Ο… κατοστάρης Σιμάνσκι και οι στιγμές του στην ΑΕΚ (vids)

Ο Ντάμιαν Σιμάνσκι συμπλήρωσε 100 συμμετοχές με τη φανέλα της ΑΕΚ σε όλες τις διοργανώσεις και το Novasports.gr θυμάται τις σημαντικότερες στιγμές του Πολωνού με τα κιτρινόμαυρα.

Ο Ντάμιαν Σιμάνσκι ήρθε στην ΑΕΚ ως δανεικός τον Ιανουάριο του 2020 και πλέον βρίσκεται στον τέταρτο χρόνο παρουσίας του στην Ένωση, η οποία το καλοκαίρι του 2020 είχε κάνει χρήση του δικαιώματος να τον αποκτήσει από την Τέρεκ Γκρόζνι για λιγότερο από ένα εκατ. ευρώ.

Ο Πολωνός χαφ είναι από τους πολυτιμότερους παίκτες της Ένωσης στην τρέχουσα σεζόν βρίσκοντας με τον Ματίας Αλμέιδα το ρόλο του στην ενδεκάδα της ΑΕΚ. Ένας ρόλος που του έδωσε την ευκαιρία να γίνει ξανά διεθνής με την Πολωνία και να βρεθεί στα γήπεδα του Κατάρ και το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Δείτε εδώ το τελευταίο γκολ του Σιμάνσκι με την ΑΕΚ

Το ντεμπούτο του Σιμάνσκι

Ο Ντάμιαν Σιμάνσκι ήρθε στην ΑΕΚ επί επόχης Ίλια Ίβιτς στη θέση του τεχνικού διευθυντή της ΑΕΚ και Μάσιμο Καρέρα σ’ αυτή του προπονητή. Ουσιαστικά, ο Πολωνός είχε αποκτηθεί αρχικά για να καλύψει το κενό του Κώστα Γαλανόπουλου που είχε τραυματιστεί λίγες εβδομάδες νωρίτερα και θα έχανε το μεγαλύτερο μέρος της υπόλοιπης χρονιάς. Ο Σιμάνσκι έκανε το ντεμπούτο του με τα κιτρινόμαυρα στις 22 Ιανουαρίου του 2020 κόντρα στον Βόλο στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Η ΑΕΚ επικράτησε 3-1 και ο Πολωνός αγωνίστηκε για 79 λεπτά, με τον Μπότο να τον αντικαθιστά. Από το πρώτο κιόλας παιχνίδι του με την Ένωση ο Σιμάνσκι έδειξε πως είναι ένας παίκτης με στοιχεία που έλειπαν από το παιχνίδι της ΑΕΚ.

Το πρώτο του γκολ με την ΑΕΚ

Από τη μέρα που ήρθε στην ΑΕΚ, ο Ντάμιαν Σιμάνσκι σπάνια βρέθηκε εκτός ενδεκάδας. Για την ακρίβεια ήταν εκτός βασικού σχήματος είτε λόγω τραυματισμού, είτε λόγω τιμωρίας. Ο Πολωνός χαφ πέτυχε το πρώτο του γκολ με την Ένωση μετά από 18 συμμετοχές με τα κιτρινόμαυρα. Μάλιστα, το “παρθενικό” του γκολ με την ΑΕΚ σημειώθηκε ερχόμενος από τον πάγκο στον αγώνα των πλέι οφ με τον Άρη στο “Κλεάνθης Βικελίδης“, όπου η ομάδα του επικράτησε με 4-1. Ο ίδιος μπήκε στο ματς στο 73ο λεπτό αντί του Μάνταλου και σκόραρε 11 λεπτά μετά, κάνοντας το 1-4.

Ο Σιμάνσκι των ντέρμπι

Με την ΑΕΚ ο Ντάμιαν Σιμάνσκι έχει πετύχει στις 100 συμμετοχές του οκτώ γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Αυτό που είναι αξιοσημείωτο ωστόσο είναι το γεγονός πως όποτε ο Πολωνός σκοράρει σε ντέρμπι η ΑΕΚ δεν χάνει. Ο 27χρονος διεθνής χαφ τα περισσότερα γκολ του τα έχει σημειώσει εναντίον του Άρη στο “Κλεάνθης Βικελίδης“, όπου έχει σκοράρει τρεις φορές με την ομάδα του να μετράει ισάριθμες νίκες. Επίσης, έχει βρει δίχτυα σε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, 1-0 τη σεζόν 2021-22 (σκόραρε στο 2ο λεπτό), αλλά και εναντίον του Ολυμπιακού στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” την ίδια χρονιά με το ντέρμπι να τελειώνει στο 1-1.

Δείτε εδώ το γκολ επί του Ολυμπιακού πέρυσι στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”.

Το ματς που το κοντέρ έγραψε… 100

Τη φετινή σεζόν, ο Ντάμιαν Σιμάνσκι έχει αγωνιστεί στα 14 από τα 17 παιχνίδια πρωταθλήματος, μετρώντας ένα γκολ, ενώ έχει και μία συμμετοχή στο κύπελλο Ελλάδας, στη νίκη 2-0 επί της Κηφισιάς στη Ριζούπολη. Στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ο Πολωνός συμπλήρωσε 100 παρουσίας με τα κιτρινόμαυρα σε όλες τις διοργανώσεις και αυτή ήταν μια ιδιαίτερη στιγμή για τον ίδιο, ο οποίος δήλωσε περήφανος και χαρούμενος.

Δείτε την ανάρτηση του Πολωνού χαφ, o οποίος έγραψε: “΄’Ομορφο βράδυ να παίζεις το 100ο παιχνίδι σου για την ΑΕΚ. Σας ευχαριστώ πολύ για την υποστήριξη”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.