Ατρόμητος – Ιωνικός 2-0: Κοντά στην εξάδα ο ένας, κοντά στην έξοδο ο άλλος (hls)

Βήμα εξάδας για τον Ατρόμητο που πέρασε νικηφόρα το εμπόδιο του Ιωνικού (1-0) στον αγώνα για την 17η αγωνιστική της Super League. Δύσκολο το έργο των Νικαιωτών που παραμένουν καθηλωμένοι στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα

Με τους καλύτερους οιωνούς άρχισε για τον Ατρόμητο η αναμέτρηση κόντρα στον Ιωνικό. Μόλις στο δεύτερο λεπτό, οι γηπεδούχοι όχι μόνο κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Κιάρτανσον από τον Τσίμπσαχ (ο Ισλανδός από τα 11 βλήματα έκανε το 1-0) ταυτόχρονα όμως ήρθε και η αποβολή του Γκανέζου μέσου με συνέπεια ο Γιώργος Σπανός να πρέπει να αναθεωρήσει πολύ σύντομα τα πλάνα του και να παίξει ακόμη πιο σφικτά απέναντι στην πολύ καλά οργανωμένη επίθεση των αντιπάλων του.

Η αριθμητική υπεροχή των γηπεδούχων, τους έδωσε την ευχέρεια να κυριαρχήσουν στον αγωνιστικό χώρο χάνοντας μάλιστα σημαντικές ευκαιρίες για γκολ.

Από τις αξιοσημείωτες εκείνες του 18ου λεπτού με τον Ροτάριου να στέλνει την μπάλα άουτ από καλή θέση, ενώ στο 21΄ ο Χουτεσιώτης να σταματάει την μπάλα από την κεφαλιά του Κιάρτανσον.

Στο 25΄ για πρώτη φορά απείλησε ο Ιωνικός από την εκτέλεση φάουλ του Άοσμαν με τον Μάριτς να πρέπει να διώξει με υπερένταση και στο 32΄ ήταν η σειρά του Ατρόμητου να ψάξει το γκολ και πάλι με τον Κιάρτανσο (από την εξαιρετική πάσα του Ροτάριου), αλλά ο Χουτεσιώτης από το πλασέ του Ισλανδού άπλωσε το χέρι του για να διώξει ενστικτωδώς σε κόρνερ.

Στο 30΄ ο Δημήτρης Σπανός σε μια κίνηση τακτικής αποφασίζει να αποσύρει από τον αγωνιστικό χώρο τον Λοβέρα και να περάσει στη θέση του τον Κάνιας που έχει περισσότερα τρεξίματα και ο Ιωνικός βοηθήθηκε σημαντικά στο κομμάτι των αντεπιθέσεων. Στο 44΄ μάλιστα σε μια τέτοια προσπάθεια ο Μύγας βρέθηκε σε θέση βολής, επιχείρησε το σουτ αλλά ο Μάριτς μπλόκαρε την μπάλα.

Στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, ο Χουτεσιώτης υποχρεώθηκε σε νέα διπλή ενέργεια μετά τα διαδοχικά σουτ των Φρίντγιονσον και Ρομπάϊγ.

Ο Ιωνικός συνέχισε να έχει παθητικό ρόλο και στο δεύτερο 45λεπτο αλλά άντεξε πολύ λίγο, καθώς στο 59΄ δέχτηκε το 2ο γκολ από τον Ροτάριου που εκμετελλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την πάσα από την προσπάθεια του Ντε Μποκ.

Στο 65΄ ο Ιωνικός ζήτησε πέναλτι όταν μετά την προσπάθεια του Φαντιγκά, η μπάλα χτύπησε στο σώμα του Στρούγγη (ίσως να βρήκε και το χέρι), αλλά ο διαιτητής που ήταν πολύ κοντά στην φάση έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Ο ρυθμός στο β΄ ημίχρονο έπεσε πολύ, με τους ποδοσφαιριστές του Ατρόμητου να έχουν τον απόλυτο έλεγχο του κέντρου και τους αντιπάλους τους απλώς να προσπαθούν να “κλέψουν” κάποια μπάλα ώστε να δημιουργήσουν προυποθέσεις αντεποίθεσης.

Οι Ντε Μποκ, Κιάρτανσον, Ροτάριου, Φρίτζινσον ήταν οι κορυφαίοι των νικητών, ενώ τον τίτλο του MVP από τους φιλοξενούμενους έχει ο Χουτεσιώτης που μπορεί να δέχτηκε δύο γκολ, αλλά σε πολλές περιπτώσεις με τις επεμβάσεις του κράτησε το σκορ σε αξιοπρεπή όρια.

Ατρόμητος: Μάριτς, Κεχρίντα, Χατζηισαΐας, Στρούγγης, Ντε Μποκ, Γκονζάλες, Φρίντζινσον (79΄ Οικονομίδης), Έρλινγκμαρκ, Ρομπάιγ (84΄ Τζοβάρας), Κιάρτανσον (74΄ Τζαβίδας) Ροτάριου (79΄ Κλωναρίδης)

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Σάκιτς, Μύγας (80΄ Ελευθεριάδης), Τσιγκρίνσκι, Σόουζα, Βαλεριάνος, Ρομαό, Τσίμπσαχ, Άοσμαν (56΄ Φαντιγκά), Λοβέρα (30΄ Κάνιας) Μάντζης

Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Κουρομπύλια (Δυτ. Αττικής) – Διαμάντης (Λέσβου)
4ος: Αγγελάκης (Μακεδονίας)
VAR: Ζαμπαλάς (Ηπείρου)
AVAR: Κόλλιας (Ηπείρου)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.