ΑΕΚ: Η διακοπή και τα προβλήματα

Η ΑΕΚ θα επιστρέψει μετά την διακοπή του πρωταθλήματος λόγω του Μουντιάλ...λαβωμένη. Τελικά της έκανε καλό, ή κακό η διακοπή αυτή;

Όλες οι ομάδες της Super League, μετά τις 13 και 14 Νοεμβρίου αναγκάστηκαν να σταματήσουν τις υποχρεώσεις τους για το πρωτάθλημα, λόγω της διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ.

Αρκετές ομάδες, ενδεχομένως να δέχτηκαν με…ανακούφιση αυτή την διακοπή εξαιτίας των προβλημάτων που αντιμετώπιζαν με παίκτες οι οποίοι ήταν τραυματίες.

Η διακοπή αυτή, λειτούργησε ευεργετικά σε αυτές τις ομάδες, καθώς αφενός θα έχουν στην διάθεσή τους τους τραυματίες, ενώ παράλληλα μετά από τα φιλικά που έχουν δώσει, οι ποδοσφαιριστές αυτοί θα βρίσκονται σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση και πιο έτοιμοι, ώστε να βοηθήσουν. Έτσι οι περισσότερες ομάδες θα παρουσιαστούν πιο δυνατές από αυτή την άποψη, στην επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Η ΑΕΚ, ουσιαστικά μετρούσε δύο προβλήματα πριν την διακοπή.

Το ένα είχε να κάνει με τον Στίβεν Τσούμπερ, ο οποίος μέχρι τη στιγμή εκείνη, είχε έξι συμμετοχές. Ο Ελβετός είχε υποβληθεί σε επέμβαση για την αποκατάσταση του συνδρόμου κοιλιακών προσαγωγών. Αυτό έγινε 10 Νοεμβρίου. Μια ακόμη απουσία για την ΑΕΚ ήταν ο Ελίασον, που τραυματίστηκε στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης. (6 Νοεμβρίου).

Μέσα σε αυτά τα προβλήματα μπορούμε να αναφέρουμε και τον Νόρντιν Άμραμπατ που υποβλήθηκε σε καθαρισμό στο γόνατο στις 14 Νοεμβρίου όμως αυτό έγινε χωρίς να επηρεαστεί η συμμετοχή του παίκτη σε κάποιο παιχνίδι.

Η επιστροφή από την Ολλανδία, βρίσκει την ΑΕΚ, αρκετά λαβωμένη.

Ο Μοχαμαντί, τραυματίστηκε με την Εθνική ομάδα του Ιράν, στο ματς κόντρα στις Η.Π.Α. Οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε έδειξε πρόβλημα στον προσαγωγό και θα πρέπει να υποβληθεί σε επέμβαση.

Το ζητούμενο με τον τραυματισμό του, είναι πως η ΑΕΚ θα «πονάει» στην θέση του αριστερού μπακ και ο παίκτης θα χάσει την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Άρα χάνει ένα παίκτη που νωρίτερα ο Αλμέιδα είχε στην διάθεσή του.

Ο Τσούμπερ βρίσκεται σε καλύτερο δρόμο για να επιστρέψει στην δράση, όμως δεν είναι ακόμη απολύτως έτοιμος. Βέβαια υπάρχουν ακόμη ημέρες μπροστά του, ώστε να παρουσιαστεί σε καλύτερη κατάσταση και να ξεπεράσει το χειρουργείο στο οποίο είχε υποβληθεί.

Ο Γιώργος Τζαβέλλας επέστρεψε από την Ολλανδία με θλάση. Το ίδιο και ο Κώστας Γαλανόπουλος. Αμφότεροι θα ακολουθήσουν θεραπεία για να ξεπεράσουν το πρόβλημά τους, όμως ακόμη δεν είναι σίγουρο αν στις επόμενες δέκα ημέρες θα είναι στην διάθεση του Ματίας Αλμέιδα.

Πρακτικά αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ έχει τέσσερα προβλήματα, σε σχέση με τα δύο που είχε πριν την διακοπή. Στα θετικά για τον Ματίας Αλμέιδα, είναι η προθήκη του Φερνάντες στο ρόστερ. Ο νέος ποδοσφαιριστής της «Ένωσης» στο φιλικό της ομάδας στην Ολλανδία.

Από τα 2, σε αριθμό προβλήματα, αυτή τη στιγμή, η ΑΕΚ έχει 4 προβλήματα. Βέβαια, ακόμη και αν ήταν χαμηλής δυναμικότητας ο αντίπαλος στο φιλικό, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, έδειξε πως διατηρεί το ίδιο «μέταλλο» όπως και πριν την διακοπή. Πίεση, ευκαιρίες, διάθεση και ενέργεια.

Σίγουρα οι απουσίες προβληματίζουν κάθε προπονητή και κάθε διακοπή μπορεί να βγάλει εκτός ρυθμού κάθε ομάδα. Ωστόσο ο Ματίας Αλμέιδα, δείχνει πως κάτι τέτοιο δεν θέλει να γίνει!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.