Παναιτωλικός – ΠΑΟΚ 0-2: Νίκη… προσπέρασης (hls)

Νίκη με ψυχολογικό πουσάρισμα αφού ο δικέφαλος είναι πλέον τρίτος στον πίνακα της βαθμολογίας.

Νίκη που του δίνει την ευκαρία να προσπεράσει τον Ολυμπιακό και να πλησιάσει ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, ένα 2-0 για τον ΠΑΟΚ που δεν ήταν και τόσο εύκολο, αλλά στην παρούσα φάση οι νίκες είναι που μετράνε.

Από το πρώτο λεπτό ο ΠΑΟΚ πίεζε τον Παναιτωλικό από την περιοχή του προσπαθώντας να χαλάσουν την ανάπτυξη της ομάδας του Αναστασίου και να κερδίσει μπάλες ώστε να δημιουργήσει προϋποθέσεις για να σκοράρει.

Από τα πρώτα λεπτά το ματς είχε ένταση και νεύρα και εντός αγωνιστικού χώρου αλλά και στους πάγκους των δύο ομάδων, με πολλές φωνές για μαρκαρίσματα και σφυρίγματα του κ. Σιδηρόπουλου.

Ο ΠΑΟΚ μόλις στο 2΄κατάφερε να πατήσει περιοχή όμως το σουτ του νεαρού Κωνσταντέλια πέρασε περίπου ένα μέτρο έξω από το αριστερό δοκάρι του Ανέστη. Στο 14ο λεπτό οι παίκτες του Λουτσέσκου κατάφεραν να σκοράρουν με τον Νάρεϊ, όμως το VAR έκοψε τους πανηγυρισμούς των φιλοξενούμενων, αφού το γκολ δεν μέτρησε ως οφσάιντ. Ο δικέφαλος όμως είχε στείλει το μήνυμά του, ότι θα ψάξει με κάθε τρόπο το γκολ. Το άγγιξε στο 35ο λεπτό όταν ο Ολιβέιρα με ωραίο σουτ ανάγκασε τον Ανέστη σε ωραία απόκρουση και στο… ριμπάουντ ο Κωνσταντέλιας πλάσαρε, όχι με δύναμη όμως, με τον Έλληνα τερματοφύλακα να λέει και πάλι όχι. Τέσσερα λεπτά μετά ο ΠΑΟΚ και πάλι έφτασε κοντά στο γκολ, ύστερα από έξυπνη εκτέλεση φάουλ του Ολιβέιρα, ο οποίος βρήκε τον Νάρεϊ, το γυριστό σουτ του οποίου όμως το έβγαλε κόρνερ ο Ανέστης.

Τελικά, το γκολ για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο καλύτερο λεπτό για τον ίδιο και στο χειρότερο για τους γηπεδούχους, στο 5ο λεπτό του έξτρα χρόνου, με δυνατή κεφαλιά του Ολιβέιρα που ήταν από τους καλύτερους του πρώτου μέρους. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ έπρεπε να κάνουν υπομονή λίγα δευτερόλεπτα να τσεκαριστεί από το VAR αν υπήρξε επιθετικό φάουλ, όχι του σκόρερ, πριν η μπάλα φτάσει στο κεφάλι του Ολιβέιρα. Η φάση ήταν καθαρή και το 1-0 μέτρησε κανονικά και ο δικέφαλος πήγε στην ανάπαυλα με το 1-0 υπέρ του.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ έδειξε ότι θέλει να τελειώσει από νωρίς το παιχνίδι και μέσα σε τρία λεπτά βρήκε δύο ευκαιρίες, αρχικά από εκτέλεση φάουλ του Ολιβέιρα ο Αουγκούστο μπήκε στη φάση και με τακουνάκι θέλησε να νικήσει τον Ανέστη χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Η δεύτερη φάση ήρθε από κλέωιμο και πάσα του Ζίφκοβιτς στον Ολιβέιρα ο οποίος όμως πλάσαρε άστοχα στέλνοντας τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου μέρους ο Παναιτωλικός δεν είχε καταφέρει νε περάσει τη μεσαία γραμμή με αξιώσεις, μέχρι το 57ο λεπτό όπου έχασε πραγματικά μία απίθανη ευκαιρία για να ισοφαρίσει. Αρχικά ο Μάρτενσεν ανάγκασε τον Κοτάρσκι σε δύσκολη απόκρουση αλλά η μπάλα στρώνεται στον Καρέλη ο οποίος όμως πλάσαρε, ουσιαστικά σε κενή εστία, άουτ.

Δύο λεπτά μετά ο ΠΑΟΚ πάτησε περιοχή διαδοχικά σουτ από Νάρεϊ και Ζίφκοβιτς σταμάτησαν στα σώματα και το ανάποδο ψαλίδι του Κωνσταντέλια έστειλε την μπάλα στον Ανέστη. Ο ΠΑΟΚ δεχόταν πίεση, όμως ένα κλέψιμο του Ζίφκοβιτς θα μπορούσε να έχει βάλει τον ΠΑΟΚ με δύο γκολ μπροστά στο σκορ, αφού ο Σέρβος έβγαλε τον δικέφαλο στην κόντρα τρεις με έναν αμυντικό, όμως δεν πάσαρε σε κανέναν συμπαίκτη του, με αποτέλεσμα να κοπεί από τον αμυντικό αναγκάζοντας τον Λουτσέσκου να σηκωθεί από τον πάγκο του και να βάλει έντονες φωνές.

Η επόμενη σημαντική στιγμή στο ματς ήταν για τους γηπεδούχους οι οποίοι έβγαλαν αντεπίθεση με Νταγκό και Πέδρο, η μπάλα έφτασε στον Κολοβό ο οποίος έπιασε το σουτ αναγκάζοντας τον Κοτάρσκι να πέσει δεξιά και να βγάλει την μπάλα κόρνερ.

Όμως από λάθος του Κολοβού στο 84ο λεπτό, ο Ζίφκοβιτς πήρε την μπάλα, αυτή τη φορά πάσαρε, αρχικά και σωστά στη συνέχεια στον Αουγκούστο που βγήκε απέναντι από τον Ανέστη κάνοντας το 2-0 για τον δικέφαλο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.