Ολυμπιακός: Τα… πιστόλια του Ελ Αραμπί, οι “ομορφιές” του Μπιέλ, οι ευκαιρίες του Μπακαμπού

Η σημασία της αποτελεσματικότητας στην επιθετική γραμμή του Ολυμπιακού, μέσα από τρεις "ερυθρόλευκους"

Ο δεύτερος γύρος της Super League ξεκινά και είναι αρκετά απαιτητικός για τον Ολυμπιακό. Οι “ερυθρόλευκοι” είναι η ομάδα που σαν πρωταθλήτρια θέλει να υπερασπιστεί τον τίτλο της, ούσα αρκετούς πόντους μακριά απ’ την κορυφή. Η ομάδα του Μίτσελ πρέπει να πραγματοποιήσει ένα νικηφόρο σερί -να κοιτάξει δηλαδή πρωτίστως τον εαυτό της- και να έχει παράλληλα το βλέμμα σε τυχόντα στραβοπατήματα ΑΕΚ και Παναθηναϊκού, για να περιορίσει τη διαφορά. Η επιτυχία περνά από αρκετά σημεία της λειτουργίας της ομάδας, αλλά πολύ σημαντική είναι η αποτελεσματικότητα στην επιθετική γραμμή. Εκεί ξεχωρίζουν φέτος τρία ονόματα, οι Γιουσέφ Ελ Αραμπί (τι πιο σύνηθες), ο Πεπ Μπιέλ και ο Σεντρίκ Μπακαμπού.

Γιουσέφε Ελ Αραμπί
Ο Ελ Αραμπί ψάχνει τον εαυτό του! ΠΗΓΗ: In Time Sports

Ο Ελ Αραμπί πρωταγωνιστεί και στα… χειρότερα του

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί σίγουρα δεν νιώθει γεμάτος με τη συγκομιδή του και την εν γένει εικόνα του στη φετινή κούρσα του Ολυμπιακού, ωστόσο έχει καταφέρει με τον τρόπου που γνωρίζει καλύτερα (το σκοράρισμα) να είναι ο κορυφαίος γκολτζής της ομάδας. Ο Μαροκινός φορ έχει φτάσει τα πέντε γκολ σε 22 ματς και 944 αγωνιστικά λεπτά, ενώ είναι ο μοναδικός παίκτης ο οποίος βρήκε δίκτυα σε Super League, Κύπελλο, Europa League, αλλά και στα προκριματικά. Το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα (21/12, 20.00, NS Prime) του ανοίγει την όρεξη καθώς οι Ηπειρώτες είναι μια ομάδα την οποία παραδοσιακά βάζει στο… σημάδι! Ο 35χρονος φορ έχει πετύχει έξι γκολ κόντρα στον ΠΑΣ σε εννέα ματς. Περισσότερα στην Ελλάδα εχει απέναντι στη Λαμία, τον Ατρόμητο (7) και την ΑΕΚ (9).

Πεπ Μπιέλ
Τρία “BEST GOAL” για τον Μπιέλ. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Ο Μπιέλ σκοράρει με… στυλ

Ο Πεπ Μπιέλ έχει σκοράρει τέσσερα γκολ σε 15 ματς με τον Ολυμπιακό σε 1.199 λεπτά συμμετοχής. Ο Ισπανός μπήκε αρκετά νωρίς στο… “ερυθρόλευκο” νόημα και είναι δεύτερος στη λίστα των σκόρερ. Αν και μερικές φορές δυσκολεύεται στις πτέρυγες, δείχνει σημάδια προσαρμογής, που φυσικά αφήνουν πρωτίστως ικανοποιημένο τον Μίτσελ. Μάλιστα τα τρία που έχει πετύχει στο πρωτάθλημα έχουν ψηφιστεί BEST GOAL στη σχετική ψηφοφορία της Super League. Συγκεκριμένα πήρε το βραβείο για τα γκολ με Ιωνικό (3η), Παναιτωλικό (9η) και Παναθηναϊκό (11η).

Μέσα στις φάσεις και… εν μέρει στα γκολ ο Μπακαμπού. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Ο Μπακαμπού είναι στις φάσεις και ελπίζει!

Ο Σεντρίκ Μπακαμπού προσπέρασε με άνεση τον Ουί Τζο στην εξίσωση των φορ του Ολυμπιακού και για ένα -σημαντικό- διάστημα ήταν μπροστά και απ’ τον Ελ Αραμπί. Για τον επιθετικό απ’ το Κόνγκο είναι τεράστιο προτέρημα πως βρίσκεται συνεχώς μέσα στις φάσεις και μάλιστα σε επίκαιρη θέση. Ο 31ετών φορ έχει σκοράρει τέσσερις φορές σε δέκα ματς και ελπίζει πως με περισσότερες ευκαιρίες απ’ τον Μίτσελ (πιθανότατα πολλές απ’ αυτές στο 4-4-2), θα φτάσει σε διψήφιο αριθμό τερμάτων στη σεζόν για πρώτη φορά στην Ευρώπη μετά τη σεζόν 2016-2017, όταν με τη Βιγιαρεάλ είχε δέκα γκολ σε 26 ματς στη La Liga.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.