Παναθηναϊκός-Λαμία 2-0: Νίκη βάλσαμο για το “Τριφύλλι” (vids)

Με το πρώτο γκολ του Κλέινχεϊσλερ και το έβδομο του Σπόραρ ο Παναθηναϊκός σταμάτησε το αρνητικό σερί "βυθίζοντας" τη Λαμία στην ουρά της βαθμολογίας. Η αποβολή του Στάνκο ήταν καθοριστική. Κορυφαίοι οι Μπρινιόλι, Ιωαννίδης και Τσέριν. Δοκάρι ο Πούχατς.

Χωρίς να πιάνει υψηλά στάνταρ απόδοσης ο Παναθηναϊκός νίκησε τη Λαμία με 2-0 και επανήλθε στην κορυφή της βαθμολογιας. Οι “πράσινοι” με τους Πούχατς, Κλέινχεϊσλερ και Μαντσίνι βασικούς και εκτός τον Παλάσιος και τον Σπόραρ πήραν τη μπάλα στα πόδια και βρήκαν γκολ από τον Ούγγρο στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός. Η Λαμία πάντως ήταν αξιόμαχη και απείλησε την εστία του Μπρινιόλι έχοντας ένα πολύ καλό διάστημα στην αρχή του δεύτερου μέρους.

Ωστόσο το αντιαθλητικό χτύπημα του Στάνκο στον Τσέριν που του απέφερε την αποβολή άλλαξε τα δεδομένα και απλοποίησε τα πράγματα για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς που είχε κορυφαίους τους Μπρινιόλι, Ιωαννίδη και Τσέριν. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να είχε πετύχει κι άλλα γκολ, είχε δοκάρι με τον Πούχατς και ευτύχησε να κάνει το 2-0 με το 7ο φετινό γκολ του Σπόραρ, ένα γκολ που είχε πολύ ανάγκη τόσο ο ίδιος όσο και η ομάδα του.

Για τη Λαμία πλέον τα πράγματα είναι ιδιαίτερα δύσκολα καθώς έμεινε τελευταία στη βαθμολογία και θα πρέπει να ζητήσει βαθμούς σε κάθε παιχνίδι αν θέλει να βάλει δύο ομάδες από κάτω της και να πετύχει την παραμονή της στην κατηγορία.

Έτσι ξεκίνησαν

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αποφάσισε να ξεκινήσει τον Παναθηναϊκό με αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα και με τις τρεις μεταγραφές σε αυτό. ‘Ετσι σε διάταξη 4-2-3-1 είχε τους Μπρινιόλι, Σένκεφελντ, Σάρλια, Βαγιαννίδη, Πούχατς, Πέρεθ, Τσέριν, Μπερνάρ, Μαντσίνι, Κλέινχχεϊσλερ, Ιωαννίδη.

Από την άλλη ο Σάββας Παντελίδης είχε στο αρχικό σχήμα τους Σαράνοφ, Τζανδάρη, Βέργο, Σιμόν, Μαρτίνεθ, Παόυλεβατς, Στάνκο, Κορνέζο, Ρόμανιτς, Βασιλαντωνόπουλο και Αμπάντα.

Άνοιξε λογαριασμό ο Κλέινχεϊσλερ

Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός μπήκε με σκοπό να πάρει τη μπάλα στα πόδια και η Λαμία να περιμένει. Μέχρι το 14ο λεπτό δεν είχε γίνει τίποτα αξιόλογο στο ματς, όταν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα άλλαξαν άρδην τα δεδομένα της αναμέτρησης. Η Λαμία απείλησε πρώτη όταν ο Ρόμανιτς είδε ωραία την κίνηση του Βέργου, τον τροφοδότησε κι αυτός έκανε το πλασέ σε πρώτο χρόνο μέσα στην περιοχή για να τον νικήσει ο Μπρινιόλι.

Ο Ιταλός τερματοφύλακας με οξυδέρκεια, τροφοδότησε τον Πέρεθ ο οποίος έπαιξε τη μπάλα στον Βαγιαννίδη στα δεξιά. Ωραίο ένα-δύο με τον Μαντσίνι ο οποίος έκανε την κάθετη στον Ιωαννίδη. Αυτός πάτησε περιοχή έκανε εντυπωσιακή κοφτή τρίπλα στον Κορνέζο και τροφοδότησε τον επερχόμενο Κλέινχεϊσλερ που έκανε με ψύχραιμο πλασέ το 1-0.

Στο 19′ ο Ρούμπεν Μαρτίνεθ θέλησε να απειλήσει τον Μπρινιόλι με σουτ από το ύψος της περιοχής, αλλά ο Ιταλός τερματοφύλακας καλά τοποθετημένος, μπλόκαρε εύκολα. Ο Παναθηναϊκός με κορυφαίο τον Ιωαννίδη και καλούς τους Τσέριν και Μπερνάρ προσπάθησε να δημιουργήσει ρήγματα αλλά δεν έφτανε σε καθαρές φάσεις. Από ένα κόρνερ του Μαντσίνι η προβολή του Ιωαννίδη έφυγε εκτός εστίας. Στο 37′ νέα σέντρα από τον Μπερνάρ, δύσκολη ανάποδη κεφαλιά του Ιωαννίδη και πάλι άουτ η μπάλα.

Στο 39′ ο Σάρλια μετά απο νέο κόρνερ πήδηξε μόνος αμαρκάριστος στην περιοχή αλλά δεν κατάφερε να βρει τη μπάλα όπως θα ήθελε. Στο 45′ ο Κροάτης σταμάτησε ωραία ανάπτυξη της Λαμίας, ενώ στις καθυστερήσεις ο Μπρινιόλι έδιωξε σε κόρνερ σέντρα σουτ του Βασιλαντωνόπουλου.

Πίεσε η Λαμία

Στο δεύτερο ημίχρονο η Λαμία βγήκε στο γήπεδο με σαφή διάθεση να πιέσει ψηλά και μέσα σε διάστημα λίγων λεπτών κατάφερε να γίνει αρκετές φορές απειλητική προς την εστία του Μπρινιόλι. είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα σε δέκα λεπτά η ομάδα της Φθιώτιδας κέρδισε έξι κόρνερ! Στο 49′ πάντως ο Παναθηναϊκός απείλησε πρώτος όταν από σέντρα Βαγιαννίδη, ο Ιωαννίδης κάνει άτσαλο τελείωμα μόνος απέναντι από τον Σαράνοφ.

Για δέκα λεπτά η Λαμία είχε καλές στιγμές με κορυφαία την κεφαλιά του Αμπάντα που ανάγκασε τον Μπρινιόλι σε ενστικτώδη επέμβαση με το πόδι. Μια κεφαλιά του Στάνκο έφυγε εκτός έστιας, ενώ άουτ ήταν και το σουτ του Βέργου από το ύψος της περιοχής, ενώ ένα ακόμα σουτ του Βέργου κτέληξε κόρνερ μετά από κόντρα.

Το αντιαθλητικό μαρκάρισμα του Στάνκο στον Τσέριν άλλαξε τα δεδομένα

Κι ενώ η Λαμία προσπαθούσε να μείνει απειλητική για να κυνηγήσει την ισοφάριση, ένα απονενοημένο αντιαθλητικό μαρκάρισμα του Στάνκο στο 65′ στον Τσέριν άλλαξε τις αριθμητικές ισορροπίες.

Η Λαμία έμεινε με δέκα παίκτες και ο Παναθηναϊκός λιγο έλειψε άμεσα να το εκμεταλλευτεί. Ο Πούχατς εκτέλεσε το φάουλ και έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Στη συνέχεια σούταρε ξανά αναγκάζοντας τον Σαράνοφ σε δύσκολη επέμβαση. η φάση συνεχίστηκε με τον Μπερνάρ να αστοχεί απο πλεόνεκτική θέση.


Στο 71΄Τσέριν και Ιωαννίδης συνδυάστηκαν άψογα, με τον φορ του Παναθηναϊκού να τελειώνει τη φάση και τον Σαράνοφ να του λέει όχι, ενώ ο Τσέριν είχε σουτ στο 74′ που κόντραρε στον Παούλεβατς και έφυγε κόρνερ κι άλλο ένα στο 79′ που μπλόκαρε ο Σαράνοφ στην κλειστή του γωνιά. Στο 81′ ο Βαγιαννίδης προωθήθηκε πήρε την μπάλα από τον Παλάσιος και εκτέλεσε με το εξωτερικό φάλτσο για να στείλει τη μπάλα άουτ.

Στο 88′ οι “πράσινοι” αναπτύχθηκαν όμορφα με τη μπάλα να φτάνει στον Τσέριν το σουτ του οποίου έφυγε εκτός εστίας. Στο 89′ ο Τσιλούλης βρέθηκε στην περιοχή του Παναθηναϊκού και σούταρε χλιαρά στην αγκαλιά του Μπρινιόλι. Στο 92′ ο Σπόραρ έκανε το 2-0 για τον Παναθηναϊκό βάζοντας τέλος στην αναμέτρηση. Ο Παλάσιος έκανε τη σέντρα από δεξιά, η μπάλα πέρασε στο δεύτερο δοκάρι όπου ο Μπερνάρ τη γύρισε παράλληλα με τη γραμμή. Εκεί ο πεσμένος Σπόραρ με το κεφάλι απλά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα βάζοντας και πρόωρο τέλος στην αναμέτρηση.

Οι συνθέσεις

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σένκεφελντ, Σάρλια, Βαγιαννίδης, Πούχατς, Πέρεθ, Τσέριν, Μπερνάρ, Μαντσίνι (82′ Τσόκαϊ), Κλέινχχεϊσλερ (60′ Παλάσιος), Ιωαννίδης (82′ Σπόραρ).

Λαμία (Σάββας Παντελίδης): Σαράνοφ, Τζανδάρης (62′ Σλίβκα), Βέργος (82′ Μανούσος), Σιμόν, Μαρτίνεθ (68′ Νούνιες), Παόυλεβατς, Στάνκο, Κορνέζος, Ρόμανιτς (82′ Τόσιτς), Βασιλαντωνόπουλος (62′ Τσιλούλης) και Αμπάντα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.