Βόλος: Επιστροφή με στόχους και νέα πρόσωπα

Η πορεία του Βόλου στον πρώτο γύρο της Super League έχει υπογραφή, εκείνη του Κώστα Μπράτσου. Η ομάδα της Μαγνησίας επιστρέφει στην αγωνιστική δράση του πρωταθλήματος με τους Όγκνιεν Οζέγκοβιτς και Έντσο Γκάγκι στο ρόστερ, αλλά χωρίς τον Πάολο Φερνάντες.

Βόλος, μια επαρχιακή ομάδα που με την αγωνιστική της εικόνα στο γήπεδο, αλλά κυρίως το επιθετικό ποδόσφαιρο εντυπωσίασε και «τρόμαξε» τους αντιπάλους. Ύστερα από την απόλυση του Οσβάλντ Τάνσο τον περασμένο Αύγουστο μετά την ισοπαλία στην πρώτη «στροφή» της Super League με τον Αστέρα Τρίπολης, ο Κώστας Μπράτσος ανέλαβε για ακόμη μία χρονιά τα ηνία του συλλόγου. Μάλιστα οι αριθμοί του πρώτου γύρου αποδεικνύουν την καλή πορεία του Βόλου και τους υψηλούς στόχους της ομάδας, την είσοδο στα playoffs

Το «φινάλε» του πρώτου γύρου βρήκε τον σύλλογο της Μαγνησίας στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 24 βαθμούς. Αυτή η συγκομιδή ήρθε από επτά νίκες, τρεις ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βόλος νίκησε την ΑΕΚ στη Ριζούπολη (1-0) και τον Άρη στο «Πανθεσσαλικό Στάδιο» (2-0), ενώ «έφυγε» από το φαληρικό γήπεδο κόντρα στον Ολυμπιακό με το αποτέλεσμα της ισοπαλίας (1-1). Αντίθετα γνώρισε βαριά ήττα από τον Πρωταθλητή χειμώνα, Παναθηναϊκό (5-1) όπως και στην Τούμπα την τελευταία αγωνιστική κόντρα τον ΠΑΟΚ (3-0). 

Με βάση τα στατιστικά της διοργανώτρια Αρχής έχει την 3η καλύτερη επίθεση με 21 γκολ, μπροστά του βρίσκεται τόσο το «τριφύλλι» με 24 όσο και η «Ένωση» έχοντας ένα λιγότερο. Όσον αφορά την άμυνα δέχτηκε 19 τέρματα και έτσι ο Βόλος έχει την 5η χειρότερη αμυντική γραμμή με τους ΠΑΣ Γιάννινα (28), Ιωνικό (24), ΟΦΗ (21), Λαμία (20) να ολοκληρώνουν την πρώτη πεντάδα. 

Συνολικά εννέα παίκτες έχουν “πυροβολήσει” τα αντίπαλα δίχτυα. Πρώτος σκόρερ ο Μίλος Ντέλετιτς με πέντε τέρματα σε 13 αγωνιστικές. Ακολουθούν οι Όγκνιεν Οζέγκοβιτς (4γκ, 10αγ.), Τάσος Τσοκάνης (3γκ, 12αγ.), Πάολο Φερνάντες (3γκ, 13αγ.), Ζαν Πιέρ Μπαριέντος (2γκ, 11αγ.), Αντόνιο Λούνα (1γκ, 12αγ.), Άντονι Νόκαρ (1γκ, 6αγ), Γιώργος Κούτσιας (1γκ, 9αγ.) και Τομ Φαν Βέερτ (1γκ, 3 αγ.). Στον τομέα των ασίστ οι περισσότερες έχουν δημιουργηθεί από τα πόδια του Πάολο Φερνάντες, φτάνοντας τις πέντε για τον Ισπανό μεσοεπιθετικό. Ακολουθούν οι Νίκολα Μεθκίδα (2 ασ, 10αγ. ), Νικολάι Άλχο (1 ασ, 12 αγ.), Τάσος Τσοκάνης (1 ασ, 12αγ.), Βίκτορ Φερνάντεζ (1 ασ, 7 αγ. ) και Αντόνιο Λούνα (1 ασ, 12αγ.).

Ο Βόλος επιστρέφει στη δράση την Τετάρτη (21/12, 17:00) για το πρωτάθλημα Ελλάδας κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης χωρίς μία βασική μονάδα για τον Κώστα Μπράτσο. Ο Έλληνας προπονητής δε θα έχει στις επιλογές του, τον Πάολο Φερνάντες. Ο 24χρονος Ισπανός θα συνεχίσει την καριέρα του με την ΑΕΚ, καθώς υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το 2027 τον περασμένο Σεπτέμβριο, αλλά παρέμεινε στο Βόλο ως δανεικός για το πρώτο γύρο. 

Η διοίκηση αντικατέστησε τον Πάολο Φερνάντες με τον Έντσο Γκάγκι. Ο 24χρονος Αργεντινός θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην Ευρώπη και θα πρέπει να καλύψει το «κενό» που αφήνει η ποιότητα του Ισπανού, δηλαδή στοιχεία όπως η τεχνική κατάρτιση, η ταχύτητα και η ικανότητα με τη μπάλα στα πόδια. Είναι σημαντικό ότι ο Γκάγκι προέρχεται από μία γεμάτη χρονιά με την Τσάκο φορ Έβερ μετρώντας 25 συμμετοχές, τρία γκολ και τρεις ασίστ. Είναι δεδομένο ότι θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής στα «θέλω» του Μπράτσου, αλλά εξίσου σημαντικό αποτελεί το γεγονός ότι υπέγραψε νωρίς το συμβόλαιο και εντάχθηκε στη μίνι προετοιμασία εν όψει της επανέναρξης του πρωταθλήματος.

Η αποχώρηση του Πάολο Φερνάντες με προορισμό το στρατόπεδο της ΑΕΚ, δεν ήταν η πρώτη είχε προηγηθεί εκείνη του Τομ Φαν Βέερτ. Ο 31χρονος Ολλανδός και πρώτος σκόρερ της Super League για την περασμένη σεζόν, μετακόμισε στην Αθήνα για τους «κιτρινόμαυρους» του Ματίας Αλμέιδα. Η απουσία του Τομ Φαν Βέερτ καλύφθηκε από τον Όγκνιεν Οζέγκοβιτς, ο 28χρονος Σέρβος βρήκε αμέσως τα «πατήματα» του και ήδη μετράει τέσσερα τέρματα κόντρα σε Ολυμπιακό, Ιωνικό και ΠΑΣ Γιάννινα (2) ύστερα από 10 αγωνιστικές. Φαίνεται ότι ο Βόλος βρήκε τον αντικατάσταση του Τομ Φαν Βέερτ στο πρόσωπο του Οζέγκοβιτς.  

Ο Βόλος μετράει αντίστροφα για την επάνοδο στα γήπεδα και η προσοχή του τεχνικού επιτελείου στρέφεται αρχικά στο παιχνίδι του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό την Πέμπτη (15/12, 17:30, MC Novasports.gr), ενώ ακολουθεί την επόμενη εβδομάδα η αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης (21/12, 17:00) για την 14η αγωνιστική της Super League. Η ομάδα του Κώστα Μπράτσου επιστρέφει στη δράση χωρίς τον Πάολο Φερνάντες, αλλά με τον Έντσο Γκάγκι στη θέση του, η απόδοση του Αργεντινού αναμένεται να φανεί στο γήπεδο. Η αντικατάσταση του Τομ Φαν Βέερτ από τον Όγκνιεν Οζέγκοβιτς μοιάζει σωστή η διοίκηση πιστεύει ότι το ίδιο έχει συμβεί και με την κομβική αλλαγή του Ισπανού μεσοεπιθετικού. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.