ΟΦΗ – Αστέρας Τρίπολης 1-0 : Το έψαξε περισσότερο και δικαιώθηκε! (hls)

Με γκολ του Ισπανού Λουίς Περέα στο 88ο λεπτό, ο ΟΦΗ νίκησε τον Αστέρα Τρίπολης και τον ξεπέρασε στην βαθμολογία της Σούπερ Λίγκα.

Η ομάδα της Κρήτης ήταν καλύτερη στο δεύτερο ημίχρονο, απέναντι σε έναν Αστέρα που “πονούσε” περισσότερο λόγω των απουσιών του στον ανασταλτικό τομέα, και “πλήρωσε” την παθητική τακτική του σε αυτό το χρονικό διάστημα.

Σε σχήμα 3-4-3 η ομάδα της Κρήτης όπως την ξεκίνησε ο Λιθουανός Νταμπράουσκας.
Ο Μανδάς στην εστία και μπροστά του οι Γιαννούλης, Βούρος, Πασαλίδης. Οι Θοράρισον, Λάρσον, Μεγιάδο και Ντιουσέ στην μεσαία γραμμή με τον Τοράλ λίγο μπροστά τους και πίσω από τους προωθημένους Ντικό, Μπαλογιάννη.

Με αλλαγές η ενδεκάδα των Αρκάδων, όπως την παρέταξε ο Άκης Μάντζιος σύμφωνα με το ιατρικό δελτίο και τη διάθεση για φρεσκάρισμα στον Αστέρα.
Ο Νίκος Παπαδόπουλος κάτω από τα γκολπόστ. Στην άμυνα, οι Καστάνιο, Ατζουλάς, Ατιένθια με τους Καρμόνα, Άλβαρες στις πτέρυγες και στον κάθετο άξονα τους Μουνάφο, Μπερτόλιο, Σαντα Φέ και προωθημένους τους Μπαράλες, Ρεγκίς σε ένα 3-5-2 που ίσως και να δείχνει μια νέα φιλοσοφία στην συγκεκριμένη ομάδα.
Μετά από ένα αναγνωριστικό πρώτο δεκάλεπτο, ο Αστέρας έδειξε περισσότερο… δογματικός στην ανάπτυξή του, αναζητώντας μια «κερκόπορτα» στην καρδιά της άμυνας των γηπεδούχων.
Τρεις επικίνδυνες προσπάθειες προς την εστία του Μανδά με πιο χαρακτηριστικές αυτές στο 22ο – σουτ του Μπερτόγλιο, κι ενώ ο Μανδάς είχε συγκρουστεί με τον Γιαννούλη κι απέκρουσε ενστικτωδώς – και την κεφαλιά του Μπαράλες στο 24’ από πολύ καλή θέση, ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια!
Οι γηπεδούχοι άρχισαν να βρίσκουν ρυθμό μετά το ημίωρο, δημιουργώντας δύο καλές φάσεις. Πιο αξιόλογη αυτή του 38ου λεπτού με τον Παπαδόπουλο να αποκρούει σουτ του Ντικό.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΟΦΗ έδειξε πιο αποφασισμένος να αναλάβει τα ηνία του αγώνα, πιέζοντας τον Αστέρα στο μισό γήπεδο την ίδια ώρα που η ομάδα του Μοριά έψαχνε να βρει μια νέα ανασταλτική ταυτότητα καθώς είχε αποχωρήσει με ενοχλήσεις ο Μουνάφο με τον Ιγκλέσιας και τον Βαλιέντε εκτός πλάνων! Ο ένας τιμωρημένος κι ο άλλος σε αποθεραπεία.
Έστω κι έτσι πάντως οι γηπεδούχοι δεν είχαν πολλές επιλογές στην προσέγγιση της αντίπαλης περιοχής!
Ένα σουτ του Κολομβιανου Μουσκέρα χωρίς στόχο στο 69’, ένα πολύ πιο επικίνδυνο από τον Λάρσον δέκα λεπτά αργότερα που έστειλε τη μπάλα… «ξυστά» άουτ.
Η επιμονή των γηπεδούχων να πιέσουν καρποφόρησε το 88ο λεπτό όταν ο Ισπανός Περέα με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα μιας ομάδας η οποία «πλήρωσε» την προσήλωσή της στον βαθμό της ισοπαλίας, μένοντας εν τέλει με άδεια χέρια!

ΟΦΗ (Νταμπράουσκας)
Μανδάς, Βούρος, Πασαλίδης, Γιαννούλης (77’ Λουίς Περέα), Λάρσον, Θοράρινσον, Ντιουσέ (84’ Μπάκιτς), Μεγιάδο, Τοράλ, Μπαλογιάννης (67’ Μοσκέρα), Ντίκο.

Αστέρας Τρίπολης (Άκης Μάντζιος)
Παπαδόπουλος, Καστάνο, Ατιένθα, Αντζουλάς, Καρμόνα, Άλβαρες, Μουνάφο (46’ Γκαρντάφσκι), Σάνταφε (90’ Μπενίτο), Μπερτόγλιο (61’ Μπαρτόλο), Ρεγκίς (72’ Σίτο), Μπαράλες.





Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.