουν από ένα δοκάρι και την κατοχή υπέρ του ΠΑΟΚ, στο 54% έναντι 46% υπέρ του Ολυμπιακού. Ο “Δικέφαλος” δεν εκμεταλλεύτηκε τις πολύ μεγάλες στιγμές του σε αυτό το διάστημα κι έχασε την ευκαιρία να αλλάξει τα δεδομένα στο ματς, ενώ οι “ερυθρόλευκοι” ήταν άτυχοι στη φάση του Χάμες.

Κρύα σούπα…

Σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο, που ζέστανε για τα καλά τους θεατές στη γεμάτη από κόσμο Τούμπα, το δεύτερο ημίχρονο έμοιαζε με… κρύα σούπα! Αρκεί να σημειώσει κάποιος ότι οι καλές φάσεις σε αυτό το μέρος του παιχνιδιού είναι μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού. Στον αγωνιστικό χώρο υπήρξε ισορροπία μεταξύ των δύο ομάδων, που περισσότερο φρόντισαν να μην δεχτούν γκολ, παρά να δημιουργήσουν. Οι καλές εντυπώσεις του πρώτου σαρανταπεντάλεπτου είναι που έμειναν σε όλους από αυτό το ντέρμπι.

Η καλύτερη στιγμή του ΠΑΟΚ ήταν μόλις στο 49ο, όταν ο Κωνσταντέλιας σούταρε κι ο Πασχαλάκης απέκρουσε, όμως, ο Ρασβάν Λουτσέσκου ακόμη… φωνάζει στον Έλληνα παίκτη του, γιατί δεν έσπασε την μπάλα στον Νάρεϊ, ο οποίος ήταν δίπλα και είχε καλύτερες προϋποθέσεις για να σκοράρει. Στο 53ο, νέο σουτ του Κωνσταντέλια, κόντραρε η μπάλα, πήγε στον Ολιβέιρα, ο οποίος δεν μπόρεσε να σκοράρει με κεφαλιά. Στο 54ο, ο Αουγκούστο πήγε με λόμπα να “κρεμάσει” τον Πασχαλάκη, όμως, και πάλι ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού μπλόκαρε. Στο 73ο, σε φάση διαρκείας του ΠΑΟΚ, ο Τόμας τελικώς έκανε κεφαλιά, χωρίς αποτέλεσμα. Στο 87ο, ο Αουγκούστο εκτέλεσε απευθείας φάουλ από μακρινή απόσταση, η μπάλα έφυγε άουτ.

Το ντέρμπι τελείωσε με τον ΠΑΟΚ να έχει 17 τελικές έναντι 6 του Ολυμπιακού, τις δύο ομάδες να έχουν από ένα δοκάρι και την κατοχή της μπάλας υπέρ των γηπεδούχων 54%-46%. Τα νούμερα σε αυτή την περίπτωση αντικατοπτρίζουν και την εικόνα του αγώνα. Ο Ολυμπιακός έχασε σε δημιουργία μετά την αλλαγή του Χάμες από τον Σαμασέκου στο 80ό, όμως, όπως είπε ο Μίτσελ μετά τον αγώνα, αυτή η κίνηση έπρεπε να γίνει, μιας και ο Κολομβιανός μέσος των “ερυθρόλευκων” κουράστηκε.

Διαιτητής ήταν ο Σλοβάκος, Ιβάν Κρούζλιακ. Βοηθοί ήταν οι Μπράτισλαβ Χάντσκο, Βλάνταν Τοντόροβιτς. Τέταρτος διαιτητής ήταν ο Δημήτριος Μαλούτας. Ο ΠΑΟΚ φώναξε σε τρεις περιπτώσεις για πέναλτι. Μία στο 72ο, σε μαρκάρισμα πάνω στον Ίνγκασον, μία στο 90’+2′ σε μαρκάρισμα πάνω στον Σοάρες και μία στο 90’+4′ για χέρι αμυνόμενου στην περιοχή σε γύρισμα του Σάστρε.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης (70’ Νάσμπεργκ), Ράφα Σοάρες, Αουγκούστο, Ντάντας (72’ Σβαμπ), Νάρεϊ, Κωνσταντέλιας (90’+1’ Μπίσεσβαρ), Ζίβκοβιτς (72’ Τόμας), Ολιβέιρα

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Ντόη, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Χουάνγκ, Μασούρας (61’ Κανός), Χάμες (80’ Σαμασέκου), Μπιέλ (80’ Ράμον), Μπακαμπού (75’ Ελ Αραμπί)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.